• Zoals vele wedstrijden tegen de ‘buurman’ Maliskamp was ook deze wedstrijd er weer een waar vele felle duels werden uitgevochten. In de beginfase was het spelbeeld rommelig en de stevige wind hielp daar niet in mee. Er werd met veel lange ballen gespeeld die nauwelijks rendement opleverden. Een vrije trap voor Maliskamp bracht Jeffrey Giebels voor de BMC goalie Jesper Langenhuijsen en hij scoorde beheerst de 0-1. Maliskamp kon niet lang van de voorsprong genieten omdat Bram van de Doelen in de 25e minuut de bal via een verdediger van Maliskamp voor de voeten kreeg en de gelijkmaker scoorde. Hierna golfde het spel op en neer waarbij de sterk spelende Guus Steenbergen vlak voor rust een zekere doelkans van de doellijn kon wegwerken om zo met 1-1 te gaan rusten. Direct na rust werd een ingooi van Ricky Rugambarrara een prooi voor Guus Steenbergen die de bal over de doellijn werkte en voor de 2-1 zorgde. Hierna brak het kwartiertje aan voor Maliskamp die enkele keren heel gevaarlijk voor Jesper kwamen waarbij Jesper al zijn talenten moest laten zien. Toch kon hij de 2-2 in de 70e minuut niet voorkomen na een prima kopbal van Stijn Schulte. Wat helaas vaker bij Maliskamp voorkomt is dat ze zo’n goede fase niet door kunnen zetten en zich te veel gaan lopen te irriteren aan tegenstander en scheidsrechter. Uiteindelijk kost ze dat 6 gele kaarten en 1 rode kaart, wat gelet op hun voetballende kwaliteiten niet nodig is. In de 75e minuut scoorde BMC opnieuw, zoals zo vaak, uit een spelhervatting. Een hoekschop van Teun van Oosterhout werd opnieuw (jawel) door Guus Steenbergen binnen gewerkt. In de 85e minuut werd een prima voorzet van Joost Mathijssen door Thijs Govers binnengekopt en hij zorgde voor de eindstand 4-2. Op basis van inzet en ‘verstandige  koppies’ een prima overwinning voor BMC. Komende zondag de uitwedstrijd tegen H.R.C. ‘14 uit Hurwenen/Rossum, een laagvlieger die zeker niet onderschat mag worden. Aanvang 14.30 uur.