Toch nog billenknijpen...

BMC JO13-2
SC Elshout JO13-1
23-09-2017
1 - 0

Basis spelers:

Op een prachtig zonnige zaterdagmorgen treedt de JO13-2 (ofwel D2) aan voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Net als vorig seizoen bestaat het team wederom voor een groot deel uit eerstejaars in de D. De meeste kinderen spelen dus voor het eerst op groot veld en met buitenspel. Maar tot nu toe heeft dat nog weinig indruk op ze gemaakt: het herindelingstoernooi schreven zij al op hun naam en ook in de beker zijn ze ongeslagen door naar de volgende ronde!

Deze morgen is SC Elshout op bezoek. Er heeft zich al het nodige publiek verzameld, langs het veld en op de tribune. Alleen Tijs Kuijpers ontbreekt vandaag aan de kant van BMC, hij is een weekendje weg. Dat het team lekker draait en veel zelfvertrouwen heeft, blijkt al snel gedurende de eerste helft. De tactiek van BMC is vroeg storen, om de opbouw van de tegenstander zo snel mogelijk te onderbreken en vervolgens zelf in de aanval te gaan. Dat lukt erg goed. Elshout weet amper van eigen helft af te komen. En ook de spelhervattingen van Elshout leiden al snel tot overnames van BMC. Maar ja, om te winnen moet je scoren zei een wijs man eens.

Al na een paar minuten kan Yarno Ketelaars, na goed voorbereidend werk van Max van Lith en Luuk van der Zanden, vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen. De bal gaat over de keeper heen maar belandt in het dak van het doel. Een paar minuten later, weer na het opvangen van de uittrap van Elshout, kan Dave van Tuijl de bal oppikken en vrij op doel schieten. De bal gaat maar net voor langs. Af en toe probeert Elshout wat terug te doen maar de meeste counters werden snel door de verdediging onder aanvoering van Stef Schouten, Siem van Zoggel, Jesse de Jong en door Dave onschadelijk gemaakt.

Dan nog een vrije trap op de rand van de zestien. Wesley van de Ven, de vrijetrappenspecialist van het team, mikt dit keer net naast de kruising. Het kan toch niet lang meer duren voor het eerste doelpunt gaat vallen! Ondertussen blijft BMC actief storen. Het middenveld met aanvoerder Quint van Berkel, Yarno en Imke Stiksma weet keer op keer de bal de veroveren en de volgende aanval in te zetten. Maar Elshout is stug en de keeper niet van gisteren. Hij houdt de tegenstander in de wedstrijd. BMC wordt wat ongeduldig en slordig. Ballen belanden dan ineens in de voet van de tegenstander of worden te snel in de diepte geslingerd. Dan volgt gelukkig weer een goede steekpass van Max en Luuk schiet maar net over. Nog een snelle aanval, voorzet van Wesley en de net ingevallen Julian van Kooten schiet ineens. Een katachtige reactie van de keeper van Elshout weet de bal te keren. En zo kan ik nog doorgaan, de ene aanval na de andere. Dan weer een gevaarlijke corner. De ballen gaan overal naar toe maar niet tussen de palen.

Dan maar eerst naar de thee. Na de rust is het wederom BMC dat Elshout gelijk onder druk zet. De Een onderschepping van Dave, via Imke in een mooi 1-2 combinatie en Max kan vrij doorlopen over de rechter flank. Als laatste redmiddel zet de laatste man van Elshout (ongeveer twee keer zo groot als Max) zijn volle gewicht erin en beukt Max in het strafschopgebied tegen de grasvlakte. Dat is geen normale schouderduw meer vindt gelukkig ook de scheidsrechter. Terwijl Max in de dug-out wordt opgelapt mag Julian aanleggen voor de penalty. “Als deze erin gaat komt het in de krant” denkt hij en met grote vastberadenheid vliegt de bal in de uiterste linker hoek. Eindelijk staat de verdiende voorsprong op het scorebord. Enne… Julian, bij deze ook in de krant.

Elshout, dat wellicht al met een gelijkspel genoegen had genomen, probeert de schade alsnog te repareren. Het duel wordt nu wat gelijkwaardiger. De coach van Elshout heeft zijn spelers in de rust waarschijnlijk geïnstrueerd om net als BMC wat vroeger te storen. En dat blijkt een goede zet. Vooral de laatste 10 minuten komt BMC zowaar onder druk te staan. Maar er ontstaat ook meer ruimte en een goede counter via Julian, Max en een goed schot van Imke geeft de keeper van Elshout weer wat te doen. Ook Mika Lunenburg stormt nog een keer gevaarlijk op het doel af maar komt net niet tot het schot.

Aan de andere kant heeft keeper Jaap Nass nu zijn handen vol. Elshout schiet een keer vlak voor langs, er komen wat schoten op doel en nog een kopbal die op de lat belandt. Gelukkig staat de verdediging met nu ook Daan van Schijndel hun mannetje in de verdediging. Maar het is mouwen opstropen voor deze jongens en van rustig opbouwen is even geen sprake meer. Het is nog billenknijpen voor teamleider Hendrik Stiksma en zijn assistenten Hans Schutjens en André Ketelaars! Maar dan klinkt het eindsignaal. De drie punten blijven in Balkum!

Wat een leuk team is dit JO13-2. Er wordt aanvallend gespeeld, hard gewerkt en bij vlagen heel goed samengespeeld. Daarmee kun je ook fysiek sterkere teams verslaan, dat blijkt maar weer. Het plezier spat ervan af en het belooft daarmee een leuk seizoen te gaan worden.

 

Verslagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nieuwe competitie

10-03-2018
 
 
 
 

Geen wedstrijd

20-01-2018
 
 
 
 
Terug naar boven