Doelpuntenfestijn...

BMC JO14-2
Zwaluw VFC JO14-3
07-12-2019
7 - 0

Scheidsrechter:   B. (Ben) van Uden
daar sta je dan als trainer.. de druk van het bestuur in je nek.. Spelers die nog wel achter je staan ... maarja... 4 keer verlies achter elkaar.. Net zoals Van Bommel bij PSV.. ook JO14-2 trainers en coaches zijn hun baantje niet zeker... al werd er maar een keer verloren door slecht voetbal en de overige tegen de top 3 maar nipt.. Dat telt niet.. geen punten zijn geen punten.. Dus.. geen resultaat.. tja...

Gelukkig is dat niet helemaal waar.. maar toch.. vier keer verliezen is niet tof.. zeker als je dus bedenkt dat je van die top drie ook gewoon had kunnen winnen.. Best zuur om dan 6e te staan ipv ergen bovenin.. Nog drie wedstrijden om iets of wat goed te maken.. Te beginnen vandaag tegen Zwaluw JO14-3.. Vorige week tegen hun 4e nog verloren met 1-5... Kans dus om weer de boot in te gaan..
Gelijk van meet af aan de boel op scherp.. Gelijk duels aangaan, goed op positie blijven en veel passen naar de vrije man zonder onnodige risico's te nemen.. Niet simpel maar wel doeltreffend als het lukt..
Toch bij die warming-up gelijk al wat slapjes beginnen dus meteen scherp gezet.. De vraag was een strakke lijn om in te lopen.. geen zwalkende linie.. de wedstrijd begint in de kleedkamer.. niet pas op het veld na het fluitsignaal.. Het werkte.. even iedereen een woordje van wat ze moesten doen.. en de wei in..

Zoals elke week een iets te slappe start waardoor meteen onnodig lastig werd.. Balverlies waar het niet hoeft en duels die verloren gingen.. Zwaluw was echter niet in staat om richting keeper Jaap te gaan.. Het bleef wat steken tussen middenveld en verdediging doordat Sven en Tycho steeds goed opgesteld stonden.. Ook backs Kagiso en Jelle waren redelijk aanspeelbaar. Mikai kreeg door dat hij best wat ruimte kreeg en maakte daar gebruik van.. Zo nu en dan dus in staat de bal op het middenveld te verdelen.. Pepijn en Jelte (links en rechts) halven deden hun storende maar ook aanvallende werk.. Er werd sporadisch zelfs gewoon goed gevoetbald.. Ondanks dat toch ook nog niet erg veel stootkracht omdat de bal lastig vast gehouden werd op het midden of voorin.. Die sporadische momenten waren wel geweldig.. zo ook misschien wel de beste aanval van de middag.. Verdediger Sven veroverd de bal.. Speelt naar Mohamud, die de vrijstaande Mikai in de middencirkel bediend.. Opendraaien en rechtsback Kagiso werd diep gespeeld.. perfecte voorzet die net niet ingekopt werd door spits Kas... helaas.. Zwaluw kwam steeds niet veel verder dan driekwart van het veld en eindelijk werd Kas een keer gevonden en de diepte ingestuurd.. Maar de keeper voorkwam de openingstreffer.. Corner op rechts.. Kagiso neemt hem en meteen gevaar.. geen doelpunt wel paniek bij Zwaluw.. corner links, opnieuw gevaarlijk.. maar niet meer dan dat.. Even later weer een corner nu van links en Kas die hem nam.. Kagiso maakte anders wel steeds veel meters.. Voorzet.. niet goed genoeg maar wel slecht uitverdedigd waardoor Mikai goed druk kon zetten.. Via de sterk storende Jurre de bal terug bij Kas die eerst een verdedigende sliding ontweek en de bal vanaf een meter of 15 linksonder in de korte hoek schoot.. 1-0.. en verdiend.. want BMC was aan het aanvallen, Zwaluw kwam niet verder naar voor ondanks dat ze hele handige voetballers hadden.. Ze speelden niet echt samen..
Even later opnieuw hard werken io het middenveld door Mohamud en Mikai en de bal via half Jelte bij Mohamud die opnieuw Kas op de keeper af stuurde.. deze keer een vertrouwd schuivertje rechtsonder in het hoekje...
Ondertussen was Zwaluw wel wat gevaarlijker geworden en kwam in de 16 bij BMC.. na eerst een valpartij, wat misschien wel een penalty had kunnen zijn, een paar speldenprikken meer.. Uiteindelijk heel slap verdedigd en veel tijd voor de zwaluw spelers.. Deze keer aangepakt door twee verdedigers en nu wel terecht de bal op de stip.. Had voorkomen kunnen worden als men eerder goed had ingegrepen en niet de tegenstander had laten lopen.. Speler Zwaluw legt hem klaar.. Iemand roept.. Pakken Japie.. aanloop.. zweefduik.. boem.. bal gehouden en ook de rebound geen doelpunt voor Zwaluw.. pffffiet RUST.. Heerlijk om er zo in te gaan. Klasse gekeeped.

In de rust wel een paar tips meer gegeven. Verdedigers, vooral de backs, sneller hun posities pakken bij balbezit of omschakeling.. Middenvelders meer vanuit het midden en minder uitwaaieren. Daar lag de ruimte.. Zwaluw had verdedigers en aanvallers en praktisch geen middenvelders aan het einde van de eerste helft.. Daar moesten we op focussen..
Makkelijk gezegd maar niet zo makkelijk gedaan.. De handige voetballers van Zwaluw hadden door dat ze soms er wel makkelijk dwars doorheen konden dribbelen omdat BMC nog te weinig duelkracht er tegenover zette.. Vooral het middenveld liet dat afweten.. gelukkig hebben we twee sterke centrale verdedigers.. die loste ook vandaag weer veel op.. Het uitverdedigen ging vandaag een stuk beter.. Middenvelders werden gebruikt en bereikt.. Dus ondanks het soms makkelijk voorbij gelopen worden kwam Zwaluw niet echt gevaarlijk door.. en daar waar geen middenvelders van Zwaluw waren konden die van BMC dus vrijer voetballen.. Spitsen Kas en Jurre stoorden voorin, bal werd veroverd op het middenveld, gelijk een steekpass van Johnny op Kas.. die twijfelde niet en alleen op de keeper af met een mooie stift vanaf de 16 zijn derde en gelijk ook de 3-0... Dat was misschien wel de nekslag voor Zwaluw.. de spelers gingen alleen voor zichzelf en BMC ging juist meer als een team spelen.. Kas gewisseld voor Mohamud die de tweede helft begonnen was als wisselspeler.. Hij werkte zich rot en bediende Jelte van een prima steekpass... Een prima schuiver langs de tweede doelman van Zwaluw.. deze had Kas al twee keer gestopt maar op de bal van Jelte geen antwoord.. 4-0... Even later een zelfde scenario... opnieuw een steekpass van Mo op Jelte, deze keer omspeelde Jelte de keeper en tikte met links rustig binnen.. 5-0... het ging hard... BMC veel aan het aanvallen.. Zelfs Tycho die even was blijven hangen na een corner kon gaan voorzetten.. na wat gerommel na een vrije trap kreeg Mikai de bal ergens rechts van de 16.. hij den dribbel in wat hij normaal niet mag.. maar ach.. 5-0 voor wat maakt het uit.. en dat betaalde zich uit.. want met een mooi schot van net binnen de 16 maakte hij verdiend zijn doelpunt.. 6-0... en gelijk na de aftrap van dit doelpunt zette Mohamud zelf druk en veroverde de bal net buiten de 16.. de keeper kwam uit en ook hij stifte zijn bal prachtig over de uitkomende keeper heen... 7-0....

Bijna een monsterscore welke als team verdiend is door goed vanuit opdracht en posities te blijven spelen.. Een paar puntjes nog op de i, dan kunnen we iedereen aan.. Nog twee voor de winterstop... Let's GO BMC JO14-2!!
 

Verslagen

 

erop of eronder

08-02-2020
 

Overklast

25-01-2020
 

Trainingskamp

18-01-2020
 

Een beter kado....

21-12-2019
 

11 tegen 14.....

23-11-2019
 

Net nie..

16-11-2019
 

Teamspirit 100%

16-11-2019
 
 

Herstel

02-11-2019
 
 
 

Sterke start!!

21-09-2019
 
 
 

Lucky officieus!!

18-05-2019
 

Hoge druk

14-05-2019
 

Gestage ramkoers!!

04-05-2019
 

Spekken!!

20-04-2019
 
 
 
Terug naar boven