11 tegen 14.....

B.V.V. JO14-2
BMC JO14-2
23-11-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   G.H. (Gerard) Wiersema
BVV uit... altijd lastig.. Vaak lastige wedstrijden met wat gedoe langs de lijn of op het veld.. Deze keer niet.. deze keer was het wat anders wat onze boys de das om deed.. Deze week gingen we op pad met maar elf spelers.. Geen wissels dus.. maar liefst vier eigen spelers die een blessure hebben.. één opgelopen op het voetbalveld maar de andere drie ergens thuis of op school.. En juist die extra speler of wissel had vandaag heel goed uitgekomen..

Hoe we het ook bekijken.. een ding staat vast.. de elf in het veld hebben er hard voor gewerkt.. het zit hem in de kleine dingen waar het nog mis gaat.. Iets te slappe bal, te moeilijk aanspelen of net geen controle over de bal.. Enige opmerking aan het begin van de wedstrijd kan zijn dat er helemaal geen duel aangegaan werd.. De tegenstander kreeg de ruimte om een beweging te maken en in plaats van op zijn lip te staan en naar de bal kijken werd er vanaf een meter gekeken hoe ze je voorbij liepen.. Als je dan daarbij optelt dat de passjes echt te slap waren achterin en juist waar de tegenstanders druk uitoefenden op onze spelers de bal die richting op ging.. Slechte keuze en dan ook binnen 5 minuten op 1-0 achter... BVV veel aan de bal met handige spelers die gelukkig niet echt samen speelden.. daartegenover stond onze verdediging redelijk goed opgesteld waardoor ze niet echt gevaarlijk werden.. tot 5 minuten later.. Een slappe pass vanuit het midden, BVV pikt op en stuurt een speler diep.. Deze werd door Tycho half geraakt terwijl hij ook zeker de bal had.. maarja.. begrijpelijk dat de scheidsrechter een penalty gaf.. had ook niet gekunnen.. maar goed..
Jaap had een ijzersterke blik.. en legde volle bak druk op de speler en die schoot dan ook rakelings naast de paal... het bleef 1-0.. dit was wel een wake-up call... nouja.. een kleine dan.. Want steeds was BMC een stapje te laat of werd te veel ruimte gegeven... BVV bleef dus de bovenliggende partij.. een paar kleine kansjes, en schoten.. maar Jaap was een paar keer razendsnel en met fabelachtige duiken hield hij het op 1 tegengoal... niet meer dan dat maar wel steeds druk..

Rust...

Geen wissels betekend dat je weinig kan sturen op ander spel.. Onze posities bleven belangrijk.. het middenveld kreeg er even van langs dat de duels echt aangegaan moesten worden en de tegenstanders minder ruimte moesten krijgen.. De opbouw liep steeds beter aan het einde van de eerste helft dus ook dat moest blijven bestaan.. Soms iets eerder opendraaien door de backs en betere posities voor de middenvelders zodat de bal ook ingespeeld kon worden.. Dan was na het aanbieden het ook belangrijk om in de bal te komen en de tegenstander er niet tussen te laten komen..
Juist daar ging het aan het begin van de tweede helft mis.. Duels te slap, slappe pass en niet in de bal komen maakte dat ze opnieuw een snel doelpunt maakten... eigenlijk een weggever door te slap uit te verdedigen.. Soms moet je gewoon rossen.. maarja.. als de aanwijzingen betekenen juist te blijven voetballen is dat ook lastig.. Niets aan te doen..
Dit was wel de wake-up call.. want dit maakte sommige spelers wel feller en wakkerder.. zo kwamen eindelijk Mikai en Cas meer in balbezit en wonnen ze duels.. juist ook omdat BVV verder naar voren wilde voetballen.. Eindelijk kon ook Kas in stelling worden gebracht.. en misschien was de belangrijkste schakel hierin wel Jurre die als een gek ging storen op het middenveld.. Ondanks het lengteverschil won hij veel duels.. maakte zelfs een overtreding met een schouderduw.. maar dit hielp de overige wit roden... Eindelijk werd er druk gezet en gespeeld om te winnen.. Hierdoor kreeg Kas enkele kansjes maar had de rust niet ze af te maken.. ondanks dat bleef het vertrouwen groeien en met goed opbouwend voetbal werd via de backs het middenveld bereikt.. Steeds meer diepe ballen op Kas en eindelijk was het dan wel raak.. een prachtige steekbal van Cas Ebberink op Kas de Wit.. en deze keer geen twijfel nadat de keeper het eerste schot pareerde.. de bal in de netten.. 2-1.. En er was meer te halen want de spirit ging omhoog... Meer van dat soort pasjes, meer op de helft van BMC aan het voetballen.. het ging beter.. Totdat BVV er gevaarlijk doorkwam op onze links flank... speler alleen op Jaap af en die dwong hem naar buiten ondanks dat hij omspeeld was.. Wout dacht goed in te grijpen maar was net te laat.. weer een penalty en opnieuw terecht.. Wout had kunnen afschermen want er waren weer twee verdedigers meer en Jaap was op de weg terug.. maar goed.. de penalty was dus het gevolg.. Dat Jaap goed in de wedstrijd zat was al duidelijk want eerder haalde hij er opnieuw een paar goed uit... dus weer de strakke blik.. en deze keer niet om hem naast te kijken maar met een fraaie zweefduik hem zo eruit te boksen.. schitterende redding en nog meer rede voor BMC om gas te geven...
Meer druk van BMC en kleine kansen voor Kas.. te ver naar buiten gedrukt, schot verkeerd raken.. een beweging teveel.. het zat hem niet mee.. Daartegenover ene paar goede acties met voorzetten maar er was geen spits om hem af te werken.. Jelte met een schot na een afvallende bal.. hoog over.. Jurre dan.. een bal die op een of andere manier door Kas voorgegeven kon worden.. Jurre stond goed en haalde uit en via een knie of been van de keeper de bal onderkant lat... stuit voor de goal... Kas nog een keer.. alleen richtig de keeper.. praktisch alles goed, om de keeper heen gelopen, schot met links maar die snelle keeper kon nog net zijn hand er tegen zetten... balletje omhoog en pakken in tweede instantie.. Helaas.. weer net niet..

Met 11 spelers tegen een goede tegenstander met 3 wissels.. veel onder druk gestaan maar toch er veel strijd en kansen uitgehaald.. Het is een van de top 3 BVV.. dus weer knap gedaan.. Wat als we wel wissels hadden, wat als we op oorlogssterkte waren.. tja.. wat als... Een les is wel geleerd.. volgende week vanaf het begin knallen!! Meteen erop en scherpte..

de overige wedstrijden staan in het teken van beter positiespel en dan komen we de tweede competitiehelft ijzersterk terug.. Let maar eens op!!
 

Verslagen

 

erop of eronder

08-02-2020
 

Overklast

25-01-2020
 

Trainingskamp

18-01-2020
 

Een beter kado....

21-12-2019
 
 

Net nie..

16-11-2019
 

Teamspirit 100%

16-11-2019
 
 

Herstel

02-11-2019
 
 
 

Sterke start!!

21-09-2019
 
 
 

Lucky officieus!!

18-05-2019
 

Hoge druk

14-05-2019
 

Gestage ramkoers!!

04-05-2019
 

Spekken!!

20-04-2019
 
 
 
Terug naar boven