Net nie..

BMC JO14-2
SV Unitas'59 JO14-3
16-11-2019
1 - 2

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Het was er vandaag een van net niet.. Net een stapje te kort, net een duel te veel verliezen, net verkeerd op t veld staan.. Net te laat starten met inlopen, meelopen, passen of schieten.. Of misschien had de tegenstander van vandaag Unitas een dag van net wel..

De warming up was goed met deze kou.. maar ook minder.. omdat Sven het even probeerde maar toch bleek dat hij nog niet kon spelen.. Dus met maar één geleende wissel begonnen we met onze 11 aan de wedstrijd.. Van te voren bedacht op een goede tegenstander gezien vorige resultaten.. Veel scoren en weinig tegen.. ook tegen sterke andere tegenstanders wonnen ze.. dus de boys waren gewaarschuwd!!

Een sterke defensie gebouwd met controleur er voor. Twee spelverdelers op t middenveld en hoge halven om een enkele spits te bedienen.. Dat was het strijdplan met vooral de opdracht de duels te winnen en vanuit de eigen positie te voetballen.. Juist die twee laatste punten leken eerst niet van de grond te komen, daarna even wel en vervolgens weer niet... sonde.. want dat maakte dat Unitas eigenlijk steeds wel aan voetballen toe kwam en wij niet.. Een paar spelers van BMC lukte het gewoon net niet vandaag.. anderen stonden wel goed te voetballen..

Al snel bleek dat het een duel op het middenveld ging worden of aan beide zijden de spitsen die wel door de verdediging heen kwamen.. Unitas leek de betere te zijn doordat het middenveld van onze jongens niet helemaal goed stond.. Te hoog voor de aanvallende en bij het meeverdedigen geen werk leveren.. Dan staat je verdediging veel onder druk maar kunnen ze de bal niet kwijt als ze hem veroverd hebben.. Toch een paar keer dat er wel een bal doorheen gespeeld werd en Kas al een keer op de goal af kon.. maar het vizier stond niet op scherp..
Uiteindelijk stond het middenveld wel een keer goed en gelijk was er resultaat.. De bal inspelen op de middenvelder Mohamud, Kas die zich aanbiedt vanuit de spits en gelijk de bal diep speelt op Jelte.. en die maakte hem af.. 1-0.. Gezien het beeld tot dat moment had het ook andersom kunnen zijn.. maar goed..
Het beeld bleef het zelfde.. hard werkende middenvelders Jelte en Cas die veel meters maakten en huun verdedigers hielpen.. Maar steeds als de bal veroverd werd was er toch net die verkeerde passing, of een beweging teveel, of te lang wachten met spelen.. en dus weer balverlies.. Zo ook diep in de eerste helft.. de bal werd voor hun diep gespeeld en Wout ving in eerste instantie de bal prima op.. met een speler van Unitas die druk zette.. Omdat de back en middenvelders van ons te laat reageerden kon Wout hem niet meteen kwijt en probeerde hem klaar te leggen om weg te trappen maar de tegenstander had net de bal en werd gevloerd.. resultaat.. terechte penalty tegen... Vlak voor tijd 1-1 want de penalty was voor Jaap ver buiten bereik en goed ingeschoten.. ruststand 1-1 en gezien het spelbeeld redelijk terecht.. wel een onhandig moment..

In de rust ingezet op meer controle op het middenveld.. Strakker inpassen en iets beter positioneren.. Het werd ook wel uitgevoerd... maar miste nog steeds de finesse.. Het duel bleef op het middenveld met af en toe een uitbraak aan weerszijde.. Kas had vandaag zijn dag niet.. want naast twee sterke, goed voetballende en snelle verdedigers was ook de keeper van Unitas goed.. hij vond hem twee keer op zijn weg en mistte er ook nog twee.. Het had dus een voorsprong kunnen betekenen.. Aan de andere kant kreeg Unitas eigenlijk geen echte kansen.. maar ergens halverwege de tweede heft viel de bal voor de voeten van de rechtshalf die vanaf een meter of 20 uithaalde en de bal net onder de lat over Jaap heen schoot.. 1-2...

Bij een achterstand meer naar voren gevoetbald met twee echte spitsen.. maar ondanks de af en toe goede pass en loopacties geen geluk deze koude zaterdagmiddag in de afronding.. Er werd wel heel hard gewerkt tot het einde toe.. waarbij zelfs alles of niets gespeeld werd.. Pompen naar voren!! Twee kleine kansjes nog voor Kas en een voor Jelte.. maar ook die gingen er niet in.. Helaas voor de tweede keer op rij verloren.. Wel van de top 2 die anderen wegspelen.. maar toch.. We zakken af naar de 6e plek met zicht op plek 3 of 4.. Kan nog alle kanten op maar het kampioenschap voor deze seizoenshelft is voor ons niet meer haalbaar..

We gaan ons richten op opbouwend en combinerend positiespel en zullen de tweede competitie laten zien wat we waard zijn!! Go BMC 14-2... gas erop!!
 

Verslagen

 

erop of eronder

08-02-2020
 

Overklast

25-01-2020
 

Trainingskamp

18-01-2020
 

Een beter kado....

21-12-2019
 
 

11 tegen 14.....

23-11-2019
 

Teamspirit 100%

16-11-2019
 
 

Herstel

02-11-2019
 
 
 

Sterke start!!

21-09-2019
 
 
 

Lucky officieus!!

18-05-2019
 

Hoge druk

14-05-2019
 

Gestage ramkoers!!

04-05-2019
 

Spekken!!

20-04-2019
 
 
 
Terug naar boven