Strijdend geen loon naar werken..

FC Engelen JO14-2
BMC JO14-2
09-11-2019
5 - 4

Scheidsrechter:   T. (Tycho) Wagemans
FC Engelen uit... altijd lastig.. zeker als ze ook nog eens ongeslagen (alleen winst) koploper zijn.. Alle uitslagen bekeken is er wel wat te halen.. want waar ze zelf veel scoren krijgen ze toch ook veel doelpunten tegen.. Tactisch is dit wel een hele mooie voor de trainers/coach.. want wat is er dan lekkerder dan met snelle spitsen vol op de counter te spelen..

Zo gezegd zo gedaan.. een opnieuw aangepaste laatste linie vanwege blessures.. Deze keer schoof Wout in als centrale verdediger. Met Tycho naast hem en Kagiso op rechts en Jelle op links een blok van 4.. Daarvoor Mikai als stoorzender voor hun middenveld zodat er geen spits bereikt kon worden.. Middenveld met Cas en Mohamud in het midden en de snelle heren Jelte en Pepijn op rechts en links.. Voorin scherp op de diepe pass Kas... Strijdplan aanval eruit halen door snel te storen en druk te zetten, korte combi's op het middenveld en zo Kas in stelling te krijgen door steekpasses of balletjes over de laatste verdedigers heen..
Vanaf de start leek het ook redelijk zo te gaan werken ware het niet dat Engelen wel feller in de duels was.. Iets wat nog steeds een aandachtspunt blijft voor onze 14-2.. Zo wordt er onnodig balverlies geleden. Ook te kort op elkaar staan en te zachte passes geven de tegenstander teveel balbezit wat voorkomen kan worden. Desalniettemin was er een redelijke balans. De tactiek leek te werken want de handige spitsen van Engelen werden niet bereikt.. ons middenveld kwam door eerder genoemde aandachtspunten nog niet echt aan voetbal toe.. Toch kwam er een halve kans doordat Kas doorliep op de keeper ondanks dat het leek dat hij de bal niet kon halen.. in de kluts bal geraakt die op de binnenkant paal net voor de lijn bleef.. helaas.. Niet echt goed voetbal maar wel effectief..
Maar... dan heb je altijd nog die mooie en goede momenten.. De bal werd achterin veroverd door Tycho, inspelen op Mikai die goed opgesteld stond.. een pass naar Mohamud die onze spelverdeler is.. Inspelen op Jelte aan de zijlijn die met een beweging langs zijn verdediger was.. Opstomen naar de achterlijn en een half hoge voorzet... Kas stond goed opgesteld en nam hem in een keer op zijn slof... een prachtige aanval en dito afwerking en de 0-1 stond op het bord!! Nog geen kans voor Engelen geweest..
5 minuten later opnieuw balbezit via de achterhoede en via back Kagiso de bal bij Jelte.. een steekpass op Kas die vanaf de middenlijn oog in oog kwam met de keeper.. geen twijfel, raak.. 0-2..
De achterhoede kreeg het drukker maar door een heel hard werkende aanvoerder Mikai en controlerende Tycho kwam Engelen niet echt tot gevaar.. Jelle en Pepijn werkten ook hard op links en hadden de gevaarlijkste tegenstander tegen.. Veel loopwerk en druk zetten dus maar ons blok stond goed.. Het zijn net de kleine dingen die het kunnen doen in zo'n wedstrijd.. er werd een overtreding gemaakt op Mikai maar niet voor gefloten.. resultaat was een corner voor Engelen.. Die werd niet goed weggewerkt en op de afvallende bal waren zij wel scherp.. 1-2.. Engelen kreeg hoop en geloof..
BMC bleef echter doen wat gevraagd was.. hard werken en vast zetten.. Engelen werd fysieker en mocht van de scheids meer dan BMC.. Schouderduw van BMC was vrije trap tegen.. elleboog van Engelen was doorspelen... resultaat.. vrije trap op 20 mrt... Altijd lastig te verdedigen.. Muurtje stond goed.. keeper ook.. maar bal stuiterde net voor hem op zijn knie en viel dus af.. Geen verdediger die scherp was maar spits van Engelen wel.. intikkertje.. 2-2...
Weer meer geloof Engelen en iets hangende koppies BMC... Laatste stukje eerste helft was er dus meer druk.. maar echt gevaarlijk voetballend werd Engelen niet.. Dit kwam door het nog steeds hard werken en goed staan van BMC.. hard gewerkt en klasse getoond..

Broodnodige rust..

Jurre was er ingekomen voor Jelle die last had van zijn keel. Pepijn op linksback (lastige snelle en sterke spits tegen) en Jurre op linkshalf.. Wennen voor hem.. das een nieuwe positie maar met wat coaching prima voor elkaar!!

Strijdplan ongewijzigd maar al wel aangegeven dat het zwaar zal worden.. Duels winnen en goed staan blijft belangrijk.. Zo gezegd zo gedaan.. Engelen paste hun speelstijl aan.. de spitsen lieten zich wat meer zakken en hun middenvelders gingen wat hoger staan.. Onze boys hadden daar te weinig antwoord op.. De handige kleine spitsen draaiden makkelijk en dribbelden soms te makkelijk langs onze middenvelders die te hoog stonden te spelen..er werd geen voet tegen de bal gezet.. Wegrossen was soms de enige oplossing.. Dat lukte redelijk en nog steeds weinig gevaar.. tot een moment dat we even uit positie stonden en ons centrum te ver naar links stond. de overige BMCers stonden ook verkeerd hierdoor en konden niet meer ingrijpen..twee spelers op onze rechterflank die vrij spel hadden.. helaas 3-2 achter... Nu ging het erom.. stand houden of overlopen worden.... Coaching op het blijven werken en posities.. het leek op stand houden uit te draaien.. Een vrije trap halverwege eigen helft en goede diepe bal van Tycho op Kas en een keeper die niet sterk was in het persoonlijke duel maakte de hattrick voor Kas compleet.. 3-3 en een Engelen wat aan het wankelen was.. Ook hun coach had het niet meer..
Strijd op het middenveld was het keyword vandaag.. Cas en Mohamud nog iets te hoog en te weinig aan de bal maar ondanks dat toch een goede combinatie en een diepe bal op Kas.. bijna onhaalbaar maar het toch doorlopen en druk zetten maakte dat hij alsnog de bal veroverde tegen de achterlijn aan.. een voorzet laag over de grond hard met links.. grabbelende keeper en verdediger en Jelte die zijn voet in de scrimmage zette... kluts kluts en de bal erin door het laatste zetje van Jelte.. 3-4... terecht!!!
Engelen zette weer aan.. probeerde het vooral via onze links kant maar kregen daar geen voet aan de grond.. Hierdoor stonden wij wel teveel op links gericht en was er ruimte aan de andere kant.. een mispeer achterin bracht de bal weer voor de voeten van de handige kleine spits.. opnieuw geen twijfel en de 4-4 stond op het bord.. sonde.. Engelen heeft met twee geluksgoals hun gelijkspel behaald.. Hierna toch weer BMC wat ging voetballen.. Cas en Mohamud stonden beter en Mikai zorgde samen met hun voor een driehoek waarbij steeds opgeschoven werd.. Jelte ene keer diep maar werd gehaakt.. geen vrije trap mee.. Kas diep gestuurd door Mo .. liep richting keeper en werd ook gehaakt.. geen vrije trap mee.. hadden beide gegeven moeten worden.. zeker als je ziet dat daarna aan onze kant voor een gewone schouderduw een vrije trap tegen gegeven werd.. Op 20 mtr.. altijd gevaarlijk.. De bal werd ineens op goal geschoten en de bal belande net naast de kruising onder de lat buiten bereik van Jaap... die even daarvoor een prachtige redding had op een goed schot van Engelen... jammer jammer.. temeer omdat wij geen vrije trappen kregen voor hardere overtredingen.. 5-4 dus het resultaat en gelijk ook eindstand..

Voelen we ons bestolen?? ja.. beetje wel.. gelijkspel was op zijn minst de juiste stand geweest... maar als je echt eerlijk bent hadden we gewoon mogen winnen.. Geen echte kansen weggegeven, 2 frommelgoals en 3 dode spelmomentgoals tegen.. En dat met een gehavende verdediging en maar een wissel.. Grote klasse hoe art er gewerkt werd en hoe er met de tactiek werd om gegaan.. Positiespel wordt beter, opbouw ook.. We gaan fine-tunen en gaan ervoor!!
 

Verslagen

 

erop of eronder

08-02-2020
 

Overklast

25-01-2020
 

Trainingskamp

18-01-2020
 

Een beter kado....

21-12-2019
 
 

11 tegen 14.....

23-11-2019
 

Net nie..

16-11-2019
 

Teamspirit 100%

16-11-2019
 

Herstel

02-11-2019
 
 
 

Sterke start!!

21-09-2019
 
 
 

Lucky officieus!!

18-05-2019
 

Hoge druk

14-05-2019
 

Gestage ramkoers!!

04-05-2019
 

Spekken!!

20-04-2019
 
 
 
Terug naar boven