Herstel

SBC JO14-4
02-11-2019

Scheidsrechter:   B. (Ben) van Uden
Na een week van circuittraining en gewone training gericht op duels en positiespel vandaag aantreden tegen de nr laatst van de huidige ranglijst.. Dat wil in deze klasse niets zeggen want tot nu toe zijn alle ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd ondanks dat de uitslagen soms anders doen vermoeden. Daarbij kwam dat onze ziekenboeg deze week werd uitgebreid met een teenblessure voor Sven.. Samen met Boris en Abdi dus een volle blessurebank en maar één wissel op de reservebank.. Ieder nadeel heeft zo zijn voordeel want dat betekend ook dat je niet veel posities hoeft te wisselen.. Vastigheid dus..

Na een goede warming up de wei in met als opdracht feller dan vorige week en goed op posities lopen. Stukje druk zetten en werken voor elkaar en bal met daarnaast een aangepaste opstelling vanwege de ziekenboeg maakte de coaching af.. nu was het aan de boys..

De wedstrijd werd redelijk begonnen waarbij te merken was dat ook de tegenstanders van SBC fysiek wel wat in hun mars hadden en prima konden voetballen.. Precies dat wat we al schreven over dat de stand niets uitmaakt in deze competitie.. Duels op het middenveld en daar goed positie houden bleek de sleutel te zijn.. De eerste paar minuten was het wennen en zoeken voor ons.. Wie pakt welk mannetje en wat betekend dat vooral achterin waar met Sven en Boris twee vaste krachten gemist werden.. Mikai als ouderwetse voorstopper met Tycho als laatste man.. Hierdoor onze Johnny (Cas Ebberink) centraal op het middenveld met Mohamud samen.. Die laatste was in het begin niet heel gelukkig in zijn acties en raakte net te veel de bal kwijt. Balbezit was daarom lastig.. Werd hij wel even doorgespeeld.. dus meer het tikken waar op getraind werd kon er snel diep gegaan worden door Jelte of Kas.. Na een minuutje of 8 kreeg Jelte dan ook een paar goede steekpasses en kon op de keeper af.. helaas het vizier nog niet scherp staan.. Aan de andere kant bleef het soms wat rommelig bij ons en werden de ballen niet goed gespeeld met veel onnodig balverlies.. Positioneel werd het wel beter en beter waardoor die ene lastige spits niet veel ruimte kreeg. Johnny kwam ook steeds beter in de wedstrijd en begon meer en meer het spel te verdelen. Handig als je twee benig bent en je maatje weet te vinden.. Hierdoor kon Kas in stelling worden gebracht door opnieuw een steekpass.. nu was het wel raak.. 1-0 en niet onverdiend.. Hierna ging het gelijk op totdat SBC zijn spits in stelling bracht.. Nouja.. in stelling gebracht werd door onze verdedigers.. want een terugspeelbal van Kagiso naar Tycho ging richting die spits.. en hij mocht te makkelijk aannemen, druk werd niet goed gezet op de bal.. Te afwachtend van de verdedigers en op zijn schot had Jaap ook niets in te brengen.. 1-1.. eigenlijk uit het niets..
Het spelbeeld was veel hetzelfde.. wij soms onnodig balverlies en dus geen balbezit of slordig daarmee waardoor kansen uitbleven.. Duels werden wel meer gewonnen en posities weer beter gehouden.. Er werd goed geluisterd naar de coaching..
Opnieuw werd Kas weggestuurd en opnieuw twijfelde hij niet alleen op de keeper af.. 2-1 nog net voor rust.. dat was wel lekker..

In de rust nog even wat uitleg voor de halven om nog beter in positie te komen en zo Tycho en Mikai te ontlasten.. En weer de wei in.. Jurre was intussen al voor Jelle erin gekomen..

SBC ging wat verder naar voren spelen en kwam meer en meer zonder middenveld te staan.. Gevolg dat onze snelle spitsen ook meer diep gestuurd konden worden.. Halve kansjes, hele kansjes.. net als in de eerste helft kwamen er wel enkele voorbij.. Uiteindelijk werd opnieuw Kas gevonden door Mohamud en kon hij de keeper omspelen en de 3-1 aantekenen.. Hierna ging het snel.. SBC leek de hoop op te geven en BMC wilde werken aan het doelsaldo.. Jelte maakte de 4-1.. met LINKS nog wel.. Daarna opnieuw Kas die met de bal aan de voet wel sneller leek dan zonder bal.. 5-1.. de eerste 6-1 werd afgekeurd door buitenspel maar de tweede keer 6-1 werd wel goedgekeurd.. en dat was een hele sneaky van Kas die de keeper uit leek te spelen met een beweging naar rechts maar vervolgens met een hakje achter het standbeen langs hem verschalkte.. Veel van de kansen kwamen voort uit het goede spel van Johnny die keer op keer Mohamud of iemand anders vrijspeelde om de pass op de snelle spitsen te geven.. De 7-1 was voor Jelte die ook de keeper uitspeelde en de 8-1 kwam ook van zijn voet.. deze keer een als voorzet bedoelde bal buitenkant voet die van rechts in de 16 zo richting de linkerkruising vloog.. Beetje hulp van de wind zorgde ervoor dat hij binnenkant paal erin vloog.. 8-1 eindstand op het bord..

Keurig gevoetbald en absolute man van de wedstrijd Johnny.. en een goede tweede plaats voor het spitsenduo Kas en Jelte met respectievelijk 5 en 3 goals.. We doen nog steeds mee bovenin en zijn lekker bezig.. Complimenten mannen!!