Op karakter met beide beentjes op de grond.

RKDVC JO14-2
BMC JO14-2
26-10-2019

Scheidsrechter:   F.A.C (Roy) Otten
Na een te lange herfstvakantie mochten we eindelijk na drie weken de wei weer in. De jongens hadden goed getraind maar waren wel uit het wedstrijdritme. Een goede warming up en met de spirit leek het wel goed te zitten. Met de nadruk op leek. Eenmaal gestart in de wedstrijd en al snel leek het anders.. Nogmaals een leek.. want na wat fysieke duels die werden verloren en een gevaarlijke voorhoedespeler van Drunen die al aandrong op onze verdediging kwam er ineens een spelbeeld wat we nog niet gezien hadden dit seizoen. Een tegenstander die achterover leunde en vertrouwde op de lastige spits.. Hiermee kwam er ruimte op het middenveld voor BMC en daar konden Mikai en Mohamud mooi gebruik van maken.. Passes kwamen aan en de vrije man werd goed gevonden. Soms iets te lang door gepasst en niet de spits gezocht maar goed.. wat getraind was kwam er nog uit ook. Uiteindelijk dus veel druk van BMC richting de goal van Drunen.. Duels werden wel te slap ingegaan en soms te passief en afwachtend op de posities. Hierdoor steeds weer achter de tegenstander aan en onnodige verdedigend werk moeten verrichten.. Na een mooie combinatie op links waarbij spits Kas aanbiedt, kaatst en de bal in een driehoek met Pepijn, Mikai en Mohamud uiteindelijk door een steekpass van Pepijn weer voor de voeten van Kas kwam bleef hij koel en ronde goed af.. 0-1 en zowaar meer dan verdiend want BMC was steeds op zoek naar de opening. Dat waren we nog niet gewend.. Normaliter speelt onze tegenstander wat hoger en rondom de middenlijn waardoor de snelle spitsen Kas en Jelte gevonden worden met een diepe ball of steekpass.. Nu moest er gevoetbald worden en de gaatjes in de hechte defensie van Drunen met misschien wel 6 man achter de bal.. Dat was en bleek lastig. zeker ook omdat Drunen fysiek wat sterker was.. de 0-1 bleef staan, was wat magertjes want iets slimmer spel had meer op kunnen leveren.
Dan in de rust maar daar op coachen. Opletten dat de duels gewonnen blijven worden anders krijgen we problemen. Laat je man niet lopen, en blijf het spel verdelen. Laat je vooral ook niet uitlokken door die paar vervelende tegenstanders die je verbaal proberen de wedstrijd uit te halen.. De start van de tweede helft met wind en zon mee beloofde even wat goeds.. maar.. al snel veranderde het spelbeeld. Precies wat voorkomen diende te worden gebeurde.. het middenveld zette geen druk.. de verdediging hapt te snel en de 1-1 ligt erin.. en al snel zelfs de 2-1 op een zesde mannier. Slap uitverdedigen en geen druk op de bal.. en dan ook nog eens half raken.. Drunen liet die kans niet onbenut.. Was dit dan de wake-up call?? Misschien wel.. want met twee fanatiek sturende coaches langs de zijkant werd er eindelijk wel eens druk gezet op de bal achterin bij de tegenstander.. en zowaar kon de dus veroverde bal door Kas simpel voorgelegd worden op Jelte die voor een leeg goal stond.. 2-2.. Zou het dan toch??

Helaas.. de opleving was van korte duur en Drunen deed juist wel een stapje extra.. Het leek wel of de duels niet gewonnen mochten of wilden worden.. alsof het met afwachten wel goed kwam.. Binnen 5 minuten kwam Drunen op de 3-2.. en ondanks een paar kleine kansjes voor BMC ook nog de 4-2..

Na een mooie reeks van 3 overwinningen dan weer een keer verlies.. beide beentjes weer op de grond en genoeg stof tot nadenken.. De boys waren het er wel over eens, het kan anders en het kan beter.. Nou.. laat maar zien dan volgende week!! #goedeinstelling #hardwerken