Te weinig loon na werken!!

BMC JO14-2
ODC JO14-3G
28-09-2019

Scheidsrechter:   B. (Ben) van Uden
Ronde twee van de competitie stond vandaag op het programma.. Tegenstander ODC uit Boxtel.. Vooraf gezien kon dit een spannende wedstrijd worden.. Vorige wedstrijden lieten zien dat ODC met 1-0 gewonnen had van een tegenstander waar door ons nipt met 4-3 verloren werd.. Het kon dus alle kanten op..
De warming-up vroeg begonnen.. Ruim op tijd voor de wedstrijd maakte dat er gedegen warmgelopen kon worden. Daarna nog even een korte bespreking om alle puntjes op de i te zetten. Twee spelers ontbraken vandaag dus met 2 wissels aan de start van de eerste helft.. Opdracht was in ieder geval de duels winnen op het middenveld.. Dan bekijken hoe en waar verder gevoetbald kon worden.. Dat ging nog niet eens zo slecht.. Maar echt kansen leverde het niet op.. Er werd wel voornamelijk op de helft van ODC gespeeld.. dus nog geen rede tot klagen.. Een enkele halve kans van links voor Kas was het enige resultaat van de eerste 14 minuten.. Daarna wat kleine doorbraken rechts voor Jelte.. maar steevast geen uitgespeelde of open kansen.. Deels ook aan de spitsen zelf te danken.. ze liepen niet ver genoeg door en waren niet overtuigend met het schieten.. Uiteindelijk was het wel raak.. in de 15e minuut.. een pass van Johnnie (Cas Ebberink) vanuit het middenveld zette Ka(a)s alleen voor de keeper en deze keer was het wel raak.. 1-0..
ODC zette aan en Bego feller in de duels te zijn en aan voetballen toe te komen. De centrale verdedigers Sven en Boris moesten enkele keren hun backs ondersteunen.. Geen gevaar dusverre want dat lukte prima. Echt eruit voetballen ging vandaag lastig. Teveel kappen naar de man toe en dribbels die niet hoefden.. De vrije man werd niet gezocht en dus ook niet gevonden.. Hierop werd fel gecoacht.. Na een rommelige fase drukte Jurre wat door op de laatste verdedigers en ging er plotseling met de bal vandoor.. ze haalde hem bijna in maar daar was Jelte attent.. Hij pikte de bal op en deze keer had hij het advies overgenomen en liep een paar meter verder door om vervolgens de bal langs de keeper te schuiven.. 2-0... Dit was ook meteen de ruststand..

Een paar wissels verder maakte het niet stabieler bij BMC.. het middenveld had het moeilijk omdat de betere voetballers van ODC er allemaal in stonden.. een paar keer kwamen ze gevaarlijk richting Jaap maar die lette goed op.. Totdat een beweging/actie/dribbel teveel op het rechtermiddenveld een tegenaanval inluidde die uiteindelijk afgemaakt werd.. 2-1.. slik.. je voelde iets aankomen.. Niet eens door het tegendoelpunt alleen.. want daarna kreeg Jelte wel 5 kansen 1 op 1 voor de keeper.. steekballen vaak vanaf eigen helft.. Maarja.. of de keeper had hem.. of zwak ingeschoten.. hij wilde maar niet erin.. Over.. naast.. keeper.. het zat niet mee.. en je voelde dat het aan de andere kant zomaar wel zou kunnen gebeuren want de duels werden steeds minder gewonnen en de posities steeds minder gehouden..
Weer een kans voor Jelte.. deze keer een andere optie.. hij speelde de keeper keurig uit en de bevrijdende 3-1 stond op het bord..zie hem maar eens te maken als je al wat kansen gemist hebt.. de druk was hoog voor hem maar een prima goal!!
Hierna nam ODC wat meer risico en kwam er een paar keer gevaarlijk uit.. maar dat betekende ook meer ruimte voor de spitsen.. een prachtige steekpass van Kagiso zette Kas weer voor de keeper.. die twijfelde niet en maakte hem koeltjes af.. 4-1.. een mooie actie met bal langs de lijn en een diepgaande Jelte die hem weer keurig teruglegde op Kas.. die schoot hem keurig tegen de val van de keeper in maar helaas via de keeper op de lat.. Sonde.. die aanval had meer verdiend..
daarna een kluts op rechtshalf en Johnnie die Kas weer wist te vinden tussen de verdedigers in en met een afstandsschot onder in de hoek de 5-1..

Vlak voor het einde werd er een vrije trap gegeven aan ODC op een meter of 20 voor de goal.. die werd prachtig ingeschoten net onder de linkerkruising.. uiteindelijk dus een 5-2 op het bord..

Een keurige overwinning met steeds beter wordend voetbal!! De posities worden beter gehouden en er wordt meer en meer gezocht naar de vrije man. Iets andere keuzes nog soms en meer kaatsen en oog op bal en man .. dan kunnen we van iedereen winnen!! Voorlopig keurig gedeeld eerste!!! Verdiend!!