Sterke start!!

BMC JO14-2
21-09-2019

Scheidsrechter:   R. (Ron) Keijsers
Op de eerste competitiedag niet al te scherp begonnen.. In de wedstrijd ook niet maar het begon al vooraf.. Uit bij BLC.. Maarja.. daar zijn ze aan het verbouwen en alle wedstrijden worden bij CHC afgewerkt... Vandaar ook het vroege tijdstip.. Dat we en dus vroeg op moesten.. op de verkeerde parkeerplaats stonden en verlaat waren.. heeft de start van de wedstrijd wel wat slapjes gemaakt.. Veel duels gingen meteen verloren en de handige middenvelders van BLC voetbalden er een aantal keer doorheen.. met wat kansjes die net voorkomen konden worden door de goed oplettende Tycho en Sven.. Het uitverdedigen en elkaar zoeken verliep erg moeizaam nog.. maar desondanks geen tegendoelpunten.. Een paar keer door erg scherp keeperswerk van onze eigen Japie... Gaandeweg kwam er wat meer pit en ook een paar kansjes.. Jelte werd een paar keer gezocht en kon alleen op de keeper af.. Maar de echte scherpte was er ook bij hem nog niet... En toen.. door balverlies op het middenveld en zwak uitverdedigen een schot zomaar uit het niets.. 1-0 BLC.. en niet eens onverdiend want zij waren toch het meest aan het aanvallen met een erg goed middenveld.. Tot aan de rust bleef het spelbeeld hetzelfde.. BLC meer aan de bal en BMC veel onnodig balverlies.. Maar nog voor de rust kwam er toch weer een kans.. deze keer de in het veld gekomen Kas die alleen op de keeper af werd gestuurd en die twijfelde niet.. schoof hem in de korte hoek mooi in het hoekje.. 1-1 de rust in..

In de rust vooral gestuurd op het balbezit en onnodige verlies.. Meer rust aan de bal eerder inspelen minder zelf dribbelen en posities houden.. Als dat zou lukken en de wind mee in de tweede helft zou het zomaar eens kunnen.. Nou.. de wind gaf mee en eerlijk is eerlijk.. Op nog een paar keer tegen het einde van de wedstrijd na kwam BLC er nauwelijks meer aan te pas.. BMC veel in de aanval, minder balverlies en beter veldspel. Nog geen vloeiende combinaties maar dat komt nog wel. Duels werden gewonnen en het middenveld werd gevonden waardoor Kas een paar keer richting de goal kon.. Jurre wat kansjes kreeg en ook Jelte weer in positie kwam.. helaas vaak net naast, de keeper die zijn handen net tegen de bal aan kreeg of simpelweg te zwak ingeschoten.. Een actie verdiende meer.. Door een goede combinatie werd Kas links van de 16 gevonden, die kapte twee man uit en probeerde de bal in de verre hoek te lepelen.. helaas de binnenkantpaal net niet ver genoeg geraakt en dus de bal terug het veld in geketst.. Jelte dan.. nee ook niet.. Cas Ebberink met een schot vanaf de 16 in een soort van kluts.. net over getikt door de keeper.. De corner dan.. daar is goed op getraind.. Inlopen vanaf de 16 en de bal rondom de 5 mtr lijn gooien.. Deze keer Kas want Mo had last van zijn lies.. De bal was net te scherp en slechts 2 mtr voor de doellijn net na de paal.. maar daar stond Jurre zoals het afgesproken was de keeper lastig te vallen en met zijn tikje tegen de bal was het ineens 1-2!! een verdiende voorsprong..
BLC zette nog wat aan maar onze ijzersterke linkse flank met Jelle en later Jurre op de half.. Boris op de backpositie en Tycho als absolute man van de wedstrijd als slot op de deur.. Geen doorkomen aan.. sterker nog.. na balveroveren werd er keurig opgebouwd en het middenveld gevonden met nog een paar kansjes voor de snelle counterspitsen.. De mooiste aanval kwam uit zo'n moment.. Jurre stoort prima door.. Boris pakt de bal af.. speelt in op Cas.. die door op Mikai.. inspelen op Kas die aanbiedt vanuit de spits en een directe steekpass van hem op Jelte die alleen de 16 binnenkom en de bal in de rechterbovenhoek afronden!! Top gespeeld..

Een verdiende 1-3 overwinning en toch een uurtje aan kop gestaan!!! de eerste 3 punten zijn binnen!! Let's Go BMC!!