Kampioenuh, kampi- kampioenuh!!

www.vvbmcberlicum.nl
BMC JO13-2
SVSSS JO13-3
25-05-2019
6 - 2

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Ole, ole ole ole.. we are the champions... We are the champions my friend... Kampioenuh kampi kampioenuh .. Tis stil in Maliskamp tis stil in Maliskamp...

En zo klonk het nog wel even door in de kleedkamer en later de kantine van BMC.. Want onder luid gejuich van een groot enthousiast publiek hebben de mannen van JO13-2 het voor de volle 100% afgemaakt... Want met maar 3 punten voor op de laatste wedstrijd dag had het zomaar nog kunnen zijn dat een van de naaste belagers, Maliskamp, Nieuwkuijk of directe tegenstander van vandaag SVSS op gelijke puntenaantal kwam.. dan nog zouden we op basis van doelsaldo bovenaan blijven.. of... er moest een van die ploegen met meer dan 20 doelpunten verschil winnen... Officieus kon je dus zeggen dat we het wel zouden redden... Maar zoals een echte kampioen het betaamt wilde de boys er geen gras over laten groeien en ook echt duidelijk maken dat er niemand beter is dan deze ploeg..
Op tijd aanwezig en een heuse wedstrijdbespreking.. De focus op de wedstrijd.. posities en rollen bespreken.. Wie staat waar en hoe.. iets wat we het hele seizoen ook al gedaan hebben.. maar vandaag toch wel een beetje anders.. Niet verliezen en vooral zelf gaan voetballen.. niet afwachten wat de ander doet maar een stap voor zijn. Duels winnen en niet de bal zomaar inleveren.. veel opdrachten maar niets nieuws.. alles zoals we het door het hele jaar door keihard getraind hebben.. Tikkietakkie naar de steekpass op een van de spitsen.. een spelletje wat we de afgelopen wedstrijden iets gemist hebben maar de wedstrijden daarvoor glorieus gespeeld werd..
Voor de warming-up even kijken bij de JO12-1 want die werden ook kampioen.. en stonden voor ons op het hoofdveld.. Die wedstrijd was klaar dus het veld op... Gelijk de knop om van kijken en lachen naar serieuze gezichten en volle bak focus op de wedstrijd.. Nog even een spelertje gerust stellen.. want opnieuw als wissel beginnen is nooit leuk.. Maar een ding heeft deze ploeg laten zien en dat is er staan als het nodig is en accepteren dat een ander voor sommige wedstrijden beter is.. en dus ook vandaag zo.. Na de warming-up het rekken en strekken en daarna positiespel.. Snel baltempo en goede strakke passes.. ff afmaken op goal en naar de dag-out voor de laatste aanwijzingen en vooral op scherpstelling... het 3 keer schreeuwen: Wat gaan we doen?? WINNEN!!! was in de ruime omgeving heul goed te horen.. en de LET"S GO erachteraan misschien nog wel beter...

De tos.. van kant wisselen en aan de bak... De eerste minuten werd het spel vooral op het middenveld gespeeld.. de grotere en sterkere tegenstanders leken even grip te krijgen en vooral de duels leken verloren te worden.. Leken... want na 5 minuten werd dat toch anders.. BMC liet zien gretig te zijn en voor de winst te gaan.. Geen zenuwen meer maar knallen zoals de andere wedstrijden geknald was.. Hoge druk, snel bal terugveroveren en op de juiste plek weer gaan staan.. Het liep prima de eerste 10 minuten.. en na een enkel speldeprikje van SVSS was het dan toch BMC met de eerste kans door de oplettende Kas die een terugspeelbal onderschepte en richting doel kon.. maar helaas het vizier stond nog niet op scherp... Ook Mohamud kreeg een paar kleine schietkansjes maar zijn schoten waren niet vol en hard genoeg. Even daarna kreeg Kas dan toch de bal in zijn voeten van Maxim. Met zijn rug naar de goal draaide hij weg van zijn directe tegenstander en kon uithalen.. de keeper leek hem nog te pareren maar in plaats van over het doel te tikken ging de bal omhoog en viel achter hem zomaar de goal in.. 1-0.. en die werd met hard gejuich begroet vanaf de zijkant!! De spandoeken hingen achter de goal in de hekken en daar stond het woord Kamioen natuurlijk ook al!! Na de verlossende 1-0 ging het veldspel ook beter .. de keihard werkende Mohamud en de heerser Maxim naast passjeskoning Mees gooide er een paar prima combinaties uit.. Met als slotpass een goede steekbal op Kas die met een prima loopactie alleen op de keeper af kon.. Deze keer geen schuivertje in een hoek maar vanaf een kleine 20 meter een prachtige stift over de uitkomende keeper heen.. 2-0!! BAM.. en weer liet het massale publiek zich horen.. met toeters en geschreeuw..
Daarna werd het spel van BMC wat onverzorgder en kon SVSS even makkelijker de bal vasthouden en passen.. Maar onze verdediging stond wederom een prima wedstrijd te voetballen met Timme en later Ivar, Sven, Teun en Aron.. Jaap als keeper maakte dat er als het nodig was de pass terug gespeeld kon worden en met voetbal de bal weer teruggebracht kon worden naar het middenveld.. Keurig gedaan...

Rust. Tips en trucs om het vol te kunnen houden zoals het ging en misschien nog wat te verbeteren.. Posities pakken en eerder spelen waren de grootste tips.. 2-0 is een voorsprong maar ook een gevaarlijke als zij er per ongeluk eentje maken.. Al snel lieten de mannen weer zien dat ze fel wilde zijn.. en het betere spel kwam weer duidelijk naar boven. Mooie combinaties en goed voetbal liet op rechts met Niels en Sten en later Finn de bal weer richting doel van SVSS gaan.. Mees die een paar keer goed kon dribbelen en probeerde te schieten, Mohamud met wat ruimte.. net niet genoeg steeds maar Mees gaf niet op.. dan maar met links moet hij gedacht hebben want daar train ik vaak op.. en warempel met een droge knal in de linkeronderzoek en een heel lastig en gevaarlijk stuitje ging de bal over de hand van de opnieuw ongelukkige keeper.. 3-0... Het verzet leek volledig gebroken want even later kon Kas zijn derde aantekenen na een goede steekpass van Jesper.. in de 16 kon Kas hem in een hoekje langs de keeper schuiven.. 4-0 en de buit leek veilig.. Het publiek merkte dat zeker ook want de grote trom werd geslagen, er werd geschreeuwd en gejuicht.. De bal bij Jaap na wat kleine speldenprikjes van SVSS maar nooit werden ze echt gevaarlijk.. Marja.. Jaap schoot de bal per ongeluk zomaar in de voeten van een tegenstander en die twijfelde niet lang en kon de bal na een korte dribbel goed inschieten... 4-1... zou het dan toch... nee.. Want even later was daar Sten die heel goed doorliep op een pass van Maxim.. en keurig in de rechterbenedenhoek afrondend... 5-1.. niks aansluiting niks gelijk of verlies.. Winnen en dik ook..
Even een corner weg moeten geven omdat er toch wat felheid ontbrak en er wat doorgewisseld werd.. Die corner werd door hen heel goed genomen, ze legde hem laag op de 16 meter en de speler die daar stond knalde hem met een schitterend schot in de linkerbovenhoek.. Jaap en de verdediging waren volledig kansloos.. prachtige goal en dus 5-2.. Maarja.. een prachtige goal moet je met ene prachtige goal beantwoorden... Klein advies van de coach aan Mees en Kas.. Kas aftrappen en Mees inspelen.. die gooit hem meteen over de verdediging en Kas allen op de keeper af.. Dat moest er gebeuren.. ze snapte het meteen en nog geen 3 seconden na de aftrap lag de bal aan de andere kant in het net achter de keeper van SVSS... opnieuw Kas met maar liefst zijn vierde van de dag... en zoals gezegd een hele mooie en uitgespeelde!! en de eindstand van 6-2 stond op het bord!! eindsignaal en juichende supporters zagen een uitzinnig team zich op elkaar storten.. trainers mee rennend op het veld.. een hoopje en knuffelende en dansende en springende voetballers.. Even snel de scheids en tegenstander een hand en verder feesten voor het publiek!! Champagne foto's filmpjes, hand in hand naar het publiek zoals de grote elftallen doen.. feesten en zingen... en daarna het kampioen shirt aan en huldigen in de kantine.. een oorkonde, beker en mooie woorden.. we are the Champions en eten en drinken...

En het werd nog lang heel gezellig!!!

Een klasse prestatie voor een elftal wat de eerste seizoenshelft geen loon naar werken kreeg maar zichzelf heel goed heeft hersteld.. Veel spelers hebben stappen gemaakt, de ene wat grotere dan de andere maar iedereen heeft zich ontwikkeld.. Een prachtig team met hele leuke en goede voetballers!! Dat belooft veel goeds voor de aankomende jaren..
Twee trotse trainers hebben net zo hard genoten van dit feestje dan de boys zelf..

Dank aan alle supporters, ouders en natuurlijk de vrijwilligers van BMC.. Zonder jullie hulp was het nooit zo goed gekomen als het nu was.. Ook de spelers en trainer van BMC 1 bedankt want ook jullie gasttrainingen hebben bijgedragen.. en Harm... we zien de Marsen wel tegemoet!!!

Aankomende dinsdag nog een laatste training met de boys tegen de ouders.. eens kijken wat ze daar van bakken...

Kampioenuh, kampi kampioenuh Kampioenuh, kampi kampioenuh!!
 

Verslagen

 

erop of eronder

08-02-2020
 

Overklast

25-01-2020
 

Trainingskamp

18-01-2020
 

Een beter kado....

21-12-2019
 
 

11 tegen 14.....

23-11-2019
 

Net nie..

16-11-2019
 

Teamspirit 100%

16-11-2019
 
 

Herstel

02-11-2019
 
 
 

Sterke start!!

21-09-2019
 
 

Lucky officieus!!

18-05-2019
 

Hoge druk

14-05-2019
 

Gestage ramkoers!!

04-05-2019
 

Spekken!!

20-04-2019
 
 
 
Terug naar boven