Lucky officieus!!

BMC JO13-2
18-05-2019

Scheidsrechter:   L.A.H. (Luc) van Drunen
Na de doordeweekse inhaler die ondanks minder voetbal toch gewonnen werd afgereisd naar de nr 3 Nieuwkuijk.. en Nieuwkuijk uit altijd lastig... dat bleek ook vandaag... Opdracht is simpel.. in twee wedstrijden minimaal 1x winnen dan kampioen.. Felheid, duels winnen dat is nodig daarvoor..

Net dat waar we nagenoeg iedere wedstrijd beter in zijn lukte van meet af aan niet.. Ballen wegwerken, de afvallende bal oppakken, duels winnen... Steeds net niet... en als dat op het middenveld steevast gebeurd en ze voorin de bal niet vast kunnen houden... dan krijg je het achterin zwaar.. Zeker als daar de betere voetballers van de tegenstander te vinden zijn..

Niet uit het niets maar wel afgestraft zoals wij vaak anderen afstraften kwam de 1-0 van Nieuwkuijk op het scorebord. Te weinig duelkracht, te makkelijk denkend.. Felheid was er bij hen wel.. terechte 1-0.. Mara niet getreurd.. want de wake-up call was er wel degelijk.. en BMC pakte het op.. niet vloeiend of vlekkeloos maar stukje bij beetje meer druk.. en zoals zo vaak gegeven de snijdende steekpass vanaf het middenveld op de diepgaande Kas.. Startend van bijna 2 meter achter de verdedigers en vanaf middencirkel zowat alleen op de keeper af.. pas op de 16 besloot d ergens te vlaggen want de bal werd keurig langs de keeper gelegd... De scheids twijfelde... lang... heel lang.. en besloot mee te gaan met de grensrechter.. Sowieso alle meegereisde support, trainers en ook spelers wisten beter... onterecht... maar wel genoteerd... of juist niet... In de directe tegenstoot stond de organisatie niet goed en het verlies op het middenveld maakte dat Teun achterin aan de noodrem moest trekken.. overmaat van ramp.. Penalty tegen.. terecht gefloten.. maar de zure 2-0 ipv eerder geschetste 1-1 kwam wel heel hard aan... Het beeld bleef hetzelfde.. Nieuwkuijk sterker in duels, beter middenveld dus meer druk.. Ondanks de tegenslagen stond de verdediging van BMC wel degelijk goed.. maar hadden het zwaar de bal weg te werken.. Want eenmaal weggewerkt was het te vaak in de voeten van de wel doordenkende en oplettende middenvelders van Nieuwkuijk... met 2-0 achter de rust in.. Nog even was er hoop bij een vrije trap schuin rechts voor het doel op een mto of 20.. Maar de bal van Kas viel net naast ipv in d klinkerkruising..

Rust.

Geen donderspeech maar wel dat waar het op staat.. Duelkracht, felheid en vanuit de positie voetballen.. De bal laten werken en vooral proberen de bal heel te raken ipv de halve passjes die de eerste helft te zien waren. Posities waren nog niet eens zo verkeerd maar weggevers en missers te veel aanwezig..

Het was niet tegen dovemansoren gezegd.. want meteen vanaf de start tweede helft werd er meer druk gezet, ,makkelijker gevoetbald en vooral.. meer duels gewonnen. Rechtzetten wat fout was gegaan was duidelijk een missie die de mannen aan het uitvoeren waren.. Niet lang na de rust kwam daar een mooie pass op Niels die als rechtshalf door de zeer goed spelende Ivar in de diepte werd gevonden.. Niels speelde een man uit, zocht de achterlijn op en uit het boekje legde hij af op de meegelopen Jesper die de keeper prima verschalkte.. BAM.. 2-1, de hoop op beslissing in de kampioen-strijd was er weer!! BMC bleef drukken.. en heel af en toe was daar nog wel Nieuwkuijk maar Jaap liet wederom zien waarom in deze lichting van keepers het nog maar de vraag is wie in het hoogste elftal kan en mag keepen.. Een paar prima safes en spelhervattingen zorgde dat BMC overeind bleef..
De linkse flank had ook nog wat in huis want met uitverdedigen naar de linkshalf Sten, inspelend op de vrije nr 10 Mohamud maakte dat hij Kas alleen op de keeper af kon laten gaan.. fantastische pass en minstens zo cool afgemaakt.. de 2-2 werd dan ook onder luid gejuich van spelers, coaches en supporters gevierd.. De spelers zonder overmaat want zij wisten wat hen te doen stond.. doorgaan en op jacht naar de winnende.. en even leek die te komen maar de centrale verdediger dwong de opnieuw weggestuurde Kas ver naar buiten en de hoek was moeilijk. Even later dan.. opnieuw de bal goed veroverd op het middenveld.. Niels en Kas in buitenspelpositie maar Mohamud hield keurig in.. Spitsen beide terug tot 2 mtr achter de man en de pass was precies goed want de verdedigers stapten simpelweg veel te laat.. . Alleen dacht de grensrechter van Nieuwkuijk daar opnieuw anders over.. vlag omhoog en scheidsrechter volgde opnieuw na enige twijfel... geen 2-3 dus... en veel emotie op en naast het veld..
Aan de andere kant... meer risico genomen door centrale verdediger Teun wat door te schuiven en met een felle, snelle en goede rechtsbuiten die de diepte in werd gespeeld op het randje van buitenspel maar eerlijk beoordeeld door BMC vlaggenist was het wel raak.. met nog 2 minuten op de klok... 3-2 achter... ondanks hard te werken en zeker tot het einde te knokken was deze achterstand niet weg te poetsen... helaas... niet het verschil kunnen maken.. Onterecht?? Nee.. Hadden wij gewonnen?? was het ook geen gestolen overwinning geweest.. Misschien gelijkspel meer verdiend.. Marja. Nog steeds alles in eigen hand als volgende week gewonnen wordt.. Of... directe concurrent Maliskamp zou vandaag moeten verliezen... wat zeker ook een optie zou kunnen zijn... dan zouden we vandaag officieus Kampioen kunnen zijn...

Na wat te drinken dan toch huiswaarts.. en net in Berlicum binnengelopen.. de uitslag uit Udenhout... Directe concurrent Maliskamp heet verloren!!!! we blijven 3 punten los en een doelsaldo van 23+ meer maakt dat het regeltechnisch gezien niet meer mis kan gaan!! Officieus kampioen!! Klasse gedaan... en de zure nederlaag is even prima weggespoeld in de kantine.. Voorproevertje op volgende week... Dan gaat het feest los!!!! Klasse gedaan mannen!!