Hoge druk

BMC JO13-2
ZIGO JO13-4
14-05-2019
6 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Na een op het laatste moment ingelaste voetbal loze zaterdag een doordeweekse inhaalwedstrijd.. Zigo uit Tilburg op bezoek op veld 3.. Een beetje spannend was het wel, want de uitslagen van Zigo waren zeer wisselend.. En aangezien afgelopen zaterdag werd afgebeld met niet genoeg spelers was het maar de vraag uit welke elftallen ze door werden geschoven.. Hun 13-1 en 2 spelen namelijk hoofd en eerste klasse.. Tja.. En daarbij kwam nog een stukje druk extra.. want met nog 3 wedstrijden te spelen moeten er twee gewonnen worden om een eventueel kampioenschap binnen te trekken.. Met recht dus HOGE DRUK...

En dat was te merken.. want ook de beide coaches waren zenuwachtig.. De dagen en zelfs avonden van te voren dubben over hoe te spelen.. welke spelers.. welke posities...
Waar de JO13-2 in uitblinkt is goed positiespel en de wil om door tegen.. willen winnen.. en daar alles voor over hebben.. Ook al betekend dat je dan wissel staat.. voor misschien wel de tweede keer op rij.. Hierover wordt gesproken tijdens de wedstrijdbespreking maar ook op de trainingen.. Afgelopen donderdag nog een gasttraining gehad van Harm van de Doelen en Randy van Heijnsbergen.. Want ook de selectie wil hun steentje bijdragen aan dit klasse-team.. Ook al viel die training voor een gedeelte letterlijk in het water.. Stortbuien maakte het zwaar en zorgde voor minder voetbaltijd..

Alles bij elkaar dus mixed feelings vooraf deze inhaalwedstrijd.. Dan ook nog eens een scheidsrechter die ietsjes later was dan bedoeld.. En dat is voor JO13-2 vaak funest.. Dan duurt het te lang om de focus te hebben en houden.. lolletjes zijn dan snel gemaakt en de aandacht ligt dan ergens anders dan de wedstrijd.. Dat was goed te merken.. meteen al vanaf de aftrap.. Balbezit en echt voetballen ging lastig. Posities werden goed gehouden maar de keuzes waren niet altijd even slim en goed. Duels werden verloren en druk naar voren kwam er niet.. Gelukkig stond het centrale verdedigingsduo goed opgesteld en hadden zij wel focus.. Sven en Teun hielden het centrum dicht en lieten hun backs op de juiste momenten druk zetten.. Daar.. voorin bij Zigo liepen een paar hele goede spelers. Technisch, sterk aan de bal.. strakke dekking met weinig ruimte was dan ook echt noodzakelijk.. Gaandeweg de eerste helft werd dat goed opgepakt.. Ook stofzuiger Maxim had het druk op het middenveld.. Zijn ingrepen waren goed.. maar op een of andere manier was het vervolg steeds lastig. Waren de passjes vanuit het midden goed werd balbezit aan de buitenkant of voorin lastig gemaakt.. Ondanks dat het lastig was kwamen er toch kansen.. Jesper werkte hard maar moest helaas vroegtijdig even langs de kant met last van zijn hak.. Vervanger Ivar viel goed in en zorgde voor verzorgt spel.. Uiteindelijk werd Kas enkele keren op de keeper af gestuurd maar zijn vizier stond niet op scherp vandaag.. Net naast was tot twee keer toe het resultaat..
BMC kon wel de druk houden.. en uiteindelijk kon Aron een soort van schot lossen.. hij raakte hem met buitenkant wreef en de bal zwaaide eigenlijk af.. en van een mislukt schot werd het ineens een klasse voorzet want Mo stond rechts in de 16 goed op te letten en kon de afzwaaiende bal prima langs de keeper schuiven.. 1-0 ... Gezien het spelbeeld en kansen terecht. Goed voetbal al.. nee nog niet.. maarja.. voor is voor..
Het spelbeeld veranderde niet.. eigenlijk heel de wedstrijd niet.. Een paar kansjes weer voor Kas maar ook nu geen resultaat.. Aan de andere kant kwamen ook speldenprikjes.. Een vrije trap, een schot uit de tweede lijn.. En wat een team goed maakt en waar doelpunten gemaakt worden is het net zo belangrijk dat de sluitpost een zekere factor is.. en hoe moeilijk het vandaag voor hem was met het verlies van een favoriet huisdier.. zo goed stond hij vandaag te keepen.. Met een paar fantastische reddingen en goed oplettend en meevoetballend keeperswerk zorgde Jaap ervoor dat de 2-0 gemaakt kon worden door opnieuw Mohamud.. en dat dat de ruststand werd.. Jaap hield de voorsprong vast.. Grote klasse!!!

Een donderspeech was niet slim.. de druk was al hoog genoeg.. bewustwording wel.. we staan voor maar het is nog niet goed en we lopen nog gevaar.. Speel op balbezit en hou de bal pin de ploeg.. Wissels Niels en Sten ondertussen ook in de ploeg.. En vooral de laatste maakte een hele goede invalbeurt.. Duels winnen, goede passes.. een toevoeging voor vandaag op het toch wat kwakkelende spel.. Resultaat een paar mooie aanvallen met opnieuw ' net niet' voor Kas.. Die begon stilaan wel te balen.. Normaliter gaan die kansjes er toch wel in zo een op een op de keeper.. Als dat niet lukt dan maar anders moet hij gedacht hebben.. Want na inspelen vanuit het midden met een actie zichzelf vrijgespeeld en een schot n de verre hoek... Eindelijk dan toch de 3-0... Helemaal gerust waren de coaches nog niet.. en terecht.. vrije trap voor Zigo op de rand van de 16.. Opnieuw plukt Jaap hem uit de kruising maar helemaal goed wegwerken kan hij niet.. de vallende bal ging via een been van de verdediging alsnog ons doel in.. een zeldzame tegentreffer... pas nr 3 dit seizoen.. maar wel een aansluiting voor Zigo.. 3-1...

Het zou dan ook zeer nuttig zijn als BMC toch door bleef drukken.. en zoals gezegd Sten had het op zijn heupen vandaag.. Ivar was al goed ingevallen en de teruggekeerde Jesper werkte er ook hard voor.. Samen met de controlerende Maxim bleef de druk voorin overeind. Mohamud was eerder al met wat last van zijn enkel gewisseld maar kon ook terug het veld in. Kas werd meerdere keren nog gevonden en hij miste opnieuw. Maar zo mooi als Maxim de bal dwars door de verdediging speelde met een schitterende snijpass achter de verdedigers langs maakte dat hij die pass moest bekronen met een ouderwets balletje langs de keeper geschoven.. Kas maakte de wonderpass van Maxim keurig af.. 4-1 en eindelijk leek het verzet van Zigo gebroken. Hun middenveld werd overgeslagen, onze verdediging bleef goed opgesteld en zoals gezegd de invallers maakten een zeer goede beurt vandaag.. De druk bleef hoog en er werd hard gewerkt en doorgegaan in de duels.. Resultaat.. Een schot van Jesper wat geblocked werd maar door zijn eigen doorgaan alsnog afgemaakt.. 5-1...
Daarna nog wat speldenprikjes en een droge knal van Aron precies passend in de linkeronderhoek wat de keeper toch echt anders dacht maakte dat de eindstand van 6-1 op het bord stond..

Winst in the pocket.. 3 punten weer gepakt en dus nog steeds op koers.. Nog twee wedstrijden en 3 punten te halen.. wie weet.. staan we aankomend weekend al ongrijpbaar bovenaan.. Nu allen nog maar het laatste.. we staan bovenaan.. 3 punten los..
De wedstrijd en het spel vergeten we snel.. het was niet bijster goed, zelfs voor wat we kunnen onder de maat.. Maar als we deze wedstrijden toch over de streep trekken kan alleen een dik compliment op zijn plaats zijn. Wat er ook gaat gebeuren de aankomende weken.. Grote klasse mannen.. De trainers zijn nou al super trots op wat jullie doen.. Samen gaan we werken om de aankomende twee wedstrijden binnen te trekken!! Is het niet mooi dan functioneel.. Alles voor het grote doel: Daar blijven staan waar we nu staan.. Bovenaan!!!!
 

Verslagen

 

erop of eronder

08-02-2020
 

Overklast

25-01-2020
 

Trainingskamp

18-01-2020
 

Een beter kado....

21-12-2019
 
 

11 tegen 14.....

23-11-2019
 

Net nie..

16-11-2019
 

Teamspirit 100%

16-11-2019
 
 

Herstel

02-11-2019
 
 
 

Sterke start!!

21-09-2019
 
 
 

Lucky officieus!!

18-05-2019
 

Gestage ramkoers!!

04-05-2019
 

Spekken!!

20-04-2019
 
 
 
Terug naar boven