Gestage ramkoers!!

www.vvbmcberlicum.nl
Emplina JO13-3
BMC JO13-2
04-05-2019
0 - 5

Scheidsrechter:   Afgeschermd
4 finales, 4 keer gas geven.. als we dat doen en spelen zoals we kunnen spelen, doen we dat voor de nr 1 plek op het einde van het seizoen.. Dat was vooraf het belangrijkste..

Na een tussenweek en geen overvolle trainingen door de vakantie was het maar de vraag hoe we ervoor stonden vandaag. Met slechts 1 speler die er niet bij kon zijn vanwege die vakantie maar wel 1 extra die zelfs een dag eerder terug was gekomen voor deze belangrijke wedstrijd.. Een wedstrijd tegen een van de naaste belagers op wie we vooraf 4 punten voor hadden maar waarvan de andere uitslagen deden vermoeden dat het nogal een lastige zou kunnen zijn..

Warming-up met schuine blik.. wat grotere gasten, snel waarschijnlijk maar niet al te handig met de bal.. Tenminste, dat was de eerste indruk van de spelers van Emplina.. De coaching naar JO13-2 daarom gericht op het goed houden van de posities, de bal het werk laten doen, duels winnen en vooral het tikkie-takkie spel van de afgelopen weken en trainingen aanhouden..

Vooraf ook duidelijk gekeken naar hoe onze opstelling moest zijn.. Met een 4-4-2 met een stabiel en sterke verdediging met Timme, Sven, Teun en Aron, een goed bewegend snel en behendige voorhoede met Kas en Mohamud en een blok op het middenveld met Jesper, Mees, Maxim en Sten als verbindende factor zouden we vooral op het middenveld het verschil kunnen maken. Daar kan balbezit door combinatievoetbal veel voordeel opleveren als de aanvallers scherp staan opgesteld en de steekpass kan komen.
Het spel begon en even was het al snel duidelijk dat het inderdaad wel eens zwaar kon worden. Ballen werden niet vastgehouden en een soort van achteraanlopen leek even te ontstaan. Maar heel snel daarna veranderde dat beeld. Duels werden gewonnen, posities werden gepakt en het vooraf bedachte sterke middenveld deed zijn werk.. Een middenveld wat wij wel hadden en Emplina niet. Zij wilden steeds inspelen op de voorhoede vanaf de achterhoede maar Mees en Maxim stonden steevast in de weg. Mohamud was erg bewegelijk in zijn vrije rol en Kas was een prima (kaatsend) aanspeelpunt in de spits.. Al snel kon er met prima combinaties druk naar voren worden gelegd met als resultaat enkele kansjes.. Nog niet echt scherp was Kas en soms ook lastige ballen die toch nog richting goal gingen. Jesper speelde prima op een vreemde rechtshalf positie en Sten wist deze keer goed positie te houden. Ook de achterhoede stond steevast goed. Alles werd opgevangen en voetballend opgelost. Teun speelde een ijzersterke wedstrijd, organiseerde het goed en greep in wanneer nodig.. De nr 7 van Emplina was erg goed, snel en handig met de bal.. Aron en de inmiddels ingevallen Pim hadden het er moeilijk mee.. maar samen met de goed instappende Teun konden ze hem prima de baas.. Kas kreeg bijna een kans maar de scheids zag geen voordeel in een doorgebroken speler die op de keeper afging.. maar goed, kopjes omhoog en door blijven drukken..
Na een goed veldspel via links kon Mo een hele knappe pass op Kas geven en die was koelbloedig!! 0-1 een aan zijn opa in het ziekenhuis belooft doelpunt!! Nu nog de beloofde overwinning binnen slepen.. Dat bleef een vraagstuk doordat het sterke veldspel niet echt beloond werd met een doelpunt. Kansjes waren er wel. Mohamud op de lat, Kas net naast. Net niet scherp genoeg doorlopen op de kwakkelende keeper.. trommelwerk waarbij net ingehouden werd ipv hard uithalen.. Dus een 0-1 ruststand was het gevolg.

Tips: doorgaan met hoe we bezig zijn en vooral vanuit de positie blijven voetballen. Geen gekke dingen doen dan blijven de kansen komen en maken we er vast nog wel een paar. Gekozen om de sterke as van het veld in stelling te houden en te wisselen met de zelfde posities als vooraf.. De mannen waren er zeker mee eens als dat de kans op het kampioenschap vergrootte..

De tweede helft de wind in de rug en eenzelfde spelbeeld. Sterke posities, goede combinaties en zo nu en dan een kansje.. Veel rond de 16 van de tegenstander kunnen voetballen. Daar waar in het midden steeds meer ruimte leek te komen. Mees kwam er een paar keer door, Mohamud met de bal aan de voet.. en ook de een tweetjes naar de buitenkant/achterlijn werden steeds meer in aantal. Met vlagen heerlijk om naar te kijken.. Het publiek wat in grote getallen mee was gereisd liet dat ook duidelijk merken.. Uiteindelijk kreeg Mohamud de bal terug na wat tikkie-takkie en hij haalde maar eens uit voor de zoveelste keer.. Nu niet in de handen van de keeper of naast.. maar precies door de benen van de toch al niet zo zekere keeper.. 0-2!! Ze gaven het nog niet op.. Emplina geloofde er nog wel in en even leken ze sterker te worden.. Zelfs een soort van kans werd gecreƫerd maar de hard werkende Pim zorgde met een magnifieke sliding dat de spits niet kon schieten.. De snelle hervatting van Jaap en goed positiespel van de achterhoede maakte dat ze geen kansen meer kregen. Steevast goed opgesteld en makkelijk eruit voetballend in plaats van weggeroste ballen maakte dat we ook konden blijven combineren. resultaat.. de 0-3 van de voet van Mees.. Een goed geplaatst schot na prima veldspel. Dat was genoeg om Emplina te breken. Zij kwamen er niet meer uit en wij konden met veel aanvallend vermogen de druk rondom hun 16 behouden.. Kleine kansjes en paar schoten van Niels, Mohamud Ivar Jesper.. Die laatste had goed geluisterd naar de coaches want de keeper liet veel los.. Doorlopen na een schot kon wel eens wat opleveren.. nog niet koud gezegd en waarempel, hier in Empel... BAM.. Jesper tikt hem na dat loslaten prima binnen. Een dikke schreeuw en de 0-4 op de borden... Genoeg?? Nee hoor.. gewoon doorgaan want dat doelsaldo kan zeker nog belangrijk blijken.. Geen woord te veel gezegd.. Mohamud was moe gestreden en de man van de wedstrijd kreeg een terechte publiekswissel.. Sterk aan de bal, pasjes strooiend, scorend.. wedstrijd bepalend en een echte klasbak vandaag.. Timme kon terugkomen en ook nog eens in de spits.. Met wat balveroveringen ook nog eens goed spelend daar. Pasjes naar buiten, voorzetten.. Niels die van buitenaf de bal prima teruglegde op Mees die we vanaf nu ook prima Meesie kunnen noemen.. want na die bal speelde hij zichzelf vrij en met zijn (bijna net zo sterk wordende) linkse been knalde bij snoeihard de bal de touwen in.. de 0-5 eindstand stond op het bord!!

Na het laatste fluitsignaal een terechte uitroep van blijdschap en meer dan terechte hand-in-hand loop naar het massale publiek!! terecht applaus!! En als klap op de vuurpijl ook nog het bericht dat de nr 2 verloren heeft!! Resultaat: doelsaldo met 6 extra vergroot naar 49-2 dus +47 waarbij de nr 2 +27 heeft.. dus +20 meer gescoord en 3 punten los!!

Nog 3 finales.. of misschien zelfs minder... #koppieerbijhouden #doenwatwekunnen #opkoers
 

Verslagen

 

erop of eronder

08-02-2020
 

Overklast

25-01-2020
 

Trainingskamp

18-01-2020
 

Een beter kado....

21-12-2019
 
 

11 tegen 14.....

23-11-2019
 

Net nie..

16-11-2019
 

Teamspirit 100%

16-11-2019
 
 

Herstel

02-11-2019
 
 
 

Sterke start!!

21-09-2019
 
 
 

Lucky officieus!!

18-05-2019
 

Hoge druk

14-05-2019
 

Spekken!!

20-04-2019
 
 
 
Terug naar boven