Spekken!!

GSBW JO13-2G
BMC JO13-2
20-04-2019
0 - 14

Scheidsrechter:   A. (Ad) Bekkers
De eerste van vijf finales, uit bij GSBW in Goirle. De nummer laatst maar wel met een risico... Zelf tegen de koploper gewonnen afgelopen week en dus zwevend ergens in de lucht met die twee voetjes.. Daarnaast praktisch geen andere voetballende teams dus mogelijk andere spelers toegevoegd aan het vooraf niet zo sterk geachte Goirle. De opdracht was helder. Combineren, samenspelen en tikkie takkie zoals op de training. Kaatsen, vrijlopen, hoog baltempo en de bal het werk laten doen. Dan ben je zo voor de goal van de tegenstander. Voor het eerst ook wat warmer weer, dus genoeg om rekening mee te houden.
Vooraf vooral gecoacht op doelsaldo, blijven doorgaan en winnen.. En dan precies in omgekeerde volgorde. Win je sta je gelijk met Maliskamp en sta je op doelsaldo in de + voor. Totaal gemaakte doelpunten niet.. dus punt twee.. doorgaan.. minimaal 7 keer meer dan de tegenstander om echt gelijk te komen.. Daarna is alles extra en kom je meer dan voor...

Aftrap voor GSBW en dus gelijk druk moeten zetten. beginnen met 4-3-3 met de mogelijkheid om Teun vanuit centraal achter door te schuiven wanneer mogelijk. De druk zat wel goed want al snel was er balbezit BMC.. De combinatie werd gezocht en de eerste speldenprikken werden uitgedeeld.. Dreigend maar niet meer dan dat.. Het overwicht was wel meteen goed zichtbaar en van een middenveld was nauwelijks sprake. Voor BMC wel maar Goirle deed daar niet aan.. Man of 4 voorin de rest achterin.. dus de 4 verdedigers Timme, Sven, Teun en Aron van BMC waren nodig maar vooral ons middenveld met Fin op rechts, Mees in het midden en Maxim op links werden spil in de wedstrijd.. Als zij deden wat gevraagd werd zouden de doelpunten vanzelf komen.... zo gezegd zo gedaan.. een eerste aanval met Kas als eindpunt strookte nog maar snel daarna was het wel raak.. en in snelle opvolgende volgorde scoorden uiteindelijk: Kas, Mohamud, Kas, Mohamud, Mohamud, Niels en Mohamud... Van zelf diepgaan, goede combinaties met het middenveld, zelf dribbelen en afmaken, totale tikkie takkie goal en doorgaan op een geloste bal van de keeper.. Ruststand dus 0-7.. zo snel.. yep.. zo snel.. het spelbeeld was eenzijdig.. BMC drong aan, Goirle probeerde te stoppen maar kwam niet verder dan wegwerken met lange halen zodat BMC weer opnieuw kon beginnen. Teun had de vrije hand gekregen.. Zelf zien wanneer hij kon instappen en misschien zelfs doorsteken van verdediging naar aanval... Uiteindelijk dribbelde hij een paar keer goed door de open gemaakte ruimtes door de aanvallers en middenvelders heen met de paal als eindpunt.. jammer.. de actie verdiende meer.. Rust...
Ranja voor wat suikers want warm was het zeker.. water ook wel zo fijn.. Even bijgekomen en bij de les gehaald.. Nu staan we pas echt gelijk met Maliskamp.. Zelfde aantal gemaakte doelpunten maar 7 positievere meer.. Alles wat nu meer gemaakt wordt is extra en maakt dat je eerste wordt.. Dus opdracht helder.. blijf voetballen en maak er meer..
Dit lukte in eerste instantie niet zo makkelijk aan het begin van de tweede helft.. Teveel voetbalden niet vanuit de positie waardoor het te druk werd in de 16 er te weinig vrijgespeelde spelers waren en verkeerde keuzes gemaakt werden.. Dus.. na het wisselen toch wat posities weer terug naar de eigen plek en van vooraf aan beginnen.. Het resultaat mocht er zijn... het rijtje ging verder... Kas, Mohamud, Kas, Kas en de uiteindelijk meer dan verdiende van Teun.. Ergens rondom de middencirkel stapte hij in.. nam de bal over van Goirle en starte zijn dribbel.. Alsof Maradonna in zijn beste jaren er vandoor ging.. 1, 2, 3, 4 , 5 man en de keeper kregen het nakijken... Slalom en afmaken.. Topgoal met glimlach van oor tot oor!! Genieten!!
Dan nog een aparte.. want de grensrechter van de tegenstander had enkele keren toch wat onhandig zijn vlag de lucht in gestoken.. tenminste.. het standpunt van coaches, publiek en spelers zagen dat het anders was.. twee onterechte afgekeurde goals.. maar uiteindelijk toch weer raak.. weer Kas maar deze keer meters buitenspel.. ach... oog om oog...
0-13 tussenstand... en één man was het daar niet mee eens.. Die was al even zelf op zoek naar een doelpunt.. en zowat ieder ander gunde het hem ook... Aron kon eindelijk na een kans of vier toch echt afdrukken na goed zelf doorgaan.. 0-14 en tevens eindstand..

Conclusie.. eerste plaats teruggepakt, 42+ in doelsaldo en 7 meer gemaakt dan de directe belager... Nog 4 finales... het kan dus nog allemaal!!!
 

Verslagen

 

erop of eronder

08-02-2020
 

Overklast

25-01-2020
 

Trainingskamp

18-01-2020
 

Een beter kado....

21-12-2019
 
 

11 tegen 14.....

23-11-2019
 

Net nie..

16-11-2019
 

Teamspirit 100%

16-11-2019
 
 

Herstel

02-11-2019
 
 
 

Sterke start!!

21-09-2019
 
 
 

Lucky officieus!!

18-05-2019
 

Hoge druk

14-05-2019
 

Gestage ramkoers!!

04-05-2019
 
 
 
Terug naar boven