Bijna erop of eronder....

Maliskamp JO13-2
BMC JO13-2
13-04-2019

Scheidsrechter:   T.G. (Kelvin) v.d. Burgt
Het was vandaag letterlijk bijna erop of eronder.. Want op bezoek bij de koploper die 6 punten voor staat maar ook een wedstrijd meer heeft gespeeld betekend of kans op een gedeelde eerste plaats na onze inhaalwedstrijd of einde titelkansen.. Met erop 3 punten achter, met eronder 9 punten achter met een wedstrijd minder.. Genoeg om kei hard voor te knokken dus..

Daarnaast was er nog wel een dingetje om vandaag te knallen. Vorige seizoenshelft verloren we bij Maliskamp met 5-3 wat toen net zo goed andersom had kunnen zijn. Dat we aan elkaar gewaagd zijn is dus wel duidelijk. En dat was te merken ook.... Dat het trainer Roy's oude clubje is deed er niet eens toe.. de Boys gingen voor de winst om zelf het kampioenschap in de hand te houden..

Na een goede trainingsweek en de blikken en gedachten op scherp ook een redelijk goede warming-up. Trainers zijn overtuigd dat het hier kan maar dan moet er wel hard gewerkt worden.
Voor grip op het middenveld een 4-4-2 opstelling vandaag.. Een achterhoede met Timme op rechts, Sven centraal samen met de van een breuk in de duim herstelde Teun en Aron op links.. Een middenveld met Fin op rechts en Maxim als controleur voor centrale man Mees en op linkshalf Jesper.. Voorin Mohamud en Kas die een vrije rol kregen. Op de training combineerde ze er op los.

Aftrap voor Maliskamp en gelijk druk.. vrij snel dan ook een ingooi voor JO13-2 op links.. Posities moesten goed gehouden worden en voor elkaar werken was het motto.. Dit werkte best goed in het begin.. de druk was er.. nu het voetbal nog. Een bal vast houden en passen.. Een beetje onwennig nog. Te snel een bal weer weggeven maakte dat Mees die het spel moest verdelen niet echt veel aan en in de bal kwam. Duels werden toch verloren omdat Maliskamp feller was. Even na het begin een ongelukkig moment waarbij Fin's schoen in het gezicht van een verdediger van Maliskamp kwam.. die kon helaas niet verder voetballen.. Een tegenvaller voor hen.. voor ons een meevaller.. het was een van hun beste verdedigers.. Hierdoor moest Maliskamp spelers gaan schuiven wat direct meer grip voor JO13-2 opleverde op het middenveld. Maxim en Mees verdeelden zich beter en Mohamud was veel en overal aanspeelbaar.. Na gewonnen duels roste Sven de bal naar voren waar Kas vanaf eigen helft starte en een vrije doorloop naar de keeper had.. Een oude bekende.. Colin voetbalde vorig jaar nog bij BMC.. Kas aarzelde niet en na 10 minuten stond de 0-1 op het bord!! En niet eens onverdiend.
Maliskamp was een goed voetballende ploeg met een paar hele handige spelers.. Vooral hun linkse en onze rechtse kant was goed bezet.. De aanvoerder was ook een goede voetballer.. Maar onze verdedigers stonden goed en organiseerde zelf steeds het overnemen van de wisselende voorhoede. Ivar kwam er in voor Timme maar had al snel pech.. hij werd in het eigen 16 meter gebied na een verdedigende actie hard onderuit gehaald en blesseerde zich aan zijn knie.. dus Timme moest weer terug het veld in.. Ondertussen Sten voor Jesper in de ploeg.. en Niels voor Fin.. Een paar speldenprikjes van Maliskamp maar geen echt gevaar. Jaap stond goed mee te keepen en greep in waar nodig.. Echte reddingen waren in de eerste helft niet nodig. Aron en Jesper voetbalden op links een paar keer goed langs de lijn op.. maar echt gevaar van JO13-2 kwam er ook niet meer..
In de rust wat bijgestuurd want de laatste 5 à 10 minuten van de eerste helft waren wat zwakker.. Uit positie en moeilijke oplossingen zoekend... Scherp blijven was het advies.. gelijk weer erop..
Tweede helft begint met meteen een diepe bal op Kas.. duels winnen blijkt lastig.. en de bal in de ploeg houden en rondspelen ook.. maar dat maakte niet uit.. want een minuut of 2 later werd de bal ingespeeld op Kas en die kreeg hem met wat gerommel mee en kon weer alleen op de Keeper af na een combinatie en pass van Mohamud.. en weer aarzelde Kas niet.. 0-2 in de verre hoek..
Maliskamp gebroken?? nee hoor.. nog niet.. want die kenden ons ook nog wel van vorig jaar.. toen bleven ze ook voetballen en wonnen uiteindelijk.. zou dat nu weer?? Ze zetten wel meteen meer druk en schoven hun aanvoerder verder naar voren.. Lastiger verdedigen en meer onrust.. Gelukkig was Aron vandaag in topvorm.. Opruimen, ingrijpen en hoog spelen op d helft van de tegenstander.. wat een meters voor hem vandaag.. en hij deed zowat alles goed.. Met recht de. man van de wedstrijd.. Doordat onze halven (normaal rechts en linksbuiten) moeite hadden met de posities houden en er zo meer en meer druk kwam hebben we ze weer terug gewisseld.. Fin en Jesper weer het veld in Mo en Niels even aan de kant.. Ivar kon niet meer invallen..

Gelukkig weer wat meer grip en zowaar werd Jesper voorin gevonden.. ook hij aarzelde niet en legde de 0-3 in de touwen!! Het echte verzet was gebroken.. er was weinig geloof meer bij Maliskamp.. ze probeerden het wel.. en Jaap moest nog een paar keer de bal vangen en zelfs gestrekt gaan om een zeker doelpunt te voorkomen.. Ook een kopbal na een corner vloog er bijna in.. maar... de 0 bleef staan.. .. Klasse!! Grote klasse.

Kei hard gewerkt en verdiend gewonnen.. Belangrijker nog.. de aansluiting bij Maliskamp op de ranglijst is nagenoeg dichtgemaakt.. 3 punten achter dus met een wedstrijd minder en beiden een positief doelsaldo van 28+.... Nog 5 wedstrijden te gaan.. de spanning zit er weer volle bak in!!!