Aansluiting en spekken!!

BMC JO13-2
Baardwijk JO13-1G
06-04-2019
5 - 0

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Vandaag op de eerste mooie dag van een lekker weekend was er maar een opdracht. Winnen om de aansluiting te houden met de top... en het liefst met zoveel mogelijk doelpunten.. Want dat zou zomaar eens belangrijk kunnen gaan worden in deze competitie.

Op bezoek bij JO13-2 was Baardwijk.. Een stel flinke jongens en meiden die net zo goed ook onder 14 of onder 15 hadden kunnen staan. Fysiek dus een stuk groter en sterker dan de meeste eerstejaars onder 13 van ons. Even mochten ze kijken naar de tegenstander en beoordelen hoe groot ze waren.. maar daarna vroegen we toch weer meteen de focus op ons eigen spel. Ja ze zijn groter, ja misschien ook sterker.. maar als wij slim en snel spelen, komen ze steeds net te laat.. Dan voetballen wij er gewoon doorheen. En om dat meteen te laten zien begonnen we opportunistisch met een 3-4-3 opstelling.. De punt naar achter met Mees en Mohamud als spelverdeler. Sven de centrale man achterin en als slot op de deur. Backs Ivar en Aron dus iets meer naar binnen staan en halven Fin en Maxim die als vleugelspelers de ruimte moesten maken. Jesper op linksvoor, Niels rechtsvoor en diepe spits Kas in het centrum. Een bank met Sten en Timme als wissels en Pim en Teun als geblesseerden maakten het elftal compleet.
In de warming-up werd de bal goed rondgespeeld, goede passes, snelheid in de bal en goed overnemen van posities. Kaatsen en vrijspelen. Zo begonnen we ook. De bal ging snel en goed rond. De vrije man werd gezocht en meteen was er voetbal in de BMC ploeg.. Even wennen aan de tegenstander met wat mindere duels maar na de eerste 5 minuten toch al snel wat kansen.. Vooral via rechts werd er gespeeld.. en dat was jammer want links lag veel ruimte.. Het opendraaien en spel verplaatsen liep nog niet helemaal goed. Maarja.. rechts werd ook wel goed gespeeld. Paar goede combinaties en Niels die zijn tegenstander vaak voorbij kon.. paar goede voorzetten of terugleggen met dus paar kleine kansjes.. Na een minuutje of 7 werd Kas gevonden door Mo.. een goede pass die hij kon geven doordat Fin en Niels het veld breed en openmaakte.. Mees de andere middenvelder bezig hield en Kas met een loopactie dus aangespeeld kon worden en alleen op de keeper af ging.. Koel en kalm als hij was een schuivertje langs de keeper.. 1-0.. een lekker begin..

BMC bleef er op doorgaan met zo nu en dan goed veldspel. Soms nog wel wat balverlies of slordig in duels maar als Baardwijk erdoor leek te komen stonden onze verdedigers goed opgesteld. Voor Sven lastig omdat hij niet gewend is alleen het centrum te vormen. Timme was er ondertussen voor Ivar in gekomen en Sten voor Jesper..
Het spel werd goed verzorgt en bij balverovering achterin werd er niet klakkeloos weg geschoten maar het middenveld met Mees en Mo gezocht.. En nu ging het ook meer over links.. Een paar prima combinaties en voetbal met Aron en Maxim.. Sten die gezocht werd.. uiteindelijk kreeg hij de bal en speelde zichzelf keurig vrij door 2 man voorbij te gaan en zijn rechtervoetje te zoeken.. Keurig afgerond in de korte hoek.. 2-0 en meer dan verdiend.

Onze verdedigers hadden veel last van het idee-loze spel van Baardwijk.. Hun aanvallers en middenvelders deden maar wat en maakte het rommelig.. Soms lastig om dan op tijd je mannetje over te geven of zorgen dat een ander hem pakt.. Maar ze pikten het zelf steeds beter op.. De aanvallen bleven komen vanuit BMC.. Beetje slordig nog soms.. maar goed.. gevaar van Baardwijk was er ook niet.
Een beetje gefrot op links maakte dat Kas in de 16 eigenlijk niet op zijn plek stond.. Hij zorgde er eigenlijk zelf voor dat het te druk werd.. de. bal dus via een kluts de lucht in.. tja.. en dan staat hij verkeerd maar haalt wel uit.. op de slof.. in de kruising.. 3-0... Mooie goal.. maar nu g*%$#domme naar je eigen plek.. je maakt het de anderen lastig..

Rust en weinig donderpreek nodig.. Wel even wat puntjes op de i.. meer verzorgt spelen, beter positie houden en probeer niet slordig te worden. Blijf voetballen want dan zijn die groteren nergens..

Zo gezegd zo gedaan eigenlijk... Jesper ondertussen voor Niels in de ploeg op rechtsvoor deze keer.. en hij kreeg best veel ballen en deed er ook veel goeds mee.. Veel corners voor BMC wat ook zegt dat we volop in de aanval waren.. een van die corners werd goed genomen en de bal werd bijna binnengekopt door Sten. De druk bleef aanhouden en Baardwijk kwam niet verder dan de middenlijn of hooguit een meter of 5 voor de 16.. De verdedigers stonden nog steeds goed en bezorgden de ballen ook weer keurig in het midden bij Mo, Maxim of Mees.. en die laatste liet weer eens een fantastische pass zien en zorgde dat de goed vrijlopende Jesper de bal zo in de loop meekreeg en op de keeper af kon!! Koel en beheerst afgemaakt in de korte hoek.. prima goal met een mooie voetballende oplossing van te voren.. 4-0.. terecht maar nog eigenlijk te weinig gezien het veldspel..
Weer corners.. veel.. en steeds goed genomen door Mo.. Uiteindelijk zelfs met een kopbal en doortikker op de paal.. en een hele alerte Sten die de eindstand op het bord zette.. 5-0..

Met vlagen goed.. met vlagen wat slordig.. maar dik verdiende 5-0 en dus 3 punten met nu 25+ als doelsaldo.. We sluiten aan bij de top.. staan nu 3e met 1 punt achterstand op nr 2 maar die heeft een wedstrijd meer gespeeld.. De koploper staat 3 punten voor.. en die gaan we volgende week rechtzetten !! Keep up de good work!! Hard werken en we winnen!!
 

Verslagen

 

Een beter kado....

21-12-2019
 
 

11 tegen 14.....

23-11-2019
 

Net nie..

16-11-2019
 

Teamspirit 100%

16-11-2019
 
 

Herstel

02-11-2019
 
 
 

Sterke start!!

21-09-2019
 
 
 

Lucky officieus!!

18-05-2019
 

Hoge druk

14-05-2019
 

Gestage ramkoers!!

04-05-2019
 

Spekken!!

20-04-2019
 
 
 

Koploper

16-03-2019
 

weergaloos

09-03-2019
 
Terug naar boven