Voetjes op de grond...

SSC'55 JO13-1
BMC JO13-2
23-03-2019
1 - 0

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Voetjes op de grond.. en dan niet alleen bij het ingooien.. Nee, na de wedstrijd van vandaag staan de mannen weer met beide beentjes op de grond.. 3 wedstrijden liep het goed en met vlagen zelfs heel goed.. Maarja.. na regen komt zonneschijn en klaarblijkelijk ook vice-versa..

Was het dan slecht?? Nee hoor. Het was helemaal niet slecht. Vandaag was het gewoon net ff niet...
De afgelopen week redelijk getraind maar toch net ff wat minder fanatiek. Juist dat was in de wedstrijdbespreking naar voren kwam.. Alle tegenstanders tot nu toe waren onderste helft.. de ploeg van vandaag SSC'55 is dat niet.. die hadden maar net verloren van de huidige koploper Maliskamp.. Want die nemen ons plekje van afgelopen week over..
Fanatiek dus, meteen erop en zelf gaan voetballen. Niet afwachten, niet reactief maar pro-actief voetballen. Heb je de bal niet let je op waar die wel is en kijk je of je aanspeelbaar bent of kunt zijn.. Duels vol aangaan en niet inhouden... Geen simpele opdracht, verre van dat, maar wel noodzakelijk tegen een wat fysiek sterkere ploeg..

Aftrap, gelijk wat rommelig en een half duel.. al snel leek de tegenstander precies te doen wat wij bedoelden.. Fel op de bal, duels winnen en er voor gaan.. Resultaat.. al snel achter de tegenstander aan hollen ipv zelf gaan voetballen.. Mees had het moeilijk op het middenveld waar zij hun sterkste spelers hadden staan. Ook Kas had geen gelukkige middag.. Na een paar minuten kreeg hij de bal van een mtr of 3 afstand vol op de zijkant van zijn gezicht.. Tja.. op zich wel fel naar de bal maar een minder resultaat want hij moest gewisseld worden..
Nog steeds was SSC de felste en wonnen zij wel hun duels.. Het zat ook niet echt mee want alle ballen leken wel in hun voordeel te vallen.. Frommelduels naar hun.. de afvallende bal steeds voor hun... een doorschieter steeds voor hun.. tja.. daar is niet tegen te voetballen.. Dan maar op strijd..
Uiteindelijk hadden zij weer een klein voordeel en stond onze verdediging daardoor niet goed opgesteld.. Ook Jaap kon deze keer geen antwoord geven en kreeg de tweede van het seizoen achter zijn oren.. 1-0 achter.. Niet omdat zij veel beter waren maar toch..
Er was wel wat druk maar echt gevaarlijk werden ze maar twee of drie keer.. Rust..

De boodschap was duidelijk.. feller spelen, proberen te combineren.. Toch de opstelling naar een 4-4-2 omgegooid om meer grip op het middenveld te krijgen.. (trouwens wel gaaf dat dit nu al kan.. de boys kunnen wisselen tussen 4-3-3, 3-4-3 en 4-4-2) En dat werkte.. achterin werd hard gewerkt en vooral Teun en Aron stelde vaak orde op zaken. Gaten werden gedicht, er werd rustig uit gevoetbald of domweg weg geramd. En beter nog.. het kreeg opvolging. Kas was weer bijgekomen en was ook weer in de ploeg en pardoes een tweetal keer richting SSC keeper stormend.. En tja.. die deed zijn werk keurig.. Kas niet heel scherp en hij wel.. Goed keeperswerk.. Bij de laatste werd Kas gelanceerd en kon weer van het veld af.. Duidelijk niet zijn dag..
Toch was BMC nog steeds gevaarlijk. Hard werkend en een paar keer heel dichtbij.. Dichter dan Fin kwam zijn we niet geweest want met een splijtende pass van Mees en een goede actie van Fin ging hij met een verdediger in zijn nek richting de goal... Keeper kwam uit en met een formidabele stift lobde Fin de bal erover heen.. alle aanhang en trainers sprongen zowat al in de lucht... zowat.. want sjonge jonge jonge.. wat een knollenveld.. na de stuit van de bal leek hij wel te draaien en kwam pardoes op de paal... WEER niet... alleen de actie en de pass verdiende al meer.. De kopjes gingen niet hangen en BMC bleef aandringen maar het was niet genoeg.. Geen loon naar werken want een 1-1 was meer terecht geweest.. De juichende kreten van SSC'55 waren dan ook meer van opluchting en blijdschap dan van gevoel van verdienste.. Gestolen? Nee, dat niet.. Was je neutrale kijker had je een top ochtend gehad..

Hard gewerkt, dikke complimenten.. helaas plekje twee.. maar... Nog steeds in de race.. Nu wel weer met beide beentjes op de grond..
 

Verslagen

Terug naar boven