Koploper

DESK JO13-2
16-03-2019

Scheidsrechter:   V. (Vince) Smits
Met veel, heel veel regen achter de kiezen... Dinsdag een kortere training omdat de katjes echt verzopen waren, de wind snoeihard en koud was en buienradar liet weten dat dat de aankomende uren ook zo bleef... Donderdag aangepast programma want de velden onbegaanbaar... Niet de allerbeste voorbereiding dus.. Ook nog eens wat zieken in de boeg.. Tja.. dan is het afwachten of de zaterdag brengt wat je hoopt.. Want de nummer laatst uit de competitie kwam op bezoek. Kansen dus om met deze wedstrijd echt te kijken waar we staan. Want de andere teams zijn veelal afgelast en wij liepen al een wedstrijd achter..

Met twee spelers minder, Teun met een hoofdwond en Ivar ziekjes.. gestart aan een echte wedstrijdbespreking met magneetjes op het bord. Een iets andere opstelling.. opportunistische 3-4-3 deze keer.. Met achterin Timme, Sven en Aron.. Sven als centrale man die deze keer het echte slot op de deur moest zijn. Vlak voor hen de controlerende Maxim.. Een middenveld met Fin, heer en MEESter en Pim.. Voorin Mohamud, Kas en Sten.. Supersubs Jesper en Niels op de bank en de wedstrijd kon beginnen...

Meteen erop, fel zijn, duels winnen en positiespel.. dat was de opdracht. Geen slappe hap, niet uit positie en denken aan je taken.. Misschien wat teveel ineens om aan te denken want zo makkelijk als het vorige week liep zo stroef ging het vandaag. Balletjes van de voet, toch naar de man toe kappen of gewoon niet goed opgesteld staan.. Drukke tijd voor de coaches.. veel sturen en bijstellen en stapje voor stapje ging het beter.. Gelijk resultaat met twee keer Kas alleen voor de keeper.. helaas ook zijn vizier stond niet op scherp.. te onrustig aan de bal.. Weer wat bijsturen en iets meer felheid vragen.. weer gelijk resultaat nu dan??? Jawel 3x is scheepsrecht voor Kas.. Alleen op de keeper af door een splijtende pass van heer en MEESter vanuit het midden en de bal werd koeltjes achter de keeper geschoven. 1-0.. Overtuigend?? Nee. Verdiend?? Dat wel.. doordrukken want we zijn er nog niet.. Blijven voetballen en spelen.. Jesper en Niels erin en blijven spelen. Een aantal keer werd er goed gecombineerd en de duels werden goed aangegaan. Sven had achterin nauwelijks wat te doen en als ze er doorkwamen stond de achterhoede goed opgesteld.. Misschien Timme iets te ver naar voren maar echt gevaarlijk werden ze nooit. Het veldspel werd beter naar mate de wedstrijd vorderde en Niels werd een aantal keer gelanceerd op rechtsvoor.. een paar keer net niet maar gelukkig uiteindelijk wel!! 2-0.. een verdiende voorsprong na enkele kansen en weer een splijtende pass van MEESter.. Overtuigend?? Nog steeds niet helemaal.. Verdiend.. tja.. als je de enige aanvallende ploeg bent.. Desk kwam er maar nauwelijks aan te pas.. Vooral door de sterk controlerende Maxim en het meteen in stelling brengen van MEESter centraal.. Rust... complimenten maar..nog niet voldoende.. door blijven gaan en beter vanuit je positie combineren..
Dovemans oren soms.. want niet altijd werden de tips gevolgd.. hierdoor begon Desk wat sterker aan de tweede helft.. en leek het alsof ze de aanval konden zoeken.. Niemand minder dan Pim dacht daar anders over.. Die begon zijn kenmerkende hard werkende en volle bak erin spel te tonen.. Mede hierdoor werd er op links een aantal keer heel goed gevoetbald met goede combinaties en dus ook enkele kansen.. Jesper een keer, Kas een keer, Pim zelf.. maar steeds net niet.. Het was wel het signaal voor allemaal.. Er werd wat harder gewerkt en de bal begon te lopen. Dat is wat we wilden zien.. de bal die het werk doet, rondspelen, vrijlopen, kaatsen en diepgang.. Uiteindelijk weer een kans voor Kas die door Mohamud alleen op de keeper af werd gestuurd.. opnieuw geen twijfel.. 3-0.. koeltjes afgerond in de verre hoek..
even later een op eigen kracht veroverde bal en dribbel van Kas en weer raak.. zijn hattrick compleet en de stand op 4-0.. Nu was Desk helemaal gebroken.. ze kwamen er nauwelijks uit en als ze het deden was het niet gevaarlijk. Dit maakte dat ook de sterke Sven en Aron achterin gewisseld konden worden zonder dat BMC minder gevaarlijk was.. Of Mees of Mohamud op t middenveld stond, het maakte niet uit. Steeds was BMC dreigend en bleven de aanvallen komen.. Niels nog een paar keer maar uiteindelijk Mohamud die zijn verdiende goal mee kon pikken.. 5-0.. Niet stoppen.. doorgaan want stel dat het doelsaldo gaat tellen ergens..
De aanval van de dag kwam van links.. Aron verovert de bal keurig door precies op tijd in te stappen. Een pass naar Pim, combineren met Jesper en zo door tot de achterlijn, terugleggen op Mees en die rond keurig af.. 6-0 over even zoveel schijven.. Goed gevoetbald..

Was het dat?? Nee hoor.. want door een friemelfrotdribbeltje van Pim werd het even een flipperkast voor de goal met een geblocked schot van Mohamud.. de bal richting doellijn met keeper en twee verdedigers er op af.. Maar ook Pim had oog voor de bal.. en navraag bij hem leert dat hij de bal over de achterlijn gleed en de verdediger hem daarna pas raakte.. Pim dus met de 7 klapper!! eindstand 7-0 en meteen ook de koppositie veroverd!! doelsaldo 22-1... Lekker bezig die boys van JO13-2.. Loon naar werken.. dus deze week maar weer eens gas erop tijdens het trainen.. Want volgende week wacht een sterke tegenstander... de huidige nr 5 maar.. de uitslagen met andere hoog genoteerde teams laat zien dat dat steeds maar nipt was..
Belangrijke wedstrijd dus met een van de andere topploegen..

En toch maar eerst even genieten van deze overwinning!!! Knappe prestatie boys!