weergaloos

BMC JO13-2
09-03-2019

Scheidsrechter:   O.H.W. (Olle) Steenbergen
After carnavaldip?? Echt nie.. nouja.. voor twee in de ziekenboeg misschien wel.. En dan nog een paar spelers die nog op vakantie zijn.. Precies 11 boys uit onze eigen team.. Gelukkig was de JO13-3 vrij vandaag en konden we Mikai van Alphen meenemen.. Een wissel en een gelegenheid rechtsback.. Zo gingen we van start aan de warming-up.

Na het rondje hoe leuk was carnaval en hoe goed ben je in Fortnite dus het veld op.. Focus op de wedstrijd vanaf het begin. De opstelling redelijk zoals anders maar een paar kleine wijzigingen. Fin verhuisde van rechtshalf naar rechtsback, Jesper van links- naar rechtsbuiten... en Mo naar rechtshalf. Gastspeler Mikai op de bank..

Eerste afspraak was van begin af aan gas erop.. Niet kijken hoe goed zij zijn, laat hun maar kijken hoe goed wij zijn. Nou, dat was niet tegen dovemansoren gezegd.. Gelijk werd er na het handjesschudden fel geroepen, Komop BMC.. Ze waren fanatiek.. En dat bleek. Na de aftrap gelijk spelmaker Mees aan de bal.. Breed uit voetballend en de combinaties opzoeken.. Met een paar goede passes, kaatsen en inspelen voetbalde BMC prima op de helft van de tegenstander.. Maar tot een echte kans kwam het niet. Jesper werd op rechtsbuiten veel gezocht en die ging er ook een paar keer goed langs.. Maar de harde wind zorgde soms dat de bal net achter ging terwijl er niets fouts gedaan werd.
Ook over links een paar keer gevaarlijk gevoetbald maar na weer een goed actie op rechts met combinatie tussen Finn, Mees, Mo en Jesper toch weer de achterlijn op kunnen zoeken maar net de pass verkeerd.. Keeper krijgt de bal.. Marja.. als die hem dan zomaar ineens voor de voeten van Spits Kas legt.. die twijfelde niet.. 0-1... en totaal niet onverdiend want Zwaluw kwam niet aan de bal...
Even daarna weer met een goede combinatie van achter uit gevoetbald en Mees en Mo aan de bal gekregen.. Jesper werd weggestuurd en won keurig zijn duel.. zette door en kon daardoor alleen op de keeper af.. En zoals de pupil van de week het betaamt keurig afgerond!! 0-2.. Hij had al een interview gegeven op Lokaal-7 deze ochtend.. hij zal vast nog eens gevraagd worden..
De linkse kant vond het waarschijnlijk maar niks al dat goede voetbal op rechts.. zij zette ook maar eens aan. Mikai was intussen voor linksbuiten Sten in de ploeg gekomen. Samen met heer en meester Mees centraal op het midden combineerden ze heel erg goed.. Tik-tak-tik en bam.. Maxim werkte een keurige aanval zomaar af.. 0-3.. En het ging zo makkelijk.... Keurige ruststand? zou kunnen maar de boys vonden het nog niet genoeg.. Na weer een goede combinatie op links werd Kas tussen twee verdedigers in toch bereikt en kon met hen vlak achter hem op de keeper af.. Nog net een voet er tegenaan van de keeper maar uit de rebound alsnog raak.. 0-4 door Kas dus.. Nu dan wel rust..

Eigenlijk niets aan te merken.. we krijgen ook veel ruimte om te voetballen.. maar als we dan toch de puntjes op de i willen zetten.. Iets meer concentratie bij aannemen en sneller passen. De vrije man zoeken.. en vooral als backs niet gaan pielen.. toch best een risico..

Start tweede helft.. tja.. 0-4 voor.. dan snap je dat het iets minder fanatiek was.. terwijl er zoveel meer in zit.. Paar leuke combi's en weer wat halve kansen.. Sten bijvoorbeeld.. man man wat een pech.. Lat, twee keer, paal.. halve voet verdediger.. hij wilde er maar niet in.. Dan toch weer een aanval over rechts.. combinatie met Maxim, mo en uiteindelijk Jesper bereikt.. Hij zette door en ronde weer keurig onder in het hoekje af.. 0-5.. En ja.. vanaf dat moment kwam de spirit terug.. veel goede combi's en veel aanvallen met kansen.. opnieuw net missers van Sten.. maar oh wat werd er goed gevoetbald.. En weer een goede combi aanval waarbij Kas voor de derde keer een goal achter zijn naam mocht schrijven.. 0-6... Hij mocht gelijk even rusten.. Mo in de spits.. zou het dan... jawel hoor.. ze bleven voetballen en zowaar weer een kans voor Sten.. Kopbal uit de corner.. net naast.. schot op goal.. onderkant lat... schot op goal.. lat... sjonge jonge.. Mo werd aangespeeld door Maxim.. een snijdende steekpass van Maxim.. en Mo rond hem keurig af.. 0-7... en nog waren ze niet klaar... corner.. bal de lucht in.. stuiterbal ergens met wegwerken.. tweede paal.. keeper laat de bal voor hem hoog opkomen en daar is.. wonderwel en heel krachtig Sten die hem keurig over de keeper in de kruising kopt!!! Meer dan terecht na al zijn pech.. 0-8... 10, 10, 10 riep het publiek.. en de boys hadden daar ook wel zin in... dus hoppatee.. tandje erbij en veel combineren.. uiteindelijk weer de ba; voor de voeten van Mo... en weer afgemaakt... 0-9.. zou het dan?? Jazeker!! en hoe.. de boys zeiden vanaf de aftrap.. we moeten er nog een.. nog een voor de 10... bal aan de voet van Mees.(cm). tikkie terug op Sven, CV) pass naar Teun (CV) en kaats terug.. naar Sven (CV) Bal naar Finn (RB) inspelen op Maxim (RM) 1-2 met Mees (CM) Maxim dus naar Kas (RB) inspelen op Mo (sp) afleggen op de ingelopen Mees (CM) en BAM!!! strak in het netje en de 0-10 op het bord.. Heer en Meester Mees maakt het karwei verdiend af!!
Tja.. en wie is dan de man van de wedstrijd...?? Wat ons betreft Jaap.. want al die twee ballen die hij geraakt heeft waren goed...!! Geen man van de wedstrijd.. maar 12 mannen van de wedstrijd!! Dikke klasse..