Strijd

DEN DUNGEN JO13-2
BMC JO13-2
23-02-2019
0-1

Op een heerlijke zaterdagochtend met net genoeg zon om de frisse wind houdbaar te maken op weg naar de andere kant van t Kanaal. Een oefenpotje tegen Den Dungen op het programma. Hun Jo13-2 tegen die van ons. Zij gepromoveerd naar de klasse waar wij uit zijn gegaan.. Vooraf dus een mooi affiche van gelijkwaardige tegenstanders.. Nouja.. gelijkwaardig.. Hun teller eerstejaars was lager dan onze teller tweedejaars.. Fysiek had Den Dungen dan ook best een voordeel. En dat was in de eerste helft wel te merken.

De duels werden vanuit BMC wel aangegaan maar steeds had Den Dungen het voordeel in deze krachtige duels.. Want dat kunnen we in ieder geval wel zeggen..
Onze verdedigers hadden het de eerste helft druk, druk met het opruimen van ballen en tegenhouden van doorbraken. En dat ging prima. Bij vlagen werd er zelfs met combinatievoetbal onder de druk uitgevoetbald.. Keurige driehoekjes die vervolgens ingespeeld werden op de halven en voorhoedespelers.. Die waren echter niet zo balvast in de eerste helft. Met als resultaat dat Mees op het centrale middenveld meer op en neer aan het schipperen was tussen aanval en verdediging en gaten dichtliep dan daadwerkelijk het spel te kunnen verdelen. Veel energie erin maar weinig resultaat in aanvallend opzicht. De eerste helft was dan ook echt voor Den Dungen.. Ze kregen geen kansen en hebben een toevallig schot gehad zonder gevaar.. Tot 10 minute voor rust.. Een op het oog doorgebroken speler werd gevloerd door Teun.. Pro overtreding (gelukkig zonder kaart) want anders was hij alleen op Jaap afgegaan. Toch een vrije trap op een meter of 18.. Muurtje van 2 en de rest een mannetje voor de voorzet.. Maar het schot ging ineens en was wat door de wind gedragen.. Jaap een metertje voor de lijn... en een bal die precies onder de lat valt... 1-0.. helaas... Geheel onverdiend was het niet, maar toch.. we hielden ze eigenlijk meer dan tegen..

Rust en kleedkamer in. Complimenten voor de verdedigers en vooral Sven.. Die heeft gewoon eigenhandig zo'n 80% van hun kansen om zeep geholpen, tips voor de middenvelders en aanval.. en terug de wei in.. nouja wei.. plastic wei, ook in Den Dungen..

Vanaf seconde 1 in de tweede helft laat BMC ander spel zien. Er is meer drang naar voren en de tips voor middenvelders en aanval waren blijkbaar goed gehoord. Ballen werden aangenomen, gekaatst, driehoekjes, op het juiste moment ingespeeld.. Met als resultaat dat de voorhoede tot de 16 kon gaan aanvallen. Een paar mooie rushes van Niels, Sten en Kas die een enkele keer op de keeper af kon.. helaas net de bal te ver vooruit en een oplettende keeper.. Den Dungen zette er eigenlijk maar een paar speldenprikjes tegenover. En ons centrale duo weigerde ze door te laten.. Ook toen Sven en Teun wisselden en Mees en Aron daar stonden.. ze kwamen er niet door. Bijna dan, maar Aron kon de bal opruimen en roste hem naar voren.. Toevallig richting Kas.. en die zette door op zijn verdediger, won het duel.. ging verder door en de keeper leek de bal te hebben maar door een kluts en weer doorzetten van Kas rolde hij achter de keeper door en kon Kas hem uiteindelijk simpel in de lege goal schuiven.. Een terechte goal waarbij vooral het doorzetten van meerdere spelers en druk zorgde voor het resultaat.. Mooi gevolg van de afgelopen trainingen.. niet opgeven en doorzetten..
Daarna nog een paar kansjes voor BMC met een heeeeeele grote die gemist werd maar ach.. eerste en tweede helft gezien.. prima uitslag, hard gewerkt en bij vlagen goed gevoetbald!!!

Over twee weken weer competitie en nu eerst!!!! Carnavallen met onze eigen Hoogheid Pim!!
 

Verslagen

Terug naar boven