B.M.C. herpakt zich na thuisnederlaag en wint met 2-3 van RKDVC

BMC 1
17-02-2019

Scheidsrechter:   Afgeschermd

B.M.C. krijgt loon na werken en wint verdiend met 2 - 3 van R.K.D.V.C.

Wedstrijdverslag: Dionys van Duynhoven.

Afgelopen zondag speelde B.M.C. op sportpark “aan de Duinweg” in Drunen onder ideale weersomstandigheden de belangrijke competitiewedstrijd tegen R.K.D.V.C. Zowel B.M.C. als R.K.D.V.C. moesten persé winnen om niet in de gevarenzone te komen én wat veel belangrijker was, om zich te handhaven in de grote groep achtervolgers op koploper F.C. Engelen. Verlies bij R.K.D.V.C. zou betekenen dat na drie achtereenvolgende nederlagen voor B.M.C. een hoge eindklassering nagenoeg niet meer mogelijk is en dat men zich in de laatste fase van deze competitie dan nog alleen maar op de derde periodetitel kan en moet focussen. Maar dat zelfde gold natuurlijk ook voor de thuisclub. Want beide verenigingen hadden 17 punten uit 13 wedstrijden verzameld. Bovendien wilde het team van Manfred van Erp zich dolgraag sportief revancheren van de onnodige thuisnederlaag tegen Vlijmense Boys. En R.K.D.V.C. wilde, na de knappe 0 – 1 overwinning op SCG’18, proberen om op eigen veld tegen B.M.C. wederom drie punten aan het totaal toe te voegen. De opstelling van B.M.C. was op drie plaatsen gewijzigd t.o.v. een week eerder. Robin Smit speelde i.p.v. de geschorste Bram van Doremalen. En Stef v.d. Heijden en Nick Kerkhof stonden deze keer vanaf de aftrap op het veld. B.M.C. schoot vanaf het eerste fluitsignaal goed uit de startblokken en had al in de 3de minuut op een 0 – 1 voorsprong moeten staan. Een prachtige combinatie in het Drunense strafschopgebied tussen Richard de Laat en Bram Verhoeven werd helaas niet met een doelpunt beloond. Bram Verhoevens vlammend schot werd met meer geluk als wijsheid door het been van doelman Jordan Levi onschadelijk gemaakt. B.M.C. ging na deze gemiste kans vrolijk op dezelfde voet verder wat resulteerde in enkele goede mogelijkheden om de score te openen. In de 11de minuut kwam dan eindelijk de dik verdiende openingstreffer op het scorebord. Een prachtige diepe bal van Robin Smit werd door Gijs van de Voort op waarde geschat en na een mooie kapbeweging in het strafschopgebied feilloos onder de keeper door binnengeschoten. Na deze 0 – 1 voorsprong ging de Berlicumse storm liggen maar controleerde de wedstrijd. Veruit het meeste percentage balbezit was er voor de Berlicumse formatie en veelal werd er op de helft van de tegenstander gespeeld. De thuisclub probeerde met de lange bal de spitsen aan het werk te zetten maar echt gevaarlijk werden ze niet. Ook B.M.C. wist in het restant van de wedstrijd geen echt grote kansen meer te creëren. Waar iedere B.M.C. supporter dacht dat onze jongens met een kleine voorsprong de rust in zouden gaan kwam door een taxatiefout van de verdediging van B.M.C. vlak voor de rust de 1 – 1 op het scorebord. R.K.D.V.C. spits Lars Kievits hield zijn hoofd koel en scoorde beheerst.

Na de thee ging golfde het spel op en neer zonder noemenswaardige echt levensgrote kansen. Het was Joost Mathijssen die in de 54ste minuut uit het niets B.M.C. op en 1 – 2 voorsprong bracht. Met een prachtige individuele actie krulde hij de bal buiten bereik van de keeper in de verre hoek. Na deze treffer paste R.K.D.V.C. enkele aanvallende wissels toe. Doordat ze aanvallender gingen voetballen om de gelijkmaker te forceren ontstond er veel ruimte op het veld voor B.M.C. om te counteren. Uit één van die counters had Joost Mathijssen de 1 – 3 op zijn schoen. Vanaf eigen helft kon hij alleen op het vijandelijke doel afgaan maar helaas miste hij de kracht in de afwerking. Hij zag zijn schot gestopt worden door de uitkomende keeper. Een kwartier voor tijd werd de moegestreden Bram Verhoeven gewisseld voor Sjors van Zoggel. Veel tijd had Sjors niet nodig voor B.M.C.’s derde doelpunt. Met een puntgave voorzet zorgde Stef v.d. Heijden dat Sjors van Zoggel van dichtbij vrij kon inkoppen. In eerste instantie werd zijn kopbal nog gepareerd maar in de rebound kon hij ongehinderd binnenschieten. Na deze 1 – 3 voorsprong leek de wedstrijd gespeeld en B.M.C. de buit binnen te hebben. Maar R.K.D.V.C. rechtte nog één keer zijn rug en in de 82ste minuut wist de Drunense spits een voorzet met één prachtige voetbeweging te verlengen en dit te promoveren tot een doelpunt. In de laatste vijf minuten van de reguliere speeltijd probeerde R.K.D.V.C. alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. De verdediging van B.M.C. piepte en kraakte maar gaf eigenlijk niets weg. Ruim in blessuretijd vond er uit een scrimmage nog een hachelijke moment voor het doel van B.M.C. plaats. Het was aanvoerder Randy van Heijnsbergen die gelukkig op de doellijn redding bracht. Dat was tevens Drunens laatste wapenfeit van die middag. Na het laatste fluitsignaal kreeg B.M.C. eindelijk loon na werken en ging met een verdiende 2 – 3 overwinning én drie punten rijker terug naar Berlicum. Door deze belangrijke winst heeft B.M.C. de negatieve spiraal van afgelopen weken weten te doorbreken en kan men gelukkig weer naar boven kijken.

A.s. zondag (24 februari) speelt B.M.C. thuis de inhaalwedstrijd tegen T.G.G. Een week later (3 maart) is het carnaval en wordt er (gelukkig) niet gevoetbald.
Op zondag 10 maart wordt de competitie weer hervat en speelt B.M.C. wederom op eigen veld. Zwaluw V.F.C. is dan de tegenstander.