B.M.C. verzuimt om voor rust de kansen te benutten en staat na afloop wederom met lege handen.

BMC 1
Vlijmense Boys 1
10-02-2019
2 - 3

Scheidsrechter:   R. (Ruud) van Beekveld
Verslag: Dionys van Duynhoven.

Afgelopen zondag stond op een regenachtig en winderig sportpark “de Brand” in Berlicum de thuiswedstrijd tegen Vlijmense Boys op het programma. Vanwege de vele regen die in de vroege ochtend al was gevallen en tijdens deze voetbalmiddag ook nog zou gaan vallen waren drie wedstrijden in onze 3de klasse C, die op natuurgrasvelden zouden worden gespeeld, afgelast. De wedstrijd op het kunstgrasveld van B.M.C. ging uiteraard wel gewoon door. Het was een belangrijke wedstrijd voor beide elftallen. B.M.C. wilde na de onnodige, maar wel terechte nederlaag tegen O.D.C., voor eigen publiek proberen met een goed resultaat wat recht te gaan zetten en daardoor hopelijk ietsje te stijgen op de ranglijst. Bovendien kon B.M.C. afgelopen zondag zich geen puntverlies meer permitteren om in deze fase van de competitie al niet te ver achterop te raken met de bovenste ploegen. Maar ook onze gasten uit Vlijmen wilde een goed resultaat behalen om zo nacompetitie voor degradatie te gaan ontlopen.

Het team van Manfred van Erp begon goed aan de wedstrijd en creëerde in de eerste fase van de wedstrijd al direct enkele kleine kansjes. Na een kleine twintig minuten spelen was de eerste levensgrote mogelijkheid voor B.M.C. om de score te openen. Een prima voorzet van Jesper van Doorn werd door Joost Mathijssen ingeschoten maar zijn inzet werd door de keeper van Vlijmense Boys met een katachtige reactie onschadelijk gemaakt. Het eerste half uur speelde zich vooral af op de helft van onze tegenstander en het was wachten op de openingstreffer van de thuisclub. Maar B.M.C. wist uit de levensgrote, grote en kleine kansen helaas de score niet te openen. Vlijmense Boys was afgelopen zondag, na de kansloze 5 – 1 nederlaag afgelopen seizoen, niet naar Berlicum was gekomen om er een mooie wedstrijd van te maken. Maar het had na een ruim een half uur spelen misschien wel de allergrootste kans van de wedstrijd om op voorsprong te komen. Door een verkeerde terugspeelbal van Max Forman kreeg een aanvaller van Vlijmense Boys de vrije doortocht naar de goal van Jesper Langenhuijsen. Hij omspeelde de Berlicumse keeper keurig maar voordat hij de bal in het lege doel wilde schieten plukte Jesper Langenhuijsen razendsnel de bal van zijn voeten en voorkwam daarmee een achterstand. In het verdere verloop van de eerste helft probeerde B.M.C. het wel maar gescoord werd er helaas niet. Vlak voor de rust was het Vlijmense Boys die, tegen de verhouding in, voor de eerste keer die middag het net wist te vinden. Want in de 42ste minuut werd op randje wel/niet buitenspel de 0 – 1 gescoord. Onze assistent scheidsrechter vlagde voor buitenspel maar na overleg tussen de leidsman uit Son en Breugel en zijn Berlicumse assistent werd ondanks de protesten van de spelers wegens vermeend buitenspel het doelpunt om onbegrijpelijke redenen toch goedgekeurd. Daardoor ging B.M.C. na 45 minuten spelen met de kleinst mogelijke achterstand richting het kleedlokaal. B.M.C. had de gehele eerste helft een groot veldoverwicht gehad en mogelijkheden om te scoren waren er genoeg. Vlijmense Boys kon in die fase van de wedstrijd maar één ding doen, en dat was de bus parkeren rond het eigen strafschopgebied en vooral tegenhouden. Prachtige en vloeiende aanvallen van B.M.C. werden niet doeltreffend afgerond. Dit kwam mede door goed keeperswerk van de keeper van Vlijmense Boys, maar ook door de verkeerde keuzes die werden gemaakt in de eindpass voor de goal en het onnauwkeurig zijn in de afwerking waren de redenen dat het vijandelijke doel niet werd getroffen.
De meeste supporters hadden de koffie nog niet op en/of na rust hun plaatsje op de tribune nog niet ingenomen of de 1 – 2 stond al op het scorebord. Want al na 15 seconden!! spelen verdubbelde Vlijmense Boys hun voorsprong. Onoplettendheid bij de aftrap van het tweede bedrijf was de boosdoener. Maar B.M.C. ging na deze enorme tegenvaller gelukkig niet bij pakken neerzitten en één minuut later was al weer de aansluitingstreffer gescoord. Na een prachtige dieptepass van aanvoerder Randy van Heijnsbergen viel de bal over de laatste Vlijmense verdediger heen en Max Forman was er als de kippen bij om van kortbij raak te schieten. Na deze treffer probeerde B.M.C. door te drukken. Stef v.d. Heijden kwam in het veld voor de moegestreden Richard de Laat. Ondanks het veldoverwicht van B.M.C., die door de moeilijke weersomstandigheden wel wat minder speelde als in de eerste helft, kwam Vlijmense Boys er in de tweede helft er een paar keer levensgevaarlijk uit. Dit kwam omdat B.M.C. achterin meer risico ging nemen om de gelijkmaker te maken. Maar een bekend gezegde in het voetbal is: “als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dit uiteindelijk wel”. En dat gebeurde dan ook. In de 72ste minuut kwam door een ongelukkig eigen doelpunt de 1 – 3 op het scorebord. Voordat bij de 2de paal de vrijstaande speler van Vlijmense Boys de bal het laatste zetje kon geven gleed Randy van Heijnsbergen de bal in eigen goal. Maar drie minuten later werd de marge al weer teruggebracht naar één. In de 75ste minuut schoot Stef v.d. Heijden de bal van zo’n 30 meter afstand snoeihard buiten bereik van de keeper in de kruising. In het restant van de wedstrijd probeerde B.M.C. nog wel een slotoffensief eruit te persen maar echte levensgrote kansen werden in een rommelige slotfase niet meer gecreëerd. Want in de laatste 10 minuten van de wedstrijd kwamen beide elftallen nog met een man minder te staan. Eerst werd er een speler van Vlijmense Boys het veld uitgestuurd doordat hij onbesuisd doorgleed op onze keeper en hem al dan niet bewust blesseerde. En drie minuten voor tijd kreeg ook Bram van Doremalen wel heel erg gemakkelijk de rode prent voorgeschoteld. Een licht duwtje werd door de scheidsrechter beoordeeld als het neerhalen van een doorgebroken speler. Theoretisch zal het allemaal best kloppen maar de rode kaart van Vlijmense Boys een paar minuten eerder had ook zeker van invloed op de tweede veldverwijdering van die middag.
Na afloop van deze wedstrijd stonden de meeste gezichten van de B.M.C. spelers op onweer. Alweer een (thuis)nederlaag, de 4de van dit seizoen. En ze waren zeker niet de mindere ploeg geweest. Waar een week eerder in een zeer slechte wedstrijd maar anderhalve kans werd gecreëerd werd er afgelopen zondag bij vlagen best goed gevoetbald maar vergat men zichzelf met een doelpunt te belonen. Hopelijk gaat dat a.s. zondag, als B.M.C. op bezoek gaat bij R.K.D.V.C., wel lukken.

A.s. zondag (17 februari) speelt B.M.C. uit tegen R.K.D.V.C. Een week later (24 februari) speelt B.M.C. thuis de inhaalwedstrijd tegen T.G.G.
 

Verslagen

Terug naar boven