Verdriedubbelaar

RKDVC JO13-3
16-02-2019

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Tel het aantal punten van de vorige competitiehelft bij elkaar op.. doe dat keer drie... Dan kom je precies aan het aantal punten wat er na één wedstrijd in seizoenshelft twee op het bord staat!! Oftewel.. de eerste wedstrijd is gelijk goed voor 3 dik verdiende punten..

Met maar twee wissels op de bank startte BMC de wedstrijd tegen RKDVC JO13-3.. De jongens wisten wat er verwacht werd, gelijk fel zijn, vertrouwen op de passes en het positiehouden en dan komt het vanzelf goed.. Want voetballen kunnen we best, dat hebben we de vorige soeizoenshelft ook al laten zien.
RKDVC trapte af en gelijk werd er druk gezet. Een beetje onwennig weer tegen de toch grotere, sterkere en brutalere gasten. Want wat werd er geduwd in de wedstrijd. Vooral als de scheids het niet zag. Bewust uitdagen, intimideren .. Gelukkig bleef BMC kalm en kwam er snel meer voetbal in de ploeg. Net als op de training werd er meer en meer gecombineerd. Mees werd gezocht en gevonden op zijn centrale positie op het middenveld. Juist daardoor kwamen de andere middenvelders aan de bal, Fin en Maxim die op hun beurt weer met de buitenspelers. konden combineren. Dus ook Niels en Sten waren veel aan de bal.. Jesper als gelegenheidspits zorgde dat hun centrale verdedigers het lastig hadden. Ondanks dat er goed gespeeld werd kwamen we soms toch wat in de problemen. Net iets te slap de voet ertegenaan waardoor Sven en Teun af en toe moesten ingrijpen. Vooral Sven had een paar prachtige verdedigende acties.. Ze kwamen er gewoon niet door.. Ondanks dat stond er bijna een 0-1 op het bord.. Maar buitenspel is buitenspel.. ook al dacht de tegenstander daar anders over.. Meteen daarop nam BMC het heft echt in handen en werd er druk gecombineerd.. Met uiteindelijk een hele goede opbouw door back Pim naar Maxim.. een twee met Mees, Sten ingespeeld die zonder blikken of blozen de bal achter de keeper ramde.. 1-0 en heel verdiend.. Niet veel later kreeg Jesper de bal opnieuw via de sterke linkse kant en dwars door het midden voetbalde hij zichzelf vrij en maakte de bal in tweeën af!! 2-0... .. Met die voorsprong duiken we de rust in.. Tegenstander de kleedkamer in.. wij de dug-out... Klein woordje met paar puntjes voor op de i.. Want eigenlijk loopt het prima.. Wel even gezegd hebbende vanaf het begin van de tweede helft weer fel te zijn.. want ze blijven groter, sterker en brutaler..

BMC stond alweer klaar op het veld en toen pas kwam de tegenstander.. Volle bak erop.. dat is wat zij deden.. Het spel werd harder.. maar BMC bleef overeind.. Kwam zelf weer in de wedstrijd en bleef voetbal spelen.. Even ging het wat minder.. iets of wat druk aan onze linkse kant maar de bal kon rustig teruggespeeld worden op aanvoerder en keeper Jaap.... Hij trapte de bal weg.. nouja.. tegen de rug van een tegenstander en pardoes stond het 2-1.. uit het niks.. oei.. meteen kwam er ook weer druk vanuit RKDVC.. maar dat deerde niet.. met horten en stoten toch weer vooruit spelen en over rechts in de aanval.. Door het wisselen stond Maxim in de spits en Fin rechtsbuiten... goede aanvallen van hen en doordrukken op de keeper maakte dat de bal via een kluts voor de voeten van Pim kwam... en ondanks dat de tegenstander het steeds geluk noemde telde zijn inzet met links toch gewoon als doelpunt!!! 3-1... Het verzet was gebroken.. de tegenstander had door dat er niets te halen viel tegen dit sterke voetballende elftal.. Even wat druk op het middenveld en Mees kreeg enkele keren de bal.. binnen drie passes waren we in de 16... Meer dan verdienstelijk was de uithaal van Mees die zo over de keeper zeilde en via onderkant lat over de lijn stuiterde... 4-1 door onze spelverdeler... Uiteindelijk maakte Fin door eerst met een knappe actie twee man het verkeerde been te zetten en daarna de keeper in de verre hoek kruislings te passeren... 5-1.....

Een dik verdiende overwinning!! en al drie keer zoveel punten dan vorig jaar!! Wat zou je nog meer willen.. Fijn weekend!!