B.M.C. moet dit seizoen voor de 3de keer naar T.G.G. terug om de 90 minuten vol te maken!

TGG 1
BMC 1
23-12-2018

Scheidsrechter:   H. (Henk) vanBekkum
Wedstrijdverslag: Dionys van Duynhoven.

Afgelopen zondag speelde B.M.C. op sportpark “De Donken” in Den Bosch de inhaalwedstrijd tegen T.G.G. Deze wedstrijd werd op 4 november jl. al na twee minuten spelen gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. Op deze regenachtige zondagmiddag moest op een zwaar en moeilijk bespeelbaar hoofdveld nog de laatste 88 competitieminuten van 2018 worden uitgespeeld voordat beide elftallen konden gaan genieten van de (korte) winterstop. Het was een sleutelwedstrijd voor het team van Manfred van Erp. Er moest op vreemde bodem namelijk persé gewonnen worden om in deze fase van de competitie al niet op een onoverbrugbare achterstand te komen op koploper F.C. Engelen. Bij winst zou B.M.C. met 17 punten op gelijke hoogte komen met T.G.G. én een grote sprong maken op de ranglijst. Bovendien is B.M.C. dan in het nieuwe jaar één van de vele achtervolgers op koploper F.C. Engelen. Maar bij een eventueel verlies zou het in de tweede seizoenshelft wel een hele tour worden om de opgelopen achterstand uit de eerste helft van deze competitie nog enigszins goed te maken. Natuurlijk hebben we vanaf de start van dit voetbalseizoen te maken gehad met extreem veel (lange) blessures maar dat mag nooit een excuus zijn voor de behaalde resultaten tot nu toe. B.M.C. heeft het vooral op eigen veld laten liggen. Er werden daar onnodig veel te veel kostbare punten gemorst.

Maar ook T.G.G. had veel vertrouwen in een goede afloop van deze wedstrijd. Zij wonnen namelijk afgelopen zondag op een sneeuwvrij gemaakt hoofdveld tegen Nieuwkuijk en wilden dit een goed vervolg geven. Om 14.00 uur werd er afgetrapt. B.M.C. mocht van geluk spreken dat het al binnen enkele minuten spelen niet op een 1 – 0 achterstand kwam. Gelukkig faalde de spits van T.G.G. in de afwerking. Na dit hachelijk moment voor de goal van keeper Jesper Langenhuijsen herstelde B.M.C. zich en nam het heft in handen. Na een kleine 25 minuten spelen kwam de Rood-Witte Berlicumse formatie op een 0 – 1 voorsprong. Een uitstekende dieptepass van Max Forman werd door Joost Mathijssen op waarde geschat en keurig onder de uitkomende keeper geschoten. Na deze voorsprong probeerde T.G.G. het B.M.C. wel moeilijk te maken maar echte grote kansen kregen zij niet. In de 28ste minuut werd de score zelfs verdubbeld. Vanuit een voorzet van Robin Smit schoot Sjors van Zoggel de bal vanaf rand 16-metergebied tegendraads achter aan de grond genagelde Bossche keeper. Na deze 0 – 2 voorsprong werd er op elke beslissing van de scheidsrechter door de thuisclub mondeling bezwaar gemaakt zodat na 45 minuten spelen T.G.G. nog maar met 9 spelers op het veld stond. Zowel Roy Netten als Jordy Guttae moesten wegens commentaar op de leiding na hun tweede gele kaart vroegtijdig naar de kant. Maar van een echte gemene en onsportieve wedstrijd was zeker geen sprake.
Na de thee kwam Stef v.d. Heijden in het veld voor de licht geblesseerde Bram Verhoeven. B.M.C. kreeg in de eerste 10 minuten van de tweede helft diverse dotten van kansen om de score verder op te voeren en zo de wedstrijd in het voordeel van B.M.C. vroegtijdig te beslissen. Helaas stond het vizier van onze voorwaartsen niet goed afgesteld en werden deze snelle aanvallen uit de omschakeling niet doeltreffend afgerond. In de 15de minuut van de tweede helft besloot de scheidsrechter van dienst, de heer Henk van Bekkum uit Veldhoven, ermee te stoppen. Reden was dat hij na rust teveel last kreeg van zijn hart. Waar op 4 november jl. nog een hamstringblessure van de scheidsrechter de reden van de staking was, leek het probleem dit keer serieuzer. Maar gelukkig relativeerde de arbiter na afloop het voorval. Hij had het helaas al vaker meegemaakt en is, na het nemen van zijn medicatie, zelf naar huis gereden. Dus moet B.M.C. voor de 3de keer dit seizoen terug naar T.G.G. om de 90 minuten vol te maken. Slaagt het team van trainer Manfred van Erp daarin, dan komt B.M.C., de huidige nummer 10 van de ranglijst, gelijk te staan met T.G.G., dat op 3de plek staat. Het toont eens temeer aan dat de verschillen in de 3de klasse C in het eerste gedeelte van dit voetbalseizoen uiterst klein zijn.
De eerstvolgende competitiewedstrijd in het nieuwe jaar is zondag 20 januari. Dan speelt B.M.C. op sportpark “de Brand” in Berlicum de gemeentelijke derby tegen SCG’18.
Een week later (27 januari) staat op eigen veld al weer de returnwedstrijd tegen T.G.G. op het programma.