B.M.C. verliest voor de 3de keer dit seizoen op eigen veld.

BMC 1
Nieuwkuijk 1
09-12-2018

Scheidsrechter:   G. (Gerrie) vanEssen
B.M.C. weet zich na het verrassende tegendoelpunt niet meer te herstellen en verliest met 0 – 2 van Nieuwkuijk.
rn
rnVerslag: Dionys van Duynhoven.
rn
rnAfgelopen zondag stond op sportpark “de Brand” in Berlicum de thuiswedstrijd tegen Nieuwkuijk op het programma. Waar vanwege de overvloedige regenval op vele natuurvelden wedstrijden werden afgelast ging het op het kunstgrasveld van B.M.C. de wedstrijd uiteraard wel gewoon door. Beide ploegen hadden uit de laatste twee wedstrijden de maximale zes punten gehaald en wilden de ongeslagen status in de 2de periode met een overwinning vast zien te houden. Maar de voorbereiding van deze wedstrijd was wel wat rommelig te noemen. Want tijdens de warming-up bleek dat de scheidsrechter zich zo grieperig voelde dat hij het niet verantwoord achtte om onder zijn leiding de wedstrijd te starten. Met deze wetenschap werd er door de thuisspelende vereniging, B.M.C. dus, contact opgenomen met de K.N.V.B. en gelukkig was er nog een scheidsrechter beschikbaar die deze wedstrijd voor zijn rekening zou nemen. Ook de K.N.V.B. functionaris die toevallig op ons sportpark aanwezig was heeft als contactpersoon hierin een goede rol vervuld. Om 15.15 uur werd er onder leiding van de heer van Essen uit Best afgetrapt.
rn
rnB.M.C. startte wederom in dezelfde opstelling waarmee men in de laatste twee wedstrijden zo succesvol was. Het team van Manfred van Erp begon goed aan de wedstrijd en nam vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen. In de 12de minuut ontsnapte Nieuwkuijk aan een vroege 1 – 0 achterstand. Sjors van Zoggel zag zijn schot buiten de bereik van de Nieuwkuijkse keeper via de paal het veld weer inkomen. Na deze grote kans had B.M.C. wel het meeste balbezit maar echte grote kansen werden er niet gecreëerd. In de 26 minuut kwamen onze gasten uit Nieuwkuijk uit het niets op een 0 – 1 voorsprong. Een vrije trap op rand 16-metergebied werd snoeihard langs de muur binnengeschoten. En wederom stond B.M.C. op eigen veld op achterstand. Na S.V.S.S.S., Haarsteeg, O.D.C. was dit al weer de vierde keer dit seizoen dat men na een tegengoal achter de feiten aan moet gaan lopen. B.M.C. probeerde na dit doelpunt nog wel de bakens te verzetten maar het leek er wel op dat na deze onverwachte tegengoal de geest uit de fles was. Het veldspel, wat niet al te best was, speelde zich vooral op het middenveld af en de verdediging van Nieuwkuijk bleef in het restant van de eerste helft eenvoudig overeind.
rnTijdens de rust werden enkele omzettingen gedaan om de druk op de verdediging van Nieuwkuijk verder op te voeren om zo de gelijkmaker te forceren. Verdediger Ferran Groenendaal werd vervangen door aanvaller Mathieu Swanenberg. Maar alle goede bedoelingen die in het kleedlokaal waren afgesproken konden na een kleine 5 minuten spelen in de tweede helft weer de prullenbak in. Wederom werd een duel op het middenveld verloren, maar nu met grote gevolgen. Het was namelijk de inleiding van een schitterende uitgevoerde counter van Nieuwkuijk. Omdat B.M.C. te aanvallend stond ingesteld kon de spits van Nieuwkuijk uit de omschakeling vrij naar het vijandelijke doel toe. En met een mooie kapbeweging passeerde hij de Berlicumse keeper en schoof de bal in het lege doel. Na deze 0 – 2 probeerde B.M.C. nog wel met man en macht de achterstand te verkleinen maar de Rood – Witte Berlicumse formatie had afgelopen zondag gewoon niet de vorm die zij afgelopen weken wel etaleerden. Het was misschien wel de slechtste wedstrijd van het jaar. Doordat B.M.C. nog meer risico ging nemen ontstond er ook veel ruimte achter de laatste linie en mocht B.M.C. van geluk spreken dat uit één van de snelle counters niet de derde goal viel voor Nieuwkuijk. Maar verder als een schot op de lat en een paar zondagschoten in de handen van de Nieuwkuijkse keeper kwam helaas B.M.C. niet. Nieuwkuijk had afgelopen zondag wel de inzet en strijd én de wil om de duels te winnen. Daarom was de overwinning van Nieuwkuijk, ondanks dat bijna niemand van B.M.C. z’n niveau haalde, ook eigenlijk wel terecht. En daarmee stond B.M.C. na afloop van de wedstrijd helaas voor de derde keer dit seizoen op eigen veld met lege handen. Door deze uitslag staat B.M.C. nu als grauwe middenmoter op de 9de plaats op de ranglijst en moet het a.s. zondag wel winnen van hekkensluiter V.C.B. om niet in de gevarenzone te komen. Hopelijk revancheren de spelers zich a.s. zondag van deze slechte wedstrijd en wordt er dan wel gewonnen.
rn
rnA.s. zondag speelt B.M.C. uit tegen V.C.B. Een week later (23 december) staat de inhaalwedstijd tegen T.G.G. op het programma.