Glansrijk verlies

BMC JO13-2
08-12-2018

Scheidsrechter:   AAJ (Twan) Mutsaars
Tja.. als je titel al verteld dat je verliest.. wat moet je hier dan nog neerzetten. Misschien dat het opnieuw onverdiend was? Wij opnieuw de absoluut betere partij waren? Er bij vlagen heel maar dan ook heel goed werd gevoetbald? De tegenstanders gemiddeld één kop groter waren? Sommigen al een snor hadden?? Daar kunnen we allemaal neerzetten.. want dat was ook zo..
rn
rnEen wat koudere en winderige ochtend.. met een aantal die toch de verkeerde SCG'18 velden kozen was het elftal pas op t laatste moment aan de warming-up bezig. Kort maar krachtig.. en dat was ook meteen het begin van de wedstrijd..
rn
rnSCG direct iets feller en wij wat afwachtende maar toch.. niet echt een probleem. Ware het wel dat ze voorin grote en snelle jongens hadden. Onze linkerflank had er moeite mee. Al met al maakte het niet veel uit want dit uitgespeelde kansen kwamen ze niet. Met een nieuwe opstelling in de gewilde 4-3-3 van BMC liep het eigenlijk prima.. Iets of wat balletjes die net niet goed vielen of iets feller had kunnen helpen.. Uiteindelijk maakt die felheid dat er een bal niet weggeraakt werd maar plots voor de voeten van een SCG speler kwam.. 1-0 achter.. WAKE-UP call... en die werkte.. Mees was de centrale man op het middenveld en kreeg steeds meer controle. Bij vlagen werd er heel goed gecombineerd en kwamen aanvallen uit het boekje voor. Inspelen, kaatsen, rechtsbuiten wegsturen, terugleggen en schieten.. Meerdere keren... Helaas geen doelpunt maar wel heel goed gevoetbald. Jaap had veel last van tegenwind met zijn uittrappen.. ze kwamen niet ver en niet hoog.. dit en het teveel aan ruimte wat de spelers van SCG kregen liet plotseling ook de 2-0 vallen.. balbezit.. 65-30 % in ons voordeel.. doelpunten... 100% in hun voordeel.. Rust..
rnComplimenten voor het spel.. en nu nog één helft knallen.. Fel erop, alles eruit..
rnHet was nog niet koud gezegd of Jesper werd prima vrijgespeeld en die ronde koeltjes af.. Zelfs de ouders waren nog niet terug buiten zo snel het doelpunt viel.. 2-1... Spelbeeld iets anders dan de eerste helft.. want nu was er nog meer balbezit voor BMC. Mees kon meer verdelen, de spitsen beweegden veel, hun keeper had last van de wind.. alles leek mee te gaan zitten. Kansjes kwamen en veldspel werd steeds beter.. Uiteindelijk weer een goede aanval waarbij Jesper weer diep werd gespeeld en hun keeper en verdedigers samen in de knoei kwamen en er zomaar een handsbal werd gemaakt.. Penalty.. Kans op de 2-2... Kas legde aan en al zijn frustraties kwamen er mee uit.. snoeihard in de kruising en een meer dan verdiende gelijkmaker voor het team.. En ze lieten het er niet bij zitten... Volle bak op de aanval en veel goede combinaties.. Iets te onrustig soms maar dat kwam door het zo graag willen.. Een paar kansjes nog maar die verzilverde wij niet.. Zelfs achterin 1 op 1 gaan spelen en dus 3-4-3.. resultaat.. 1 kans voor SCG en die viel wel in de laatste minuut... toch nog 3-2 verlies dus..
rn
rnAlle boys hebben hard gewerkt. Iedere wedstrijd wordt er beter gevoetbald. Helaas hebben we onszelf niet beloond voor al het goeds wat we deden.. Het zal niet anders zijn dan een klasse terug maar dan zullen we laten zien dat dat niet terecht is.. De jongens van 13-2 gaan ervoor, het is één team met een hart van goud!! Let maar eens op!!