B.M.C. wint vrij eenvoudig met 0 - 4 van Taxandria.

Taxandria 1
BMC 1
02-12-2018

Scheidsrechter:   S.H.J. (Stefan) Dammers
B.M.C. zet de goede lijn door en neemt pas na rust afstand van Taxandria.
rnWedstrijdverslag:
rn
rnAfgelopen zondag speelde B.M.C. op sportpark “De Gemullehoeken” in Oisterwijk tegen Taxandria. B.M.C. startte met exact dezelfde opstelling als een week eerder waarmee op eigen veld koploper F.C. Engelen werd verslagen. Op deze regenachtige en sombere/duistere zondagmiddag werd er voor weinig publiek op een moeilijke bespeelbare grasmat afgetrapt. Vooral beide doelgebieden waren niet best. Wat we van het afgelopen seizoen nog weten was dat B.M.C. destijds het eerste kwartier heer en meester was maar wel door twee goed uitgevoerde counters na een klein half uur spelen op een 2 - 0 achterstand kwam. Maar vlak voor rust maakte Max Forman gelukkig de aansluitingstreffer en in de tweede helft scoorde B.M.C. nog drie maal zodat de overwinning toch mee naar Berlicum ging. We wisten hoe Taxandria zou spelen en waren dus gewaarschuwd om deze keer niet dezelfde fout te maken als afgelopen seizoen. Waar B.M.C. voornamelijk het voetballend probeerde op te lossen hanteerde Taxandria vooral de lange bal om zo de voorwaartsen aan het werk te zetten en daardoor druk op onze verdediging te krijgen. In het eerste kwartier gebeurde er bar weinig voor beide goals. Maar goed verzorgd voetbal spelen was op deze grasmat eigenlijk ook niet mogelijk. B.M.C. probeerde wel het spel te maken maar kwam niet door de goed georganiseerde verdediging van Taxandria heen. In de 20ste minuut was voor B.M.C. de eerste levensgrote kans van de wedstrijd om de score te openen. Waar afleggen op een vrijstaande medespeler misschien een betere optie was geweest schoot Richard de Laat tegen het been aan van de uitkomende Oisterwijkse keeper. Ook Taxandria kreeg enkele kansjes om de score te openen. Een vlammend schot ging buiten bereik van Jesper Langenhuijsen via de lat over de goal. En een paar minuten later ging een vrije schop rand 16-meter gebied gelukkig rakelings langs de goede kant van de paal. Maar na deze twee mogelijkheden voor de thuisclub kreeg B.M.C. ook wat kansjes om de score te openen maar óf de beslissende eindpass kwam niet goed aan om af te ronden óf het vizier stond niet op scherp genoeg afgesteld zodat beide ploegen met een 0 - 0 ruststand het warme kleedlokaal opzochten.
rn
rnDirect na de thee kwam het team van Manfred van Erp na een mooie aanval over diverse schijven op een 0 - 1 voorsprong. Stef v.d. Heijden gaf met prachtige steekpass Sjors van Zoggel een vrije doortocht naar de goal. Sjors van Zoggel was niet zelfzuchtig en gaf de bal aan Joost Mathijssen die de bal koelbloedig onder de uitkomende keeper schoot. Na dit doelpunt verliet Taxandria de verdedigende stellingen en ging het wat aanvallender voetballen. Daardoor kreeg B.M.C. meer ruimte om te gaan voetballen en kon het zijn favoriete spelletje gaan spelen. In de 60ste minuut kwam B.M.C. op een 0 - 2 voorsprong. Een doelpunt die enorm veel leek op de openingstreffer. Wederom een steekpass van Stef v.d. Heijden. Nu op Richard de Laat. Deze legde de bal vanaf de achterlijn terug op Sjors van Zoggel en na een kapbeweging speelde hij zichzelf vrij schoot de bal snoeihard in de kruising. Hierna was het verzet van de thuisclub gebroken en kreeg B.M.C. kans op kans om de score verder op te voeren om zo aan het doelsaldo te werken. En dat dit belangrijk weten we nog van afgelopen seizoen. Toen behaalde B.M.C. de 2de periodetitel na een gelijk doelsaldo op het aantal gescoorde doelpunten. Maar o.a. Gijs v.d. Voort en Sjors van Zoggel strandden in ideale scoringspositie op de uitstekende keeper van Taxandria. Mede door zijn goede optreden werd de score niet verder opgevoerd. En na de rode kaart voor de trainer van Taxandria wegens commentaar op de leiding ging B.M.C. onverstoord verder waar het mee bezig was. Met het creëren van kansen en het maken van doelpunten. Maar vlak voordat Sjors van van Zoggel zijn tweede doelpunt van de middag maakte werd de moegestreden Joost Mathijssen vervangen door Ruben Schellings. En direct na de 0 - 3 kwam Bram Verhoeven in het veld voor Sjors van Zoggel. Helaas wist Bram Verhoeven, die eerder op de dag twee keer trefzeker was bij B.M.C. 2, niet zijn doelpuntje bij B.M.C. 1 mee te pikken. In de 80ste minuut zorgde Richard de Laat voor de vierde en laatste treffer van de middag. Door deze winst heeft B.M.C. de gevarenzone verlaten en kan men, met nog een inhaalwedstrijd tegen T.G.G. tegoed, weer naar boven kijken.
rn
rnA.s. zondag (9 december) speelt B.M.C. thuis tegen Nieuwkuijk. Een week later (16 december) speelt B.M.C. uit tegen V.C.B.
rnDaartussen heeft de K.N.V.B. op dinsdag 11 november nog een bekerprogramma vastgesteld. B.M.C. speelt dan op eigen veld tegen F.C. Tilburg. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.