B.M.C. wint dik verdiend met 2 - 0 van koploper F.C. Engelen.

BMC 1
FC Engelen 1
25-11-2018

Scheidsrechter:   A.J.M. (Antoon) Fitters
B.M.C. start 2de periode met een knappe 2 – 0 zege op koploper F.C. Engelen.

Verslag: Dionys van Duynhoven.

Afgelopen zondag stond op sportpark “de Brand” in Berlicum de thuiswedstrijd tegen koploper F.C. Engelen op het programma. Na twee thuisnederlagen wilde het team van Manfred van Erp nu eindelijk wel eens de drie punten in eigen huis zien te houden. Bovendien was dit de eerste wedstrijd voor 2de periode en met een overwinning startten zou wel heel erg lekker zijn en ook goed voor het zelfvertrouwen. Maar de belangrijkste reden om te winnen was dat B.M.C., gezien de stand op de ranglijst, op dit moment de punten gewoon keihard nodig heeft om aan te haken in de middenmoot én niet in de gevarenzone te komen. Maar ook F.C. Engelen, winnaar van de eerste periodetitel, wilde natuurlijk met een goed resultaat uit Berlicum vertrekken om zo zijn koppositie niet te verliezen en de goede reeks waar zij mee bezig waren voort te zetten. Het was dus een belangrijke wedstrijd voor beide elftallen. B.M.C. startte nagenoeg met dezelfde elf spelers als de vorige week tegen O.D.C. Max Forman was weer fit en nam zijn vertrouwde plek op het middenveld weer in. Ook Job de Roos was voldoende hersteld van zijn blessure en zat bij de wedstrijdselectie. En tenslotte Ferran Groenendaal, die had zaterdagmiddag nog getraind en kon ook spelen. In tegenstelling tot drie eerdere thuiswedstrijden startte B.M.C. na het eerste fluitsignaal nu wel enorm fel. Want op deze koude en sombere zondagmiddag liet B.M.C. vanaf de aftrap zien dat er die middag voor F.C. Engelen niets te halen viel op ons sportpark. B.M.C. straalde afgelopen zondag uit dat er maar één ploeg was die na 90 minuten spelen winnend van het veld zou stappen, en die speelde in het Rood-Wit. Al in de 7de minuut kreeg B.M.C. een enorme kans om op voorsprong te komen. Helaas werd dit buitenkansje niet benut. Gijs v.d. Voort schoot van dichtbij over. Maar twee minuten later was het wel raak. Stef v.d. Heijden werd de diepte ingestuurd, omspeelde de keeper maar omdat de hoek te moeilijk was om te kunnen scoren legde hij de bal panklaar op de vrijstaande Sjors van Zoggel die beheerst het doel trof. Na deze 1 – 0 ging B.M.C. verder waar het mee bezig was. Vroeg druk zetten, fel op de bal zitten en de tegenstander niet in de wedstrijd laten komen. Bovendien werd er met veel inzet, beleving en strijd gespeeld. En wat ook zeer belangrijk was, de wil om de duels te winnen was in tegenstelling van een week eerder nu wel aanwezig. Door al deze factoren was het grote verschil op de ranglijst tussen beide ploegen niet te zien. Na een half uur spelen kreeg B.M.C. de kans om de voorsprong te verdubbelen. In een identieke situatie als bij het eerste doelpunt was het nu Sjors van Zoggel die alleen op de keeper afging, hem omspeelde maar helaas het net niet wist te vinden. B.M.C. was gedurende de eerste helft de bovenliggende ploeg, had het meeste balbezit, drukte de tegenstander naar achteren maar het was niet nauwkeurig genoeg in de afwerking om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Ook mocht B.M.C. niet mopperen dat vlak voor de thee niet de gelijkmaker viel. De scheidstrechter paste goed de voordeelregel toe en een aanvaller van F.C. Engelen kwam in een ideale scoringspositie. Maar met een knappe redding voorkwam Jesper Langenhuijsen de 1 – 1.

Direct na de thee, de veldverlichting was inmiddels al aan, kreeg B.M.C. binnen 5 minuten spelen twee bijna 100% kansen om de score verder op te voeren. Eerst was het Richard de Laat die op randje buitenspel door mocht gaan en op de buitenkant van de paal schoot. En een minuut later was het Stef v.d. Heijden die in een ideale scoringspositie in het strafschopgebied het net niet wist te vinden. Zijn schot ging buiten bereik van de keeper van F.C. Engelen net over de lat. Ook in het verdere verloop van de wedstrijd kreeg B.M.C. best wel wat kansen op het tweede doelpunt. Maar ook een tweede levensgrote kans voor Gijs v.d. Voort leverde geen doelpunt op. Hij zag dat zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal over de doellijn rolde. Uiteindelijk maakte B.M.C. met het tweede doelpunt aan alle onzekerheid een eind. Sjors van Zoggel werd goed gelanceerd en vrij voor de keeper schoot hij de bal onhoudbaar in de lange hoek. De goed leidende scheidsrechter A. Fitters negeerde terecht het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter wegens vermeend buitenspel en wees, ondanks de protesten van F.C. Engelen spelers, naar de middenstip. In de laatste fase van de wedstrijd perste F.C. Engelen er nog wel een klein slotoffensief uit maar de verdediging van B.M.C. stond weer als een huis en de 2 - 0 voorsprong kwam geen moment meer in gevaar.

A.s. zondag speelt B.M.C. uit tegen Taxandria. Een week later (zondag 9 december) speelt B.M.C. thuis tegen Nieuwkuijk.