Een tam B.M.C. verliest terecht van een veel gretiger O.D.C.

BMC 1
ODC 1
18-11-2018

Scheidsrechter:   L.P. (Lennart) Roks

Verslag: Dionys van Duynhoven.

Afgelopen zondag stond voor zowel B.M.C. 1 als B.M.C. 2 de thuiswedstrijd tegen O.D.C. 1 en O.D.C. 2 op het programma. Bij de ochtendwedstrijd was het de wedstrijd van de koploper (O.D.C. 2) tegen de nummer laatst (B.M.C. 2) op de ranglijst. B.M.C. 2 kwam na een klein half uur spelen op een 1 – 0 voorsprong en vocht daarna voor wat het waard was om de drie punten in eigen huis te houden. Na het laatste fluitsignaal was de eerste overwinning van het seizoen een feit. Dat het niet altijd met goed en oogstrelend voetbal was gebeurd maakte helemaal niets uit. Het resultaat na 90 minuten spelen, de 1 – 0 overwinning voor ons tweede, was het allerbelangrijkste.

Voor de spelers van B.M.C. 1 die deze wedstrijd hadden aanschouwd moeten ook gezien hebben dat je niet altijd met mooi en verzorgd voetbal kunt winnen. Er zal daarnaast ook inzet, beleving en strijd geleverd moeten worden om wat plaatsjes op de ranglijst te gaan stijgen. Bij de middagwedstrijd stonden twee elftallen aan de aftrap die, gezien de stand op de ranglijst, ook de punten hard nodig hadden om aansluiting te krijgen bij de grote middenmoot in onze spannende 3de klasse C. Bij B.M.C. maakte, na lange afwezigheid, aanvoerder Randy van Heijnbergen weer zijn opwachting. En ook JO19-01 speler Thijs Govers, die in de bekerwedstrijd tegen S.B.C. erg goed speelde, stond weer in de basis. Beide ploegen begonnen afwachtend aan het duel wat resulteerde in weinig opwindende momenten voor de goal. Het veldspel speelde zich vooral op het middenveld af en doelkansen waren op één hand te tellen. De eerste echt grote kans van de wedstrijd was voor O.D.C. en toen was het ook meteen raak. In de 24ste minuut kwamen de onze gasten uit Boxtel op een 0 – 1 voorsprong. Ons middenveld werd slim uitgespeeld en via mooie steekbal door het hart van de Berlicumse verdediging kwam Remco Schellekens oog in oog voor keeper Jesper Langenhuijsen en hij faalde niet. Met een bekeken schuiver liet hij de B.M.C. keeper kansloos. Na dit tegendoelpunt was B.M.C. tot aan de thee toe niet bij machte om de wedstrijd enig positief vervolg te geven. Wel veel balbezit maar helemaal niets creëren. Dat is in het kort gezegd wat B.M.C. tot aan de rust deed. En O.D.C. kon zijn favoriete spelletje gaan spelen. Vanuit een gesloten verdediging in de omschakeling de snelle aanvallers zoeken. Gelukkig faalden de O.D.C. voorwaartsen enkele keren in de afwerking en daardoor mocht B.M.C. blij zijn dat de wedstrijd al niet voor rust beslist was.
Tijdens de rust gaf Manfred van Erp in duidelijke bewoordingen aan dat hij niet te spreken was met het optreden van zijn spelers. Wederom waren de eerste 45 minuten veel te slap aan Berlicumse zijde en net als in de thuiswedstrijd tegen S.V.S.S.S. en Haarsteeg werden ze afgetroefd op inzet en beleving. Natuurlijk zijn er excuses te bedenken zoals vele afwezigen maar daar had O.D.C. ook mee te maken. Ook zij waren verre van compleet. Maar O.D.C. compenseerde dat, in tegenstelling tot B.M.C., wel met veel inzet en strijd én de wil om de duels te winnen.

Na de thee ging het aan B.M.C. zijde wel beter en probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar de verdediging van O.D.C. bleef simpel overeind. En als B.M.C. dan eindelijk een keer aan de zijkant van het veld er doorheen kwam werd er (te) stevig op de man gedekt en/of de aanval onreglementair afgebroken. Na een uur spelen kwam aanvaller Bram Verhoeven in het veld voor de moegestreden Thijs Govers. Na deze mutatie drukte B.M.C. de Boxtelse verdediging wel verder naar achteren maar echt gevaarlijk werd de thuisclub niet. Of het moet de kopbal van invaller Bram Verhoeven zijn die in riante positie naast kopte. Doordat B.M.C. nog meer risico ging nemen ontstond er ook veel ruimte achter de laatste linie. B.M.C. mocht niet mopperen dat uit één van de snelle counters niet de tweede en beslissende goal voor O.D.C. viel. Een kwartier voor tijd kwam Mathieu Swanenberg in het veld voor Stef v.d. Heijden. B.M.C. probeerde het wel maar de keeper van O.D.C. werd niet echt getest op zijn kwaliteiten. De beste kans van de wedstrijd voor B.M.C. was vlak voor tijd invaller voor Mathieu Swanenberg. Hij zag zijn vlammend schot buiten bereik van de keeper rakelings over de goal gaan en verder als dat kwam B.M.C. helaas niet. En daarmee stond B.M.C. na afloop van de wedstrijd helaas wederom met lege handen.

Op inzet, strijd en beleving én op basis van een grotere wil om de wedstrijd te winnen was het een terechte overwinning van O.D.C. Maar met een beetje geluk, zoals het Nederlands elftal afgelopen dinsdag tegen Duitsland, had B.M.C. misschien wel een puntje kunnen stelen van O.D.C. Maar als je 90 minuten lang geen enkele uitgespeelde kans en/of 4 halve kansen creëert heb je eigenlijk ook nergens recht op.

A.s. zondag speelt B.M.C. wederom thuis. F.C. Engelen, winnaar van de eerste periodetitel, is dan de tegenstander.
Een week later (2 december) speelt B.M.C. uit tegen Taxandria.