Geen loon...

Jan van Arckel JO13-1
17-11-2018

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Wat een ongelooflijke baaldag. Niet meer, niet minder. Het is ongelooflijk hoe het de boys van JO13-2 tegen kan zitten. De hele wedstrijd absoluut beter, goed voetbal en hard werken maar weer geen loon daarnaar. Weer met lege handen.
Zou het komen omdat er een paar boys niet fit waren?? Misschien, want natuurlijk zijn er enkele jongens die deze week niet volledig hebben kunnen trainen. Grieperig, ziek en dus vandaag minder energie en ook minder scherp. Dan nog.. dan nog waren we beter.

Zeker de eerste 10 minuten. Want met een wijziging in de opstelling pakte het voetballend goed uit. Teun achterin centraal naast Sven waardoor Mees door kon schuiven naar het middenveld. Samen met Mo werd hij voetballend de motor. Nu nog met 2 spitsen, Kas en Niels.. Helaas waren die allebei niet heel balvast vandaag waardoor het tot aan de 16 van de tegenstander eigenlijk prima ging.. Heel dreigend konden we niet worden maar dat maakte niet uit. Want achterin stond het goed. Timme en Aron als backs hadden geen moeite en ook Sven en Teun waren heer en meester. Opruimen waar het moest en inspelen wanneer het kon. Enige nadeel vandaag was dat de halven ook niet heel balvast waren.. Dus steeds als het goed ging in de opbouw toch net dat balletje net niet.. Niet altijd hoor, nee zeker niet.. Want meerdere keren kwamen we er ook wel door. En Jan v Arckel is een eerste JO13 team.. dus hadden ze ook prima spelertjes.
De eerste keer dat ze er uit kwamen werd er goed op de bal verdedigd maar kon een corner tegen niet voorkomen worden. De bal wordt genomen.. duwpartij tegen BMC maar geen probleem want de bal wordt uitverdedigd.. Helaas wilde de scheids de bal over laten nemen door de duwpartij.. weg voordeel... en erger nog.. Uit de opnieuw genomen corner dreigen we een zwaar onverdiende 0-1 tegen.. Tegen alle verhoudingen in..

Maar BMC liet het er niet bij zitten. Een paar wissels voor de half-zieken wat rust te geven. En BMC voetbalde door. Uiteindelijk een corner voor BMC na goede combinaties en goed veldspel.
BMC stelt op voor de goal en MO staat achter de bal.. Hij kijkt, legt aan.. en ziet de keeper niet goed staan.. Optimaal gebruik gemaakt, hij draait hem er zo in!! BAM een meer dan verdiende 1-1... Ruststand!!

Een paar aanwijzigingen in de rust, niet veel, is niet nodig want het gaat goed. Volhouden, werken en we pakken deze overwinning. Start 2e helft.. we beginnen weer fel maar opnieuw kunnen we de bal voorin niet vasthouden. Het is moeilijk voetballen.. De bal wordt ook minder goed rondgespeeld maar nog steeds goed verdedigd. En nog steeds goed genoeg voetbal om Jan v Arckel niet gevaarlijk te laten worden. Maar een enkele keer komt een lastige nr 10 van hun erdoor. Snel en behendig is hij, maar ook erg vervelend.. Schelden en uitdagen in de wedstrijd, gemeen en hard. De jongens van BMC laten zich erdoor afleiden maar blijven gelukkig zelf sportief en wijs. Dik compliment daarvoor!!
Een van zijn uitbraken had een penalty tegen kunnen zijn maar het werd gelukkig maar een corner.. Nouja.. gelukkig maar... die werd goed genomen en een dekkingsfout maakte dat er één van hen helemaal vrij stond en zo de bal binnen kon tikken.. 1-2... nog minder verdiend dan de eerste... BMC blijft het wel proberen, wisselen om toch weer het sterkste ploegje erin te hebben maar het is niet genoeg.. De krachten zijn er niet vandaag.. de wil wel.. en vooral dat laatste is mooi om te zien.. Zwaar onverdiende nederlaag met een zeer zeer zeer onsportief einde van opnieuw hun vervelende nr 10..
JO13-2 verdiende het vandaag te winnen... voor ons zijn ze ook de winnaars.. sportief gezien en mentaal gezien. We komen er wel!! Nog 3 wedstrijden... we gaan ervoor..