Stapje voor stapje

BMC JO13-2
10-11-2018

Scheidsrechter:   A. (Arjen) Witjes
Stapje voor stapje kruipen we dichterbij.. Opnieuw een wedstrijd waarin JO13-2 niet krijgt wat ze verdienen... Zo hard gewerkt, zo'n goed voetbal.. maar dan nog steeds net niet genoeg om die punten te pakken.
Deze zaterdagochtend de wedstrijd een uurtje eerder laten beginnen. Een uurtje zodat Pim en Mees toch de hele wedstrijd mee kunnen doen. Zij hadden een zeer belangrijke afspraak vanmiddag..

Met het complete team naar Vught waar Zwaluw JO13-3 de tegenstander was. Opnieuw een zware want die doen nog mee voor de bovenste plaatsen. Op het veld was dat eigenlijk niet echt te merken.... Want zoveel beter waren ze niet. BMC startte vanaf het begin van de wedstrijd fel. Er werd goed verdedigt en duels werden goed aangegaan.. Toch slaagde Zwaluw erin om steeds iets verder te komen met een paar kleine kansjes als gevolg. Wat nu een stuk beter ging dan eerdere wedstrijden is dat bij twijfel nu de bal wel gewoon een ram kreeg.. Hop.. weg gevaar..
De volgend stap was om de bal in de ploeg te houden.. Dat is toch best wel wat gevraagd. De bal aannemen en dan rustig beschermen of iemand uitspelen lukte steeds net niet. Deels doordat Zwaluw dan ook fel verdedigde met vooral twee echte stoorzender op het middenveld. Dat en de twee spitsen van BMC die de bal steeds snel kwijt waren maakte dat ons middenveld een zware dag hadden.. Veel onnodig loopwerk en steeds maar weer achter Zwaluw aan.. De rust werd meer dan verdiend op een 0-0 gehaald.. Aan beide kanten nauwelijks kansen.. Zwaluw iets sterker maar daar had je het dan wel mee gezegd..

Rust, ranja, tips.. In de eerste helft al paar keer gewisseld en ook in de rust weer wat geschoven. Het elftal staat goed en het ging goed.. advies... doorgaan en proberen rustiger aan de bal te zijn voorin. Combineren, posities houden en hard werken.. Een eerlijk is eerlijk.. zo gezegd zo gedaan... Dit maakte dat eindelijk BMC ook de slag op het middenveld eens won.. de voorhoede iets rustiger was en niet meteen de bal weer inleverde.. Eindelijk combinaties en voetbal.. Met iets meer geluk (en een beter knollenveld) had BLC echt gevaarlijk kunnen worden.. Maar helaas... Door twee goede aanvallen van Zwaluw waarbij het voor hen dan ' net wel ' viel maakten ze 2-0..

Ondanks die eindstand was het voor alle kijkers een hele leuke en goede wedstrijd met vooral hard werken en veel strijd... De top 4 hebben we gehad... nu de andere teams nog... dus wie weet wat volgende week brengt..

Ook zo benieuwd naar dit elftal?? En of het allemaal wel waar is wat we hier schrijven?? Kom ze zelf bekijken en aanmoedigen.. het is echt meer dan de moeite waard!!

Volgende wedstrijd:
17 november thuis tegen Jan van Arckel.
Aanvang 11:15 uur. Tickets via de reguliere Championsleage verkooppunten.