Bestolen!!

BMC JO13-2
27-10-2018

Scheidsrechter:   M.A.C.G.J. (Mike) vanVugt
Na een korte vakantieperiode is het lastig de boys op scherp te krijgen. Zo'n herfstvakantie is lekker en fijn om de kleine pijntjes wat rust te geven.. maar. als je net lekker in een flow zit onderbreek je ook wel weer wat. En dat was te merken. Daar waar de vorige wedstrijden meteen fel gespeeld werd en de energie van het veld spatte, zo slapjes begonnen de basis 11 deze uitwedstrijd bij Haarsteeg.
Het wekkertje stond waarschijnlijk nog op de snooze stand na de aftrap. Maar Haarsteeg was bij het eerste signaal al uit bed gestapt. Gelijk was er druk van hen. Duels werden verloren en er leek zelfs wat bangheid voor de bal en tegenstander te zien. Dan is het lastig spelen tegen fysiek iets sterkere tegenstanders. Jammer want dat maakte in de vorige wedstrijden niets uit.. Steeds een stapje te laat of net de bal niet goed raken. Maar ook het duel niet aangaan of een verkeerde keuze maken.. Gelukkig leverde het niet veel kansen op voor Haarsteeg en konden Sven en Mees controleren. Wat lastiger werd waren de verloren duels en het verkeerde dekken. Nadat een bal goed afgepakt was werd hij net zo makkelijk weer ingeleverd.. Posities dus niet zo goed gehouden met vooral teruguitlopen en steeds meer druk op de goal van Jaap.. Gelukkig is dat een hele goede keeper dus bleef het 0-0.. Tot een 20 minuten spelen dan.. want wat er in de 5 volgende minuten daar gebeurde was niet normaal.. Geen enkel duel werd gewonnen, Haarsteeg mocht overal de bal spelen waar ze wilden en onze spelers stonden erbij en keken ernaar.. Direct gevolg.. in 5 minuten tijd.. 1-2-3- en wij 0..... Was dit dan de wekker?? 2 roepende trainers langs de lijn vonden van wel.. eerste wissels waren daar, Aron voor Timme, Fin voor Mo en Jesper voor Pim... Er kwam iets meer duelkracht en meer felheid.. De boys snapten het.. er moest harder gewerkt worden wat gelukkig ook gebeurde.. Steeds meer duels werden gewonnen en belangrijker, de bal werd daarna ook beter doorgespeeld. Direct gevolg, bal verovert door Jesper, speelt Mo in op het middenveld die de al gestarte Kas meteen alleen op de keeper af liet gaan.. en die bleef koel.. 3-1 en met dat doelpunt kwam gelijk het geloof erin..

Rust met toch een kleine donderspeech.. Want het ging al wel beter maar de onnodige 5 minuten en slappe eerste 20 minuten dat mocht niet meer gebeuren in de tweede helft.. en dat hebben de boys goed opgepikt.. Meteen vanaf de aftrap werd het fel, duels werden gewonnen en aangegaan.. en er werd goed gecombineerd. Soms nog wel een dribbeltje te veel of passie te laat maar dat mag.. het idee en de inzet was goed.. En dat merkte ook het publiek.. Vol enthousiaste ouders bleven positief aanmoedigen en ook de trainers zagen alleen goede dingen... Jesper kreeg hierdoor de juiste energie en ging vol een duel aan, veroverde de bal, passte hem af op Maxim die hem meteen met een kaats diep stuurde... Jesper met twee man in zijn nek op de keeper af die in eerste instantie de bal nog wel kon raken maar die rolde door.. Jesper was er eerder bij dan de verdediger en BAM.. 3-2... Zou het dan toch weer?? Weer volle bak gaan en dat gelijkspel of misschien wel winst?? Want Haarsteeg had echt niets meer te vertellen.. Links of rechtsom, van alle kanten voetbalde BMC er doorheen, Niels langs rechts naar de achterlijn omdat Fin hem een paar keer diep stuurde, balletje voor.. jammer net gemist door de spitsen.. of oei.. onderuitgehaalde Jesper en Teun.. op de rand 16.. maar geen vrije trap.. Niet een keer.. nee.. wel 3 keer... sonde.. want er hebben er een paar een goede vrije trap in de benen.. Haarsteeg kwam er niet meer uit en kon nauwelijks nog op de helft van BMC komen.. Op 1 momentje na.. Sven moest volle bak in de achtervolging op de linksbuiten.. zij aan zij de 16 in... Sven kan hem naar buiten dwingen en maakt wat ruimte om de bal dan weg te rammen.. de speler van Haarsteeg struikelt over zijn eigen benen... Sven liep een meter bij hem vandaan.. maar de scheidsrechter zag dat anders vanuit zijn hoek.. Penalty... vervelender nog dat de speler van Haarsteeg heel vervelend viel en een blessure overhield..
Maar scheids.. nee joh.. hij struikelde.. onverbiddelijk de bal op de stip.. Jammer dat die drie vrije trappen aan de andere kant niet zo makkelijk werden gegeven..
Bal ligt klaar.. Jaap in de goal... Aanloop....schot met rechts... en een duikende Jaap... BAM... Tikt hem zo rechts onder uit de hoek!!! Geweldige save!!
Nog wel een corner voor Haarsteeg maar dat was alles.. einde wedstrijd..
Sonde van het begin en de paar kleine foutjes in de 5 minuten want we waren absoluut de beste!! Zelfs de aanhang en begeleiding van Haarsteeg was het daar over eens.. Een mooi compliment!!
Deze week weer alles op alles met trainen!!