B.M.C. "vergeet" tegen Zwaluw V.F.C. winnend van het veld te stappen.

Zwaluw VFC 1
BMC 1
21-10-2018

Scheidsrechter:   R.L.A.C. (Roy) Manichand
Verslag: Dionys van Duynhoven.

B.M.C. heeft afgelopen zondag op sportpark “Bergenshuizen” de streekderby tegen Zwaluw V.F.C. met 1 – 1 gelijkgespeeld. Met dezelfde opstelling als een week eerder tegen S.V.S.S.S. werd er onder ideale weersomstandigheden om 14.30 uur afgetrapt. Het team van Manfred van Erp wilde dolgraag de goede lijn van een week eerder doortrekken en met de volle winst uit Vught vertrekken. Maar ook Zwaluw V.F.C. wilde voor het thuispubliek er het beste van maken. Bovendien zou een winstpartij ook goede zaken betekenen voor wat de stand op de ranglijst betreft. Na zo’n klein kwartier spelen, waarin overigens weinig opwindends voor de goal gebeurde, was het B.M.C. die het heft in handen nam en de wedstrijd ging dicteren. In de 19de minuut was de eerste levensgrote kans van de wedstrijd. Na een mooie opgezette aanval kreeg B.M.C niet het openingsdoelpunt waar het op had gehoopt. Bram Verhoeven legde de bal panklaar voor Sjors van Zoggel maar helaas schoof hij de bal langs de goal. Enkele minuten later kregen zowel Richard de Laat als Gijs v.d. Voort de mogelijkheid om de score te openen. Maar dankzij goed keeperswerk van de Vughtse keeper en pech in de afronding stond na een klein half uur spelen nog steeds de 0 – 0 op het scorebord. Na deze enorme kansen om op voorsprong te komen kwam B.M.C. met de schrik vrij. Een goedlopende Zwaluw V.F.C. aanval werd doeltreffend afgerond, maar de speler die op de doellijn stond om het laatste tikje te geven stond gelukkig buitenspel. Een paar minuten later moet Jesper Langenhuijsen met de voeten reddend optreden na een goede uitgespeelde kans van de thuisclub. Maar B.M.C. ging na dit buitenspeldoelpunt en een die enorme kans van Zwaluw V.F.C. onverstoord verder waar het mee bezig was. Op jacht naar de openingstreffer. In de 40ste minuut verstuurde Gijs v.d. Voort een prachtige dieptepass op Joost Mathijssen. Maar zijn kopbal van kortbij werd op miraculeuze wijze door de Vughtse doelman onschadelijk gemaakt. Vlak voor rust kwam Zwaluw V.F.C. uit een standaardsituatie op een 1 –0 voorsprong. Spits Martin de Laat krulde bal uit een vrije trap van ruim 20 meter over de muur én achter keeper Jesper Langenhuijsen.

Net als tegen S.V.S.S.S. probeerde B.M.C. na de thee vanaf het eerste fluitsignaal de gelijkmaker te forceren en misschien nog wel de winnende treffer te maken. En die gelijkmaker had al vrij snel kunnen vallen. Want na 7 minuten spelen in de 2de helft schoot Richard de Laat de bal op de lat en het doelpunt na de rebound viel werd na het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Omdat de gelijkmaker maar niet wilde vallen ging B.M.C. een aanvallende wissel toepassen. Verdediger Nick Kerkhof werd gewisseld voor aanvaller Noud Voets. Daardoor ontstond er ruimte voor de Zwaluw voorwaartsen om naar hartenlust te counteren. Uit één van die counters had ook zomaar de 0 – 2 kunnen vallen. In de 77ste minuut kreeg invaller Noud Voets misschien wel de allergrootste kans van de middag om een doelpunt te maken en daarmee B.M.C. op gelijke hoogte te brengen. Waar Noud Voets eerder op de zondag bij B.M.C. 2 wel twee keer trefzeker was schoot hij nu de bal van kortbij over. Maar gelukkig, hield B.M.C. na 90 minuten spelen toch nog één punt over aan deze spannende en boeiende wedstrijd. Want in de 85ste minuut was het Richard de Laat die de dik en dik verdiende gelijkmaker tegen het net schoot.

A.s. zondag (28 oktober) speelt B.M.C. thuis tegen Haarsteeg. Een week later (4 november) speelt B.M.C uit tegen T.G.G.