B.M.C. toont enorme veerkracht en wint thuis met 3 - 2 van S.V.S.S.S.

BMC 1
SVSSS 1
14-10-2018

Scheidsrechter:   P. (Pieter) van derZwan (Sr.)
Verslag: Dionys van Duynhoven.

B.M.C. heeft afgelopen zondag een belangrijke overwinning geboekt door op eigen veld S.V.S.S.S. met 3 – 2 te verslaan. Door het verlies van een week eerder tegen titelfavoriet B.V.V. moest er op deze zonnige zondagmiddag persé gewonnen worden van S.V.S.S.S. om de aansluiting met de (sub)top te behouden en niet in de grauwe middenmoot te geraken. De opstelling was nagenoeg hetzelfde als de week ervoor. Gijs v.d. Voort was weer terug van vakantie en nam zijn vertrouwde plek op het middenveld weer in. Hierdoor moest Job de Roos op de bank plaatsnemen. De Udenhoutse formatie begon furieus aan de wedstrijd en voordat alle toeschouwers hun plaatsje hadden ingenomen op de tribune en/of langs het veld in het zonnetje stond al de 0 – 1 op het scorebord. In de 2de minuut legde de Berlicumse verdediging S.V.S.S.S. aanvaller Ramon Dekkers geen strobreed in de weg en op rand 16-metergebied krulde hij de bal onhoudbaar in de kruising. Na deze vroege tegengoal probeerde B.M.C. voor eigen publiek wel de wedstrijd naar zich toe te trekken maar de Berlicummers werden afgetroefd op inzet en beleving. Bovendien was S.V.S.S.S. dodelijk effectief in de afronding. Twee kansen en twee doelpunten. Want in de 11de minuut werd het zelfs 0 – 2. Een doelpunt die verdacht veel leek op het tweede doelpunt van vorige week tegen B.V.V. Balverlies op het middenveld en daarna geklopt worden in de snelle omschakeling. Bovendien kon S.V.S.S.S. aanvaller Stefan Dekkers vrij en niet gehinderd door B.M.C. spelers verwoestend uithalen. Een prachtig afstandsschot van bijna 20 meter afstand verdween achter keeper Jesper Langenhuijsen. En B.M.C., dat véél te slap aan de wedstrijd begon, mocht zeker niet mopperen dat enkele minuten na het tweede doelpunt van S.V.S.S.S uit één van de vlijmscherpe counters niet de allesbeslissende 0 – 3 viel. Maar na ongeveer twintig minuten spelen kwam B.M.C. gelukkig beter in de wedstrijd en ging de Udenhoutse wervelwind liggen. B.M.C. nam het iniatief en probeerde voetballend door de stugge verdediging van S.V.S.S.S. te komen. Rond het half uur spelen kreeg B.M.C. binnen enkele minuten twee dotten van kansen om de achterstand te halveren. Eerst had Bram Verhoeven van kortbij de aansluitingstreffer op zijn schoen en daarna kwam Richard de Laat oog in oog met de Udenhoutse keeper maar hij wist met meer geluk als wijsheid beide keren zijn doel schoon te houden. Vlak voor de thee kwam alsnog de verdiende 1 – 2 op het scorebord. Verdediger Robin Smit was mee naar voren geslopen en kopte de afgemeten voorzet van Max Forman feilloos tegen de touwen en de wedstrijd was daarmee weer compleet open.

Tijdens de rust werden er een paar omzettingen gedaan. Om meer snelheid op de flanken te krijgen kwam Stef v.d. Heijden in het veld. In de 47ste minuut bracht Richard de Laat, na een prima voorzet van invaller Stef v.d. Heijden, met een bekeken schot B.M.C. op gelijke hoogte. Na deze 2 – 2 dicteerde B.M.C. de wedstrijd en ging de Rood-Witte Berlicumse formatie op jacht naar de derde treffer. En al in de 52ste minuut kwam deze er ook. En dit doelpunt was een copie van de gelijkmaker vlak na rust. Wederom was het Stef v.d. Heijden die de voorzet gaf en Richard de Laat die de bal beheerst binnenschoot en daarmee B.M.C. op een 3 – 2 voorsprong bracht. Na dit doelpunt was het verzet van S.V.S.S.S. gebroken en kreeg B.M.C. diverse grote kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Maar als je verzuimd je doelkansen te benutten blijft de tegenstander in de wedstrijd en de hoop houden op misschien nog een puntje. En die kwam er bijna ook. Want vlak voor tijd kreeg S.V.S.S.S. een enorme kans om op gelijke hoogte te komen. Het was Robin Smit die een kopbal van een aanvaller van S.V.S.S.S. voor een leeg B.M.C. goal met het hoofd redde en daarmee een zeker Udenhouts doelpunt voorkwam.
Na 97 minuten floot de goed leidende scheidsrechter P. van der Zwan (sr.) voor het einde van de wedstrijd en kon het team van Manfred van Erp tevreden terugkijken met de 3 – 2 winst tegen een goede tegenstander. Vooral de geweldige wedstrijdmentaliteit van onze jongens na de vroege 0 – 2 achterstand is prijzenswaardig te noemen.

A.s. zondag (21 oktober) speelt B.M.C. uit Zwaluw V.F.C. Een week later (28 oktober) speelt B.M.C thuis tegen Haarsteeg.