• We kijken terug op een mooi seizoen

De kleding is weer ingeleverd, de velden zijn weer zomerklaar en de elftalindelingen voor komend seizoen zijn zo goed als rond. Sportief en qua sfeer en gezelligheid hebben we een prima seizoen gedraaid met vele kampioenen onder de jeugdelftallen. Het vlaggenschip heeft de nacompetitie weten te bereiken, maar helaas niet door kunnen dringen tot de finale.

Nu even genieten van een welverdiende vakantie, zodat we ons weer kunnen opladen voor een nieuw en zeker bijzonder seizoen.

In 2025 vieren we immers ons 80-jarig bestaan en door de coronaperiode was het niet mogelijk het 75-jarig bestaan te vieren, dus gaan we er in 2025 iets moois van maken.

Het weekend waarin we het groots gaan vieren is vastgelegd op de dagen 20, 21 en 22 juni. Noteer dit weekend in je agenda als een BMC weekend en je zult verrast worden.

Maar let ook op de nieuwsbrieven die we vanaf seizoen 2024-2025 weer regelmatig gaan versturen, want ook gedurende het seizoen zullen activiteiten plaatsvinden die een link hebben met het 80-jarig bestaan. We zullen o.a. in de 1e nieuwsbrief wat nader ingaan op de nieuwbouwplannen en kunnen we enkele nieuwe kaderleden aan jullie voorstellen. We zullen in deze nieuwsbrief ook uitleggen waarom het sportpark van BMC in komend seizoen volledig rookvrij wordt.

Voor nu danken we alle vrijwilligers, kaderleden, maandagploeg, barpersoneel, sponsoren en alle mensen die ervoor zorgen dat de BMC’ers wekelijks in een prachtig verzorgd tenue spelen.

Bestuur en voorzitters commissies wensen iedereen een fijne vakantie toe.

• Verloren maar niet verdiend

Na de respectvolle minuut stilte vooraf aan de wedstrijd ter nagedachtenis aan het overlijden van Piet van Roosmalen, vader van voorzitter Martijn van Roosmalen, lag de bal binnen één minuut al in het BMC-net. Het is lang geleden dat BMC zo slordig aan de wedstrijd begon en dit duurde tot aan de 20e minuut. Helaas stond het toen al 0-3 en leek de wedstrijd binnen twintig minuten al gespeeld. BMC werd na twintig minuten wakker en domineerde eigenlijk daarna het grootste gedeelte van de wedstrijd. Het voor de rust nog gescoorde doelpunt na een mooie schuiver van Guus Steenbergen beloofde een spannende tweede helft. BMC had vrijwel de gehele tweede helft het initiatief in de wedstrijd en met veel inzet ging men op zoek naar de aansluitingstreffer die in de 15e minuut door Randy van Heijnsbergen tot stand gebracht werd. Het was nu wachten op de meer dan verdiende gelijkmaker, maar het ontbrak aan goede kansen in de zestien. Joost Mathijssen moest vaak zelf de bal ophalen vanuit het middenveld waarmee duidelijk werd dat we op dat moment steeds een puntspeler te kort kwamen. Het pleit voor het team dat ze bleven strijden voor de verdiende gelijkmaker waarbij Thijs Govers nog een goede kans kreeg de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. Qua veldspel was BMC duidelijk de betere ploeg vandaag maar het creëerde helaas te weinig kansen. Om de 3-3 nog te forceren nam BMC verdedigend in de laatste tien minuten veel risico wat uiteindelijk resulteerde in een snelle counter van ODC die tot de 2-4 leidde.
    Op 5-11 speelt BMC een volgende derby en wel uit tegen RKKSV, aanvang 14.00 uur