• Vereniging

  BMC is in 1945 ontstaan door fusie van de toenmalige voetbalclub MVV uit Middelrode en BVV uit Berlicum. In zekere zin hoort daar ook ONA nog bij,  maar deze had zichzelf na de oorlog opgeheven.

  Berlicum was relatief gezien na Overloon het zwaarst getroffen door het vuur van de bevrijders en het vuur van de verdedigers. Toen de Berlicumse en Middelrooise bevolking eind oktober, begin november terugkeerde, zag men letterlijk en figuurlijk de puinhoop van wat eens woningen waren, aan. Ook de voetbalvelden hadden veel averij opgelopen en waren onbespeelbaar.

  Er was echter een uitzondering: het veld in Berlicum, gelegen in de grote bocht van Neptunusstraat-Apollostraat en Aeolusstraat. De mannen van MVV en BVV gingen rond de tafel zitten en kwamen snel tot overeenstemming: we hebben slechts één veld en daar past één club bij. De naam was geen probleem:  Berlicum Middelrode Combinatie.

  Petje af voor de oprichters van de vereniging, want door dat besluit beschikken we in ons dorp over een prachtig sportcomplex. Een complex dat inmiddels bijna 30 jaar oud is.

  Vanaf 1981 toen BMC als eerste naar sportpark de Brand verkaste, kwamen achtereenvolgens Korfbalvereniging BMC, Hockeyvereniging Berlicum, Fietscross Club FC the Whoopers, Landelijke Rijvereniging de Cowboys/oefenhal De Schutskooi, jeu de boulevereniging Mooie Boule en als laatste het Sint Jorisgilde naar Sportpark de Brand centraal gelegen tussen Berlicum en Middelrode. 

  BMC heeft op vele plaatsen zijn thuisbasis gehad. Op deze foto, gemaakt in 1950, voetbalde BMC nog op de velden aan de Apollostraat.