• Dagelijks staan er duizenden trainers op het veld. Van goedwillende ouders tot de gediplomeerde oefenmeesters. Zij maken voetbal op de amateurvelden mogelijk en staan aan de basis van de ontwikkeling van nieuwe voetbalsterren.
  De KNVB biedt speciaal voor deze trainers een online platform: Rinus (https://rinus.knvb.nl)
  Met de tool op KNVB Assist Trainers en de bijbehorende mobiele app hebben trainers op elk moment van de dag toegang tot honderden oefeningen, kant-en-klare trainingsschema’s en kunnen zij inspiratie opdoen om jeugdvoetballers optimaal te laten genieten van wat zij het liefste doen: voetballen.
   

  BMC werkt met de VTON-methodiek

  Binnen de jeugdafdeling van BMC wordt gewerkt via de VTON-methodiek.

  De VTON-voetbalmethode biedt een doorlopende leerlijn van 5 tot en met 19 jaar. Trainers werken met vaste jaarplanningen aan concrete doelen voor elke leeftijd. Ze trainen hun spelers gedurende het jaar gericht naar deze doelen toe. Zo werken trainers en spelers stap-voor-stap aan hun ontwikkeling.

  Alles komt in de VTON-methodiek aan bod: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. Deze onderdelen komen vanaf de jongste groepen in alle trainingen terug. Bij de jongste spelers ligt de nadruk op technische basisvaardigheden. In de hogere teams verschuift dit naar fysieke en mentale ontwikkeling.

  De voetbalmethode ontzorgt trainers met kant-en-klare trainingen in een meerjarige leerlijn. Alle VTON- trainingen zijn ontwikkeld door professionals vanuit de praktijk.

  De voetbalmethode is volledig digitaal met een app voor alle platforms. Daardoor kunnen trainers op het veld de oefeningen ondersteunen met filmpjes en animaties. De methode is continu in ontwikkeling. Door regelmatige updates hebben trainers altijd de meest recente versie.

   
  Heb je suggesties of aanvulend materiaal dat je met de vereniging wilt delen? Geef die dan door aan: 
  techniek@vvbmcberlicum.nl.