Zaterdagvoetbal voor senioren

31 januari 2020
Beste BMC-leden, Vorig jaar hebben we geïnventariseerd of er voldoende belangstelling is voor één of meerdere senioren teams op zaterdag. Uit de aanmeldingen bleek toen dat een seniorenteam zaterdag voor seizoen 2019-2020 niet haalbaar was. Misschien dat dit voor volgend seizoen wel mogelijk is. Als er voldoende belangstelling is, kunnen we een plan van aanpak maken en kijken of we dit voor jullie kunnen organiseren.

BMC is en blijft een zondagvereniging waarbij ons 1e team op zondag zal blijven voetballen. Dat betekent dus dat er vanuit onze JO19 teams jaarlijks voldoende aanwas moet zijn van talentvolle spelers die voor de selectie in aanmerking komen. Daar zullen we rekening mee moeten houden.

Spelers die de voorkeur geven aan zaterdagvoetbal moeten met onderstaande voorwaarden rekening houden.
  • Per team minimaal 18 spelers.
  • Uit deze groep moet een leider en assistent grensrechter worden gevonden.
  • Thuiswedstrijden worden naar alle waarschijnlijkheid gespeeld vanaf 14.30 uur.
  • De aanvangstijden van uitwedstrijden kunnen variëren tussen 10.00 uur en 17.00 uur.
  • Spelers mogen in hetzelfde weekend niet op 2 speeldagen worden ingezet:
    • Spelers die op zaterdag spelen, kunnen niet in zondag-teams worden opgesteld
    • Spelers die op zondag moeten spelen, kunnen dus op die voorafgaande zaterdag niet worden opgesteld
  • Een zaterdag team heeft waarschijnlijk ook consequenties voor het aantal senioren zondag teams.
  • Kantine zal op zaterdag maximaal 1 uur na afloop van de laatste wedstrijd worden gesloten.
Namens de Technische Commissie
Albert van Heijningen