Nieuwsbrief vanuit de bestuurskamer

26 januari 2020 door Marielle Snijders

Hierbij de eerste nieuwsbrief van 2020 met informatie over de sport-BSO en informatie vanuit de commissies.

Het bestuur wenst iedereen een sportieve 2e seizoenshelft toe met aan het eind een spetterend jubileum weekend!!!!

Bestuur vv BMC

Voetbalvereniging BMC en Kinderopvang Berenhuis openen eerste sport-BSO in de gemeente SintMichielsgestel!

Op maandag 3 februari a.s. om 15.00 uur werd de allereerste sport-BSO van de gemeente SintMichielsgestel officieel geopend.

De sport-BSO is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen onze vereniging en Stichting Kinderopvang Berenhuis.

Beide organisaties zien dat kinderen steeds minder actief bezig zijn als zij uit de schoolbankenkomen. Kinderen kijken YouTube of spelen spelletjes op hun smartphone. Behalve dat dit gevolgen heeft voor de fysieke gezondheid van kinderen, leren kinderen hierdoor ook niet meer op natuurlijke wijze de sociale omgangsvormen en om teleurstellingen te incasseren.

Sport biedt kinderen een manier om in teamverband sociale vaardigheden op te doen. Het winnen of verliezen van spel vraagt flexibiliteit van kinderen om hiermee om te gaan. Het leven kent soms teleurstellende momenten en dan is het goed als je deze teleurstellingen kunt incasseren en weet hoe je hiermee om moet gaan.

BMC en Stichting Kinderopvang Berenhuis willen vanuit hun gezamenlijke visie bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Daarom is op 6 januari jongstleden Sport-BSO Kick-Off van start gegaan.

Wil je er meer van weten? Kijk op de website www.berenhuis.nl of bel 073-50 333 02.

Wij als BMC zijn zeer blij met deze samenwerking, weer een stapje dichterbij naar het uiteindelijke doel, een nieuw multifunctioneel gebouw met nog meer mogelijkheden!

Vanuit de Facilitaire Commissie:

De commissieleden zijn zoals altijd druk bezig met allerlei zaken welke op hun pad komen. Naast de voorbereidingen op facilitair gebied van het 75-jarig bestaan zijn op dit moment de volgende punten onder de aandacht:
- Sneller en stabieler internet; dit zal binnenkort gerealiseerd worden
- Er komt een kledingavond i.s.m. Princen Sport
- We zijn bezig met een pilot met lint of stippen voor het uitzetten van kleine velden
- Het realiseren van een kostenbesparing door het clusteren van onderhoudscontract van de velden met Korfbal
- Bezig met beleid om een rookvrij sportcomplex te realiseren i.v.m. controle van de overheid vanaf april 2020
Daarnaast blijven we zoeken naar nieuwe hulpkrachten voor in de kantine. Voor meer informatie hierover kun je bij de Facilitaire Commissie terecht.

Vanuit de Communicatie en Binding Commissie:

CBC komt de komende maanden zelf met updates over o.a. het 75-jarig bestaan. Houd Social Media in de gaten!!

Vanuit de Sponsor Commissie:

Het nieuwe jaar is afgetrapt op 5 januari met een wedstrijd tussen sponsors en een selectie van alle senioren teams. De sponsors hadden een brede selectie en dat was maar goed ook; de leeftijd ging bij sommigen een rol spelen waardoor wat vaker wisselen nodig was... Maar de sponsors wisten de wedstrijd wel te winnen! Na een 0-2 achterstand werd in de blessuretijd toch nog met 3-2 gewonnen. Uiteindelijk was het sportieve maar bijzaak, het ging om de saamhorigheid - en die was uitstekend! Na afloop werd er nog lang nagepraat en geborreld tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Zoals bekend bestaat BMC in 2020 alweer 75 jaar en zal goed worden gevierd. Hiervoor hebben we de sponsors keihard nodig. Onder andere met een dienstenveiling. We zouden het zeer waarderen als u uw dienst of product (gratis) aanbiedt voor de hoogste bieder. De opbrengsten zullen naar BMC gaan om de activiteiten te bekostigen. " Voor informatie hierover kunt u terecht bij één van de leden van de sponsorcommissie.

Vanuit de Technische Commissie:

Ton Berens hoofdtrainer seizoen 2020-2021

Vanaf 1 juli 2020 is Ton Berens hoofdtrainer-coach bij BMC. Ton, woonachtig in Oss is een ervaren trainer die in de 4e, 3e en 2e klasse actief is geweest en bij alle clubs minimaal 3 jaar is gebleven. Ton was hoofdtrainer bij SES, Nulandia, Heeswijk en Prinses Irene. Als voetballer was hij o.a. actief voor Blauw Geel en Top Oss, zowel bij de amateurs als bij de BVO. Wij wensen Ton heel veel succes.

Start trainingsmethodiek VTON vanaf seizoen 2020/2021

Vanaf volgend seizoen zal er in de jeugd van BMC gestart worden met een nieuwe trainingsmethodiek. VTON staat voor Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland. De VTON methode is een doorlopende leerlijn voor jeugdspelers van 5 tot en met 19 jaar. Aan de hand van een jaarplanning en concrete doelstelling werken trainers met hun spelers aan ontwikkelpunten. De voetbalmethode is volledig digitaal. Trainingsoefeningen worden ondersteund met instructie, filmpjes en animaties. Bovendien is de methode continu in ontwikkeling.

Een interne werkgroep zal zich de komende maanden bezighouden met het treffen van voorbereidingen, zodat we in het volgend seizoen op een effectieve manier kunnen starten met VTON.

Liefst 6 nieuwe jeugdteams bij aanvang 2020

Het is prettig om te kunnen melden dat we het nieuwe jaar beginnen met een aantal nieuwe jeugdteams. Na de winterstop zullen we starten met 4 nieuwe JO7-teams. Ook zal er een nieuw JO8-team  (JO8-4) opgestart worden. Er zijn een aantal enthousiaste ouders bereid gevonden om deze teams te begeleiden.

29-01-2020 Meer >

27-10-2019 Meer >