Overlijden erelid Martien “Tien” Pennings

24 december 2019 door Martijn van Roosmalen

In de nacht  zondag op maandag, 23-12-2019,  is ons erelid Tien Pennings op 92-jarige leeftijd overleden.

Tien was op 18 april 1945 aanwezig bij de oprichtingsvergadering van BMC en al 74 jaar lid van onze vereniging. Helaas mag Tien het 75-jarig jubileum niet meer meemaken.

In de begin jaren van BMC was de familie Pennings goed vertegenwoordigd in BMC 1. Maar liefst 5 broers Pennings hebben allen in BMC 1 gespeeld.

Na zijn actieve carrière heeft Tien in het bestuur en de elftalcommissie gezeten. Een commissie die bepaalde wie er zondags in het eerste elftal voetbalde en dus niet de trainer. De commissie kwam dan bij elkaar in café ‘’Even Rust’’ waar Martien de uitbater van was, het huidige café Frappant.

Vorig seizoen heeft Tien nog bijna alle thuiswedstrijden van BMC 1 bezocht, vaak in gezelschap van zijn broer Christ. Van tevoren bakje koffie in de bestuurskamer om daarna de wedstrijd te bekijken. Zelfs bij de afgelopen sluitingsdag was Tien er nog bij om even een glaasje te nuttigen. Dan begonnen zijn ogen ondeugend te twinkelen en genoot hij van het plezier wat iedereen had. Ook bij een aantal uitwedstrijden was Tien nog aanwezig. De supportersvereniging van BMC, waar Tien ook erelid van was had een rijschema gemaakt, zodat Tien ook de uitwedstrijden kon bezoeken.

Helaas ging de gezondheid van Tien snel achteruit, waardoor het dit seizoen niet meer mogelijk was om wedstrijden van BMC te bezoeken.

Wij wensen fam Pennings, familie en vrienden veel kracht toe in deze moeilijke tijd.

Martijn van Roosmalen

Voorzitter vv BMC