In Memoriam mevrouw Marie Schelle

08 oktober 2019 door Joost van Roosmalen

Vorige week donderdag 2 oktober overleed mevrouw  Schelle op 98 jarige leeftijd. Mevrouw Marie Schelle-Hoevenaars was gehuwd met Piet Schelle. Behalve hun liefde voor elkaar hadden beiden  een passie voor voetbal en voetbalvereniging BMC in het bijzonder. Kon bijna niet anders………! Piet speelde bij MVV Middelrode en was één van de oprichters van vv BMC . Direct na de oorlog in 1945 staken vv MVV (Middelrode) en  vv VVB (Berlicum) de hoofden bij elkaar om te bekijken of een fusie tussen beide verenigingen mogelijk was….! Zo kon het gebeuren dat reeds in april 1945 Berlicum/Middelrode een vereniging telde: de rkvv BMC.

Piet liet het voetballen voor wat het was en zette zich als bestuurder in voor de jeugd. Vanaf dat moment speelde ook Marie en grote rol. Groter als menigeen zou denken. Vanuit hun woning aan de stoffige Sassenheimseweg keken ze op het voetbalveld. De deur stond gastvrij open en velen konden hun ei kwijt bij Piet en Marie: men haalde er de sleutels van de kleedlokalen, de ballen voor training en wedstrijd enz. enz. En dat alles vanuit kamer, keuken, hal……..een verzamelplek voor de met name jeugdige spelers.

Marie zorgde voor de sfeer. De trap naar boven werd tijdens trainingen en wedstrijden omgebouwd tot een zogenaamde etalagetrap: volop snoep te koop voor 1 cent. En mocht dat voor sommige nog te veel zijn, dan wist Marie daar altijd wel een oplossing voor.

Marie en Piet, met enige nadruk op Marie, zorgden voor schone shirtjes en  thee onder de pauze. Toen Piet in 1971 stopte als juniorenleider was hij de aangewezen persoon om samen met Marie de kantine te gaan beheren op het voetbalveld. Ook hier verzette Marie bergen werk en zorgde voor een extra warm kopje koffie bij slecht weer.

Vele jaren liggen achter ons na het afscheid van Marie Schelle, die zich geheel belangeloos inzette voor de vereniging BMC, de vereniging van haar man Piet  die BMC “zijn cluppie” noemde, maar ook de vereniging van haar kinderen waarvan velen zich inzetten voor BMC en de kantine in het bijzonder en dan ook met recht spraken over “Mijn cluppie”.

Marie, bedankt voor alles wat je voor BMC deed.

BMC is je niet vergeten.

04-09-2019 Meer >

13-07-2019 Meer >