In gebruik name voetbal-analyse system op Kunstgrasveld voorlopig uitgesteld

08 april 2019

Onderstaande informatie is van Stichting Accomodatiebeheer Sportpark de Brand (Stichting kunstgras)

Geruime tijd geleden zijn wij benaderd door RTLS Sport voor installatie van een door haar ontwikkeld voetbal analyse systeem op het kunstgrasveld.

Na meerdere gesprekken tussen RTLS sport, BMC en de Stichting hebben wij als Stichting Accomodatiebeheer Sportpark de Brand gemeend deze in Berlicum gevestigde onderneming te moeten steunen door haar de mogelijkheid te geven het door haar ontwikkelde analyse systeem te testen op ons hoofdveld.

BMC zou als eerste amateurteam gebruik kunnen maken van deze technologie. Hoe mooi zou het zijn. Er is zelfs interesse van andere (ere/eerste divisie) clubs getoond om dit systeem te gebruiken.

Omdat het een pilot is van een nieuwe technologie moesten er nog diverse voorbereidingen op en rond het veld plaatsvinden. De diverse activiteiten zullen jullie vast zijn opgevallen. Echter de communicatie omtrent de tijdlijnen en de duidelijkheid over het werkelijke gebruik vormden steeds meer een struikelblok.

Ondanks diverse pogingen vanuit de Stichting om met RTLS Sport contact hierover te hebben voor het maken van  concrete afspraken omtrent wanneer het klaar zou zijn voor gebruik, heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Daarom hebben we gemeend om per direct alle spullen die laag aan de grond rondom het veld waren aangebracht te moeten verwijderen. Dit mede voor de veiligheid van de BMC teams die veelvuldig gebruik maken van het kunstgrasveld.

We pakken dit initiatief wederom op wanneer er duidelijkheid is en concrete planningen en afspraken zijn gemaakt.

Op dit moment betreuren we deze actie te hebben moeten nemen wetende hoeveel energie erin is gestoken door diverse mensen. Temeer er hierdoor een mooie mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van een dergelijk systeem voorlopig van de baan is.

Hopende u hiermee voldoende op de hoogte te hebben gebracht van deze ontwikkelingen. Mochten er nog vragen zijn, dan schroom niet mij of één van de andere Stichting leden te benaderen.

Met vriendelijke groet,
Marc Pladet