Nieuwsbrief vanuit de bestuurskamer

09 februari 2019
www.vvbmcberlicum.nl

De eerste nieuwsbrief vanuit het bestuur is een feit. Vanaf nu zal er een aantal keer per jaar bericht worden vanuit het bestuur middels een digitale nieuwsbrief. De leden ontvangen de nieuwsbrief per mail en hij zal ook op de site gezet worden.

Al een jaar zijn we achter de schermen druk aan het werk met de nieuwe organisatie van BMC. Vele vragen van leden kwamen op ons af. En terecht.  Om BMC klaar te stomen voor de toekomst, konden we echter niet over één nacht ijs gaan. Vele gesprekken hebben het afgelopen jaar plaats gevonden. Hekel punt is het vrijwilligers probleem. Gelukkig hebben we een stevige basis neer kunnen zetten, maar hebben nog veel hulp nodig.

Organisatie:

Het wordt tijd dat we zichtbaar worden!  Onder het kopje organisatie op onze website, vind je het nieuw organigram van BMC. Elke commissie bestaat verder uit coördinatoren. Als je op de verschillende commissies klikt worden deze zichtbaar.

Dus heb je een vraag, kijk bij organisatie, commissies en zoek de juiste contactpersoon op!!

Clubcard/ Knipp app:

Enige tijd geleden is de club card en Knipp app binnen BMC geïntroduceerd. Ondanks een uitleg op de website, geven we nog extra informatie om verwarring te voorkomen.

Eind vorig seizoen zijn de consumptiebonnen afgeschaft. Natuurlijk willen we iets terug doen voor onze vrijwilligers. Hiervoor is de clubcard geïntroduceerd. De commissievoorzitters kunnen deze aanvragen voor vrijwilligers actief binnen hun commissie. De clubcard wordt dan opgewaardeerd met een bedrag, geldig tot 30 juni van het lopende seizoen. Daarna vervalt het bedrag wat er eventueel nog op staat en kan het voor het nieuwe seizoen vanaf 1 september door de commissievoorzitter weer worden opgewaardeerd. Stop je als vrijwilliger, wordt de clubcard bij de commissievoorzitter ingeleverd. De clubcard die door BMC wordt opgewaardeerd, is alleen bedoeld voor de vrijwilligers, commissieleden en kaderleden.

Je kunt wel als team een clubcard aanschaffen. Die kun je dan als team opwaarderen en is een goed alternatief voor het maken van de ouderwetse ‘’lappot”. Deze kan worden aangevraagd bij Jesper Langenhuijsen. clubcard@vvbmcberlicum.nl . Voor de clubcard moet € 5,00 borg betaald worden.

Mocht je als team geen clubcard aanschaffen, dan is voor spelers, maar ook bijvoorbeeld vaste supporters de Knipp app een goed alternatief. Ben je in het bezit van een smartphone, kun je na downloaden en opwaarderen van de app via de QR-code op één van onze kassa’s betalen. Je hebt geen contant geld of bankpas meer nodig. Superhandig!! Hoe je de app installeert vind je op onze site en gepubliceerd in onze kantine.

Kaderleden:

Afgelopen jaar heeft de algemene ledenvergadering besloten dat de kaderleden ( trainers, leiders)    € 40,00 contributie gaan betalen. Hiermee zijn ze tevens steunend lid van BMC.

Veel gehoord afgelopen maanden: ‘’Dat is mooi, meld ik me aan als vrijwilliger moet ik er nog voor betalen ook’’.

Dat vraagt om extra uitleg. In het verleden, in 2010 om precies te zijn, is besloten bij een ledenaantal van 500 inclusief 50 vrijwilligers, deze vrij te stellen van contributie. Nu, in 2019 hebben we totaal  670 leden en 150 vrijwilligers. Om een voorbeeld te geven, de € 40,00 contributieverhoging van 3 jaar geleden t.b.v. het kunstgras was dus niet van toepassing op de vrijwilligers.  Er ontstaat nu een scheefgroei. Waarvoor ben je vrijwilliger geworden? Je doet het toch voor de vereniging, de jeugd- en seniorenteams? Wist je bijvoorbeeld dat de club elk jaar € 15,00 contributie moet betalen per kaderlid aan de KNVB, dat je daardoor verzekerd bent en gebruik kan maken van de wedstrijdzaken app?

Maar ben je nu bij BMC vrijwilliger geworden die vrije tijd in de club steekt en daar nog voor moet betalen ook? Krijg je daar niets voor terug?

Nee, natuurlijk niet. We stellen een clubcard ter beschikking, een seizoenkaart voor de wedstrijden van bmc 1, een vrijwilligersavond (vanaf volgend seizoen) en een trainingset voor de kaderleden, die na 3 seizoenen je eigendom wordt.

Maar weet je wat eigenlijk het allerbelangrijkste is wat je ervoor terugkrijgt? Als ik zaterdag en zondag over het sportpark loop, zie ik zoveel plezier en spelvreugde, dat is onbetaalbaar!

AED:

In overleg met alle verenigingen op de Brand en de gemeente is er gekozen voor 2 AED's op sportpark de Brand. De verenigingen van BMC voetbal en korfbal, hockey en tennis hebben gekozen voor één gezamenlijke AED. Deze hangt bij tennisvereniging LTV Berlicum, links bij binnenkomst ingang, dagelijks bereikbaar van 7.30 uur tot 0.00 uur en op zaterdag tot 20.00 uur. De ingang van de tennisvereniging is recht tegenover de ingang van BMC.
De andere AED op de Brand hangt bij de Mooie Boule, in een buitenkast 24 uur bereikbaar. Mooie Boule is de eerste vereniging op het sportpark aan de linkerzijde.
Beide AED's zijn aangesloten bij de hartwacht Sint-Michielsgestel. Dit betekent dat elke melding automatisch wordt doorgestuurd naar de hartwacht, die dan ook iemand sturen.

Bij vragen over deze nieuwsbrief, s.v.p. mailen naar secretariaat@vvbmcberlicum.nl

Bestuur vv BMC

rienie 25 februari 2019 13:40