• We kijken terug op een mooi seizoen

  De kleding is weer ingeleverd, de velden zijn weer zomerklaar en de elftalindelingen voor komend seizoen zijn zo goed als rond. Sportief en qua sfeer en gezelligheid hebben we een prima seizoen gedraaid met vele kampioenen onder de jeugdelftallen. Het vlaggenschip heeft de nacompetitie weten te bereiken, maar helaas niet door kunnen dringen tot de finale.

  Nu even genieten van een welverdiende vakantie, zodat we ons weer kunnen opladen voor een nieuw en zeker bijzonder seizoen.

  In 2025 vieren we immers ons 80-jarig bestaan en door de coronaperiode was het niet mogelijk het 75-jarig bestaan te vieren, dus gaan we er in 2025 iets moois van maken. 

  Het weekend waarin we het groots gaan vieren is vastgelegd op de dagen 20, 21 en 22 juni. Noteer dit weekend in je agenda als een BMC weekend en je zult verrast worden.

  Maar let ook op de nieuwsbrieven die we vanaf seizoen 2024-2025 weer regelmatig gaan versturen, want ook gedurende het seizoen zullen activiteiten plaatsvinden die een link hebben met het 80-jarig bestaan. We zullen o.a. in de 1e nieuwsbrief wat nader ingaan op de nieuwbouwplannen en kunnen we enkele nieuwe kaderleden aan jullie voorstellen. We zullen in deze nieuwsbrief ook uitleggen waarom het sportpark van BMC in komend seizoen volledig rookvrij wordt.

  Voor nu danken we alle vrijwilligers, kaderleden, maandagploeg, barpersoneel, sponsoren en alle mensen die ervoor zorgen dat de BMC’ers wekelijks in een prachtig verzorgd tenue spelen.

  Bestuur en voorzitters commissies wensen iedereen een fijne vakantie toe. 

 • Mooie teamoverwinning tijdens sluitingsdag

  Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen DVG op het programma. DVG heeft al een periodetitel, maar wilde de strijd volop aangaan om de 2e plek vast te houden. BMC daarentegen moest de wedstrijd winnen om zo voor de begeerde 3e plek te gaan die eveneens recht geeft op nacompetitie.
  In het begin van de wedstrijd was het vooral aftastend voetbal met veel verkeerde passes aan beide kanten. DVG had in het in eerste deel van de 1e helft wel het betere van het spel maar dat resulteerde niet in kansen. Bram van de Doelen en Teun van Oosterhout kregen ook kleine kansjes maar scoorden niet. In de wetenschap dat BMC in de 2e helft vaak beter voetbal dan in de eerste helft had het vele publiek er nog alle vertrouwen in. Toch was het een DVG aanvaller die met een goed geplaatst schot in de 60e minuut voor de 0-1 tekende. Hierna was het vooral BMC die meer en meer het spel bepaalde en met een geweldige vechtlust voor de gelijkmaker streed. Teun van Oosterhout zag de keeper zo’n 15 meter voor het doel staan en plaatste de bal perfect op doel, helaas trof deze de lat. Nog geen minuut later was het weer Teun van Oosterhout die met een afstandschot via de binnenkant van de paal de verdiende gelijkmaker scoorde. Na de gelijkmaker behield BMC het veldoverwicht en was het de jeugdige technisch zeer begaafde Jelte van Zoggel die met kort draaien en doorzetten in 75e minuut de 2-1 binnenschoof. De warmte op het kunstgrasveld betaalde zijn tol en verschillende spelers moesten met kramp het veld verlaten. Gelukkig is de bank bij BMC er altijd klaar voor en zowel Jens van den Putte, Bram Verhoeven, Luc Smulders en Dante Kuper zorgden ervoor dat BMC de zwaar bevochten overwinning binnen haalde en zo het afsluitingsfeest na afloop nog meer glans gaven. De trouwe supporter Edwin werd in het zonnetje gezet omdat hij na vele jaren Berlicum gaat verlaten en de grootste eer ging na afloop naar Dionys van Duijnhoven die na 30 jaar trouwe dienst aan BMC 1 een tegel ‘Walk of Fame’ ontving namens het volledige team.
  Op de 2e pinksterdag nog een belangrijke wedstrijd uit tegen BVV. Aanvang 14.30 Het zou leuk zijn als al het publiek van vandaag ook deze wedstijd bezoekt en het team komt steunen.