• We kijken terug op een mooi seizoen

De kleding is weer ingeleverd, de velden zijn weer zomerklaar en de elftalindelingen voor komend seizoen zijn zo goed als rond. Sportief en qua sfeer en gezelligheid hebben we een prima seizoen gedraaid met vele kampioenen onder de jeugdelftallen. Het vlaggenschip heeft de nacompetitie weten te bereiken, maar helaas niet door kunnen dringen tot de finale.

Nu even genieten van een welverdiende vakantie, zodat we ons weer kunnen opladen voor een nieuw en zeker bijzonder seizoen.

In 2025 vieren we immers ons 80-jarig bestaan en door de coronaperiode was het niet mogelijk het 75-jarig bestaan te vieren, dus gaan we er in 2025 iets moois van maken.

Het weekend waarin we het groots gaan vieren is vastgelegd op de dagen 20, 21 en 22 juni. Noteer dit weekend in je agenda als een BMC weekend en je zult verrast worden.

Maar let ook op de nieuwsbrieven die we vanaf seizoen 2024-2025 weer regelmatig gaan versturen, want ook gedurende het seizoen zullen activiteiten plaatsvinden die een link hebben met het 80-jarig bestaan. We zullen o.a. in de 1e nieuwsbrief wat nader ingaan op de nieuwbouwplannen en kunnen we enkele nieuwe kaderleden aan jullie voorstellen. We zullen in deze nieuwsbrief ook uitleggen waarom het sportpark van BMC in komend seizoen volledig rookvrij wordt.

Voor nu danken we alle vrijwilligers, kaderleden, maandagploeg, barpersoneel, sponsoren en alle mensen die ervoor zorgen dat de BMC’ers wekelijks in een prachtig verzorgd tenue spelen.

Bestuur en voorzitters commissies wensen iedereen een fijne vakantie toe.

• Matte eerste helft nekt BMC

Een belangrijke wedstrijd voor BMC in de strijd voor een nacompetitieplek stond vandaag op het programma. Toch was dit in de eerste helft nauwelijks zichtbaar in het spel van BMC. Ze speelden erg timide en maakte veel onnodige fouten. Essche boys kon ook niet echt gevaarlijk worden en creëerde evenals BMC nauwelijks kansen. Een afstandsschot kon Jesper Langenhuijsen maar nauwelijks verwerken en even daarna kreeg Teun van Oosterhout de kans om toch de 1-0 te scoren maar in plaats van te stiften schoot hij de bal laag op de al liggende keeper. De focus was er gewoon niet in de eerste helft en dat liet ook Jesper Langenhuijsen zien toen hij de bal zeer slordig het veld instuurde en de bal uiteindelijk gemakkelijk bij Sven Schoemacher kwam die Jesper vervolgens kansloos liet. Na rust een ander BMC dat op zoek ging naar de gelijkmaker, nu wel met veel passie en inzet. BMC zette aan en het wachten was op de gelijkmaker, maar men vergat daarbij de restverdediging op orde te houden. Een prima voorzet werd opnieuw door de vrijstaande Sven Schoemacher afgemaakt, ditmaal met een strakke kopbal. Hierna was het alleen maar BMC dat de bal had en dat resulteerde gelukkig in een doelpunt van Bram van de Doelen die de bal kon inlopen nadat de keeper de bal na een schot losliet. Erik Meulendijk zette daarna enkele wissels in om de druk nog verder op te voeren. Een gelijkspel in deze wedstijd zou meer dan verdiend zijn en met name Teun van Oosterhout was er enkele keren zeer dichtbij. Helaas werd deze wedstrijd uiteindelijk onnodig verloren en wordt het moeilijk de nacompetitieplaats nog te veroveren en hebben we dit niet meer in eigen hand. Op 12 mei, tevens afsluitingsdag voor alle leden, speelt BMC zijn laatste thuiswedstrijd tegen DVG. Een week later volgt dan de laatste uitwedstijd tegen BVV.