• Een van de belangrijke routiniers, Linda Langenhuijsen van dames 1, is na het afgelopen zo succesvolle seizoen  gestopt en daarom kijk ik (Henri Smulders) met haar graag terug op de mooie voetbalcarrière bij BMC.

“Na het fietscrossen ben ik op mijn 20e begonnen bij BMC en het beviel me zo goed dat ik de volgende 15 jaar met veel plezier heb gespeeld.”

Op mijn vraag waarom je nu bent gestopt geeft Linda duidelijk aan dat vooral haar drukke leven op dit moment de doorslag heeft gegeven. “Met de opgroeiende kinderen en de onregelmatige diensten in de zorg heb ik keuzes moeten maken. Ik had wellicht nog wel door kunnen gaan maar dan kom je al gauw in de knel met alle andere activiteiten.”

Als spits heeft Linda vele goals mogen maken en heeft ze haar grote bijdrage geleverd aan de kampioenschappen van dames 1, iets waarvan ze zelf zegt dat het hoogtepunten zijn geweest in haar voetballoopbaan. “We zijn in de afgelopen jaren  van de vijfde klasse doorgestoten tot de derde klasse en daar mogen we best trots op zijn.” Een bewijs dat de BMC dames een goede selectie hebben en wat Linda betreft mag daar best wel eens iets meer aandacht vanuit de vereniging naar uitgaan. “Maar ik heb het altijd prima naar mijn zin gehad en ben bij BMC kind aan huis is geweest.”

Zou je nog wel eens trainer willen worden van een BMC meisjesteam Linda? “Natuurlijk als een van de kinderen misschien een BMC-er wordt en als ik weer wat meer tijd krijg dan zou ik dat misschien best wel willen doen. BMC moet dan natuurlijk eerst maar eens voldoende jonge meisjes bij de club krijgen om zo’n meisjesteam op te starten natuurlijk.”

Met het vertrek van Linda zijn we zeker geen BMC-er verloren maar nu gaat de aandacht even uit naar andere dingen.

Dank je voor alle inzet voor BMC Linda!