• Een leuk interview door journalist BD met Jesper Langenhuijsen. Voor geïnteresseerden die geen toegang hebben tot BD wil ik dit interview graag met jullie delen. 

  PIM ODEKERKEN


  BMC heeft geïnvesteerd in een goede doorstroom van jeugdspelers bij de eerste selectie. Het presteren gaat nog met vallen en opstaan. Tegen ODC verloor de ploeg met 2-4.

  Jesper Langenhuijsen (27) maakte elf jaar geleden als 16-jarig A-junior de overstap naar de hoofdselectie. Hij heeft de hele transitie van BMC ervaren en mag zich inmiddels ervaringsdeskundige noemen. ,,Alleen Joost Mathijssen en Randy van Heijnsbergen zijn nog ouder dan ik. Wij trekken de kar hier een beetje."

  Langenhuijsen vond het leuk om te helpen bij de techniekdagen van BMC. ,,We trainen dan met pupillen op, de naam zegt het al, techniek. Als we hen er nu al bij betrekken, is het voor hen een trigger om bij BMC te blijven. Die maatschappelijke verantwoordelijkheid is ook een taak van de routiniers."

  Dat alles en iedereen bij elkaar wordt betrokken, zorgt voor een fijne sfeer op de club. Langenhuijsen: ,,Kijk maar naar mijn tas." Er ligt een Oktoberfest-hoedje op de tas met zijn sportkleding. Hij vervolgt: ,,Er is al de hele dag voor jong en oud een Duits feest in de kantine en we gaan er zo een leuk feestje van maken. Al was het lekkerder geweest met een overwinning tegen ODC in de benen."Die overwinning kwam er inderdaad niet. Na zo'n zeventig seconden maakte Stijn Pijnenburg de openingstreffer al namens de bezoekers. Zes minuten later verdubbelde Tijn Trommelen (0-2) en in de achttiende minuut werd zelfs al de 0-3 gemaakt. Een afstandsschot van Pijnenburg leek een makkelijke prooi voor Langenhuijsen, maar hij tastte mis en zag de bal in zijn goal belanden.

  Alles-of-niets

  Kort voor rust maakte Thijs Grovers de tussenstand wat draaglijker voor BMC: 1-3. Na rust bleef BMC aandringen in de stromende regen, maar het laatste zetje ontbrak. Een alles-of-niets-slotfase bracht BMC ook geen gelijkmaker. Het werd zelfs nog 2-4 via Gijs van der Vorst. ,,We begonnen niet goed. Er waren wat foutjes en we speelden te dicht op mijn goal. We hadden ons aangepast op hun spel, maar kregen pas grip nadat ze die derde treffer hadden gemaakt. Dus het idee was niet slecht, alleen ontbrak het aan scherpte. Maar dat kan nog wel eens gebeuren met een jonge selectie", aldus de goalie.

  De doelman is wel blij dat de transitieperiode van doorstromende jeugd en afzwaaiende routiniers achter de rug is. ,,Er is eindelijk weer een grote vaste kern. Dat zorgt dat het spel beter is en dat draagt weer bij aan de sfeer onderling." Op Sportcomplex De Brand gaan de ogen dan ook langzaam weer omhoog. ,,Mensen herinneren ons hier nog vaak aan de tijden als derdeklasser. Daar moeten we ook echt weer naartoe. Maar als we nu met geluk promoveren, kun je een schietschijf worden. We moeten ervoor zorgen dat we er klaar voor zijn."

  BMC - ODC 2-4 (1-3). 2. Pijnenburg 0-1, 8. Trommelen 0-2, 18. Pijnenburg 0-3, 45. Govers 1-3, 59. Van Heijnsbergen 2-3, 90+3. Van der Vorst 2-4.