Info voor nieuwe leden

Beste ouder(s)/verzorger(s), Wellicht bent u al bekend met BMC. Nu wil uw zoon en/of dochter gaan voetballen en zijn BMC en/of het voetbalspel grote onbekenden voor u. Daarom willen wij u graag informeren over hetgeen er bij het voetballen komt kijken. Het is meer dan tegen een balletje trappen. Het is ten eerste plezier. Het is samen spelen en elkaar waarderen. Het is sporten, sportiviteit en wederzijds respect. In de periode van september tot mei wordt er in principe iedere zaterdag een wedstrijd door de pupillen en junioren gespeeld. Het is uiteraard altijd mogelijk dat er een keer een wedstrijd wordt afgelast vanwege slechte weersomstandigheden. Er is een winterstop (normaal van het weekend voor Kerstmis tot eind januari), waarin een aantal weken niet op het veld gevoetbald wordt. We proberen dan andere activiteiten te ondernemen, bijvoorbeeld zaalvoetbal. De rest van het jaar is er bijna iedere zaterdag een wedstrijd; of voor de competitie of voor de beker of vriendschappelijk of een toernooi of een selectiewedstrijd binnen de vereniging. De meeste teams nemen na afsluiting van de competitie in mei deel aan een of enkele toernooien.

Logistiek

Hoe gaat het op zo’n wedstrijd zaterdag in zijn werk? Voor een wedstrijd worden de kinderen tijdig verwacht. Het tijdstip verschilt per wedstrijd, maar normaal gesproken is dit 30 minuten voordat de wedstrijd begint. Bij uitwedstrijden komt daar uiteraard de reistijd nog bij. De thuiswedstrijden worden op een vast tijdstip gespeeld. De aanvangstijden van uitwedstrijden verschillen per tegenstander. Hierover wordt u altijd tijdig geïnformeerd door de leider(s) van het team. De duur van de wedstrijden is afhankelijk van de leeftijd van de spelers. De kleinsten beginnen met 2 x 20 minuten en per leeftijdcategorie komt er telkens 5 minuten per speelhelft bij. Een kort overzicht:

• Mini s (5 6 jarigen) 2 x 20 minuten
• JO09- pupillen (6, 7,8 en 9 jarigen) 2 x 20 minuten
• JO10/JO11-pupillen (10 en 11 jarigen) 2 x 25 minuten
• JO12/JO13-pupillen (12 en 13 jarigen) 2 x 30 minuten
• JO14/JO15-junioren (14 en 15 jarigen) 2 x 35 minuten
• JO16/JO17-junioren (16 en 17 jarigen) 2 x 40 minuten
• JO18/JO19-junioren (18 en 19 jarigen) 2 x 45 minuten

Trainingen

Er wordt bij normale weersomstandigheden iedere week getraind. Wanneer een training door omstandigheden niet doorgaat, dan wordt u tijdig geinformeerd. Per team wordt vastgesteld op welke dag en welk tijdstip de training plaatsvindt. Hierover wordt u geïnformeerd door de leider(s) van het team. Teams, trainen indien mogelijk twee keer per week. Het trainingsschema is terug te vinden op onze website. De spelers worden 15 minuten voor aanvang van de training verwacht, zodat op tijd met de training begonnen kan worden. Bij wedstrijden en trainingen mag u uiteraard aan de zijlijn blijven kijken. Sterker nog, de kinderen, maar ook de leiders, trainers en het bestuur stellen het op prijs als u komt kijken. Uw positieve support bij wedstrijden en trainingen wordt ook zeker door de kinderen en jeugdkader erg gewaardeerd. Indien uw kind een keer niet mee kan trainen of niet mee kan doen met een wedstrijd, bijvoorbeeld door ziekte, dan verzoeken wij u om uw kind zo spoedig mogelijk af te melden bij de leider. Op die manier kan de leider er rekening mee houden dat uw kind er niet bij zal zijn. Mogelijk moet de leider dan een vervangende speler regelen. De kleedkamer voor de training is iedere week dezelfde kleedkamer. De leider zal het nummer van de kleedkamer aan u doorgeven. Dit is overigens ook terug te vinden in het trainingsschema op onze website.

Kleedkamers en douchen

Voor iedere wedstrijd en training is er gelegenheid voor de kinderen zich om te kleden in één van de kleedkamers. De kleedkamer waarin het team van uw kind zich omkleedt bij een wedstrijd, staat aangegeven op de website. Hierop staat ook op welk veld de wedstrijden worden gespeeld. Wij verwachten van alle kinderen dat ze, zowel na een wedstrijd als een training, gewoon douchen! Wij vinden het belangrijk dat kinderen hier vanaf het begin mee vertrouwd raken in verband met hygiëne, maar ook om hen te laten zien dat het samenzijn in de kleedkamer en het douchen onderdeel zijn van het sporten. Voor meisjes wordt altijd een aparte kleedkamer ter beschikking gesteld. Bij de JO09-pupillen en jonger is het gebruikelijk dat de ouders in de kleedkamer aanwezig zijn om te helpen met aan- en uitkleden. Naarmate de kinderen ouder zijn, worden ze zelfstandiger en wachten de ouders buiten de kleedkamer.

Vervoer en wassen

Als er een uitwedstrijd gespeeld moet worden, is er vervoer nodig. De leider coördineert het vervoer, waarbij er ook een beroep op u gedaan wordt. Het gezamenlijke vertrek vindt altijd plaats vanaf de ingang sportpark BMC. Bij sommige teams wordt er ook van u verwacht dat u af en toe de voetbalshirts van het team wast. Alle teams van BMC hebben voetbalshirts van de vereniging die door verschillende sponsoren of BMC ter beschikking zijn gesteld. Dit betekent dat u dus zelf geen shirt hoeft aan te schaffen.

Voetbaluitrusting

Als u als leider, trainer of ouder een sponsor heeft die een tenue aan een elftal van v.v. BMC wil schenken, neem dan altijd eerst even contact op met de contactpersoon van de kleding: Nils Ploeg 06-47042845. Hij kan u bij de aanschaf ten alle tijden adviseren. Dit om eventuele onduidelijkheden en/of teleurstellingen te voorkomen. Verder is het ook altijd leuk om extra aandacht aan een nieuwe sponsor te geven. In het kort een aantal belangrijke spelregels om mogelijke te voorkomen teleurstellingen te voorkomen.
  • Princen Sport is kledingsponsor van BMC en wij zouden daarom erg op prijs stellen als daar de sportkleding gekocht wordt. Men is uiteraard niet verplicht om bij Princen Sport te kopen, maar het verdient zoals gezegd de voorkeur. Ook in uw belang, bij Princen Sport weet men namelijk ook precies welke kleding er bij BMC hoort.
  • Het tenue van v.v. BMC is rood–wit, van het merk Hummel.
  • De overige kleding, zoals trainingspakken, sporttassen: overheersend rood, met zwart of wit of beiden, van het merk Hummel. Bij Princen Sport weten ze precies wat bij BMC gebruikelijk / regel is.
Welke spullen heb je nog meer nodig? Scheenbeschermers, deze zijn verplicht voor alle leeftijden. Zonder scheenbeschermers mag een speler in principe niet meedoen aan een wedstrijd, maar ook bij trainingen wordt met klem geadviseerd om de scheenbeschermers te dragen. Voorkomen van blessures is altijd beter dan genezen. En uiteraard heeft een voetballer voetbalschoenen met noppen nodig, ook bij het trainen. Bij een training maakt het niet uit welke kleding gedragen wordt, als het maar aangepast is aan de weersomstandigheden. En zoals gemeld voetbalschoenen en scheenbeschermers heb je natuurlijk altijd nodig.

Sportkantine

De sportkantine van BMC is iedere zaterdag geopend van 08.30 uur tot 18.00 uur. Hier kunt u tegen betaling een kop koffie of iets anders drinken en er zijn ook diverse etenswaren verkrijgbaar. In de kantine geldt het wettelijke rookverbod. Alcohol nuttigen door personen onder de 18 jaar is verboden.

Andere activiteiten

Bij een voetbalvereniging staat het voetballen natuurlijk bovenaan, maar daarnaast zijn er nog diverse andere activiteiten zoals voetbalclinics, spelactiviteiten, boardingvoetbal en toernooien.

Wedstrijd afgelast

Als een wedstrijd afgelast wordt, wordt u door de leider hiervan op de hoogte gesteld. Je kunt dit ook zien op teletekst pagina 603. Wij spelen in district Zuid 1 van de KNVB. Alle teams behoren tot de B-categorie m.u.v. BMC 1, BMC 2, BMC 3, BMC 4,BMC JO17 en BMC JO19. Deze teams behoren tot de A-Categorie.

Training afgelast

Het is mogelijk dat de weer- of veldomstandigheden het onmogelijk of onverantwoord maken om te trainen. Indien er niet getraind kan worden, staat dit op de website of wordt u hierover door de leider geïnformeerd. In principe wordt er altijd getraind, tenzij er op de website of in de BMC app een melding komt dat trainingen zijn afgelast:

Vrijwilligers

BMC kan niet functioneren zonder vrijwilligers. Bij de vereniging zijn ruim 100 personen, mannen en vrouwen die een deel van hun vrije tijd met liefde en plezier besteden aan het begeleiden van het team van uw kind, het regelen van wedstrijden, het regelen van vervoer, het trainen van keepers en veldspelers, het onderhoud van de accommodatie, het beheer van het clubhuis, het onderhoud van materialen, het regelen van scheidsrechters, enz.
Maar … vrijwilligers zijn er nooit voldoende. Wilt u zich ook verdienstelijk maken, op welk terrein dan ook, ga dan eens praten met een van de leden van de commissies welke op de website zijn terug te vinden.

Zowel uw kind als onze vereniging zijn blij met alle ondersteuning die we kunnen krijgen.

www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
www.vvbmcberlicum.nl
Terug naar boven