• We kijken terug op een mooi seizoen

De kleding is weer ingeleverd, de velden zijn weer zomerklaar en de elftalindelingen voor komend seizoen zijn zo goed als rond. Sportief en qua sfeer en gezelligheid hebben we een prima seizoen gedraaid met vele kampioenen onder de jeugdelftallen. Het vlaggenschip heeft de nacompetitie weten te bereiken, maar helaas niet door kunnen dringen tot de finale.

Nu even genieten van een welverdiende vakantie, zodat we ons weer kunnen opladen voor een nieuw en zeker bijzonder seizoen.

In 2025 vieren we immers ons 80-jarig bestaan en door de coronaperiode was het niet mogelijk het 75-jarig bestaan te vieren, dus gaan we er in 2025 iets moois van maken.

Het weekend waarin we het groots gaan vieren is vastgelegd op de dagen 20, 21 en 22 juni. Noteer dit weekend in je agenda als een BMC weekend en je zult verrast worden.

Maar let ook op de nieuwsbrieven die we vanaf seizoen 2024-2025 weer regelmatig gaan versturen, want ook gedurende het seizoen zullen activiteiten plaatsvinden die een link hebben met het 80-jarig bestaan. We zullen o.a. in de 1e nieuwsbrief wat nader ingaan op de nieuwbouwplannen en kunnen we enkele nieuwe kaderleden aan jullie voorstellen. We zullen in deze nieuwsbrief ook uitleggen waarom het sportpark van BMC in komend seizoen volledig rookvrij wordt.

Voor nu danken we alle vrijwilligers, kaderleden, maandagploeg, barpersoneel, sponsoren en alle mensen die ervoor zorgen dat de BMC’ers wekelijks in een prachtig verzorgd tenue spelen.

Bestuur en voorzitters commissies wensen iedereen een fijne vakantie toe.

• Gelijkspel na attractief duel

De spelers betraden het veld met een mooie line-up van het jeugdteam 13-2 . BMC begon sterk in deze derby tegen RKKSV. In de uitwedstrijd bleek al dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn en ook vandaag bleek dit uiteindelijk het geval. Toch was het BMC die in de eerste helft het verschil maakte. Al na 15 minuten was het Bram van de Doelen die na voorbereidend werk van Richard de Laat uitstekend afrondde. BMC zette RKKSV in de eerste helft verder onder druk en na een afgemeten vrije trap van Joost Mathijssen kopte de vandaag uitblinkende Bram van de Doelen de 2-0 binnen. Even daarna moest Joost Mathijssen helaas met een blessure het veld verlaten en werd hij vervangen door Ismaan Abdi die prima inviel, Toch maakt RKKKSV nog voor rust de aansluitingstreffer via een kluts in het doelgebied van BMC en het was toch weer Sjors van Zoggel die het laatste tikje gaf. In de tweede helft kwam RKKSV wat sterker uit de kleedkamer. Ze kwamen enkele keren dicht bij de gelijkmaker maar Jesper Langenhuijsen verrichtte een paar uitstekende reddingen en BMC kon de voorsprong goed verdedigen. Het had zelf 3-1 kunnen worden nadat via een uitstekende aanval Richard de Laat oog in oog met de keeper verzuimde te scoren. Zijn inzet was prima, maar de doelman van de Kruisstraat verrichtte uitstekend keeperswerk. Vijf minuten voor het einde viel toch de eigenlijk wel de verdiende gelijkmaker voor RKKSV. Vrij gekomen voor Jesper scoorde een aanvaller van RKKKSV met een schuiver de gelijkmaker in dit voor de toeschouwers attractieve duel. Door beide partijen fel maar sportief gespeeld en goed geleid door de scheidsrechter, ondanks de terecht getrokken acht gele kaarten. BMC zal met de getoonde inzet van vandaag in de komende wedstrijden zeker goede resultaten boeken. Het geluk ontbreekt helaas vaak maar dat valt zeker weer eens de goede kant op. Komende carnavalsweek nieuwe energie ophalen voor de volgende wedstrijd uit tegen Jan van Arckel. .